Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Μεγάλη νίκη της Βέροιας 2-1 τον Πανιώνιο!!! Όλα τ στοιχεία του αγώνα

ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ!!!
Η Βέροια κέρδισε 2-1 τον Πανιώνιο με γκολ των Μπεν και Γκονσάλβες και ελπίζει ακόμα για την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ. Μείωσε με πέναλτι του Αραβίδη ο Πανιώνιος. Η «Βασίλισσα του Βορρά», πιο αποτελεσματική κατάφερε να πετύχει από ένα γκολ ανά ημίχρονο, με το δεύτερο ειδικά του Γκονσάλβες να αποτελεί...έργο τέχνης. Ο Πανιώνιος «ξύπνησε» μετά το 2-1 και μείωσε με πέναλτι του Αραβίδη που κέρδισε ο Καμπάνταη, αλλά δυστυχώς για τον ίδιο δεν μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω. 
Πλέον, όλα θα κριθούν για τις δύο ομάδες στα εντός έδρας παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης και Πλατανιά αντίστοιχα, με τη μάχη της παραμονής να κορυφώνεται την τελευταία αγωνιστική.

Τα αρχικά πλάνα

Η Βέροια ξεκίνησε με 4-3-3. Τερματοφύλακας ο Καντιμοίρης, αμυντική τετράδα με τους Γεωργιάδη (δεξιά), Όστοϊτς, Βέρτζο και Αμαραντίδη (αριστερά). Οι Παυλίδης (δεξιά), Ζεζίνιο (αριστερά) και Βεργώνης στα χαφ, οι Μπαργκάν (δεξιά), Μπεν (αριστερά) και Γκονσάλβες στην επιθετική γραμμή.

Με 4-3-3 ξεκίνησε και ο Πανιώνιος. Τερματοφύλακας ο Ανέστης, αμυντική τετράδα με Λαμπρόπουλο (δεξιά), Κούρο (δεξιά), Κουλουχέρη και Αυλωνίτη. Οι Μητρόπουλος, Παντίδος, Ζαχαράκης στα χαφ, οι Γιάννου, Κολοβός και Αραβίδης εναλάσσονταν στην επιθετική γραμμή.

Απόλυτη κυρίαρχος η Βέροια στο α'

Η Βέροια είχε τα ηνία σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, με τον Πανιώνιο να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο και να κάνει μόλις μία τελική σε 45 λεπτά.

Οι γηπεδούχοι πάντως άργησαν να βρουν τον ρυθμό τους, με αποτέλεσμα το ματς να «ζωντανέψει» μετά το ημίωρο, καθώς νωρίτερα κάποια μακρινά σουτ των γηπεδούχων δεν βρήκαν στόχο.

Στο 34' η Βέροια έχασε την πρώτη μεγάλη της ευκαιρία, με τον Μπεν να παίρνει τη μπαλιά του Αμαραντίδη και να βγαίνει σε πλεονεκτική θέση προ του Ανέστη, πλασάροντας όμως πολύ άουτ υπό την πίεση αμυντικού.

Τρία λεπτά όμως αργότερα ο αρχισκόρερ των γηπεδούχων δεν λάθεψε. Έπειτα από σέντρα που έγινε από αριστερά, ο Μπεν βρέθηκε ανενόχλητος στη μικρή περιοχή. Την πρώτη του προσπάθεια με κεφαλιά έσωσε ο Ανέσης, αλλά ο ίδιος παίκτης πήρε το «ριμπάουντ» και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με αριστερό σουτ.

Το γκολ...ξύπνησε προς στιγμήν τον Πανιώνιο, ο οποίος μπορούσε να ισοφαρίσει στο 41' αλλά το γύρισμα του Αραβίδη από καλή θέση το έδιωξε ο Καντιμοίρης σε κόρνερ.

Τελευταία φάση για το πρώτο ημίχρονο, ένα σουτ του Γκονσάλβες από το ημικύκλιο που πέρασε άουτ.

Έργο τέχνης από τον Γκονσάλβες

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο δείχνοντας διάθεση για πίεση, αλλά η Βέροια ήταν αυτή που κατάφερε το καίριο χτύπημα, στην πρώτη της επίσκεψη στην περιοχή.

Ήταν συγκεκριμένα το 54ο λεπτό, όταν ο Ίσμαελ Γκονσάλβες δέχτηκε τη μπάλα έξω από την περιοχή και λίγο αριστερά, επιχείρησε ένα εκπληκτικό φαλτσαριστό δεξί σουτ, με τη μπάλα να διαγράφει τροχιά προς το αριστερό «παραθυράκι» του Ανέστη.

Άμεσα Ο Αναστόπουλος έριξε στο ματς τον Καμπάνταη ενισχύοντας την επίθεσή του και ο έμπειρος επιθετικός απέδειξε την αξία της αλλαγής στο 72', όταν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Βέρτζο, με τον Αραβίδη να μειώνει σε 2-1 ένα λεπτό αργότερα παρά την προσπάθεια του Καντιμοίρη.

Ο Πανιώνιος προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση αλλά δεν δημιούργησε ευκαιρίες, ενώ τα τελευταία λεπτά του ματς ήταν ουσιαστικά διαδικαστικά, με το ματς να αναλώνεται στις δεύτερες κίτρινες κάρτες που επιδίωξαν να πάρουν οι Αμαραντίδης από τους γηπεδούχους και Αυλωνίτης - Αραβίδης για τους φιλοξενούμενους.

Όλα πλέον θα κριθούν στο φινάλε...

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

16' Μακρινό σουτ του Μπαργκάν έξω από την περιοχή, η μπάλα ψηλά άουτ.

25' Διαγώνιο σουτ του Γκονσάλβες, η μπάλα κοντραρίστηκε σε κόρνερ.

32΄Μακρινό σουτ του Ζεζίνιο, σε κόρνερ από την πλάτη του Κούρου.

34' Απίστευτη ευκαιρία για τη Βέροια. Ο Μπεν από μπαλιά του Αμαραντίδη βρέθηκε μόνος του προ του Ανέστη, αλλά δεν έκανε καλό πλασέ και έστειλε τη μπάλα άουτ.

37' Πολύ καλό σουτ από τον Παυλίδη στον άξονα, ο Ανέστης έδιωξε σε κόρνερ.

37' 1-0 Σέντρα από αριστερά, ο Μπεν με πρώτη κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ανέστη, αλλά πήρε το «ριμπάουντ» με τη δεύτερη τον σούταρε εύστοχα με το αριστερό για το 1-0.

41' Πολύ καλό γύρισμα του Αραβίδη από καλή θέση, έδιωξε ο Καντιμοίρης. Η πρώτη τελική του Πανιωνίου.

44' Σουτ του Γκονσάλβες σαπό το ημικύκλιο, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

54' 2-0 Ο Γκονσάλβες πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και αριστερά, και με ένα εκπληκτικό δεξί φαλτσαριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Ανέστη για το 2-0!

72' Ο Βέρτζος ανέτρεψε τον Καμπάνταη και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι «κιτρινίζοντας» τον παίκτη της Βέροιας.

73' 2-1 Ο Καντιμοίρης έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 2-1 απο΄τον Αραβίδη.

76' Κεφαλιά από τον Μπαργκάν στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.

82' Σουτ του Κολοβού από το ημικύκλιο, η μπάλα άουτ.

88' Ο Καμπάνταης προσπάθησε να νικήσει από πολύ μακριά τον Καντιμοίρη, η μπάλα πολύ άουτ.




ΒΕΡΟΙΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2-1

Γκολ: 37' Μπεν, 54' Γκονσάλβες - 73' πεν. Αραβίδης

Διαιτητής: Ιωαννίδης. 

Βοηθοί: Δημητριάδης, Μερκενίδης.

Κίτρινες: Αμαραντίδης, Όστοϊτς, Μπαργκάν, Βέρτζος - Αραβίδης, Κουλουχέρης, Μητρόπουλος, Αυλωνίτης, Σταυροθανασόπουλος.

Κόκκινες: 90+4' Αμαραντίδης - 90+2' Αυλωνίτης, 90+3' Αραβίδης

ΒΕΡΟΙΑ (Ντόστανιτς, 4-3-3): Καντιμοίρης - Γεωργιάδης, Όστοϊτς, Βέρτζος, Αμαραντίδης - Παυλίδης (74' Σισοκό), Βεργώνης, Ζεζίνιο (90+2' Μπάρμπας) - Μπεν, Μπαργκάν (76' Καλτσάς), Γκονσάλβες.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Αναστόπουλος, 4-3-3): Ανέστης - Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Κουλουχέρης, Κούρος - Μητρόπουλος, Παντίδος, Ζαχαράκης (65' Καμπάνταης) - Αραβίδης, Γιάννου (83' Σταυροθανασόπουλος), Κολοβός (90+2' Παναγιωτούδης).


http://www.novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: