Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Νίκη-χρυσάφι για τη Βέροια με... σφραγίδα Μπεν

Η Βέροια χάρη σε χατ-τρικ του Μπεν (43', 85', 86') «άλωσε» τη Δευτέρα το ΟΑΚΑ, επικρατώντας με το ευρύ 3-0 της Καλλονής, στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Η «βασίλισσα» του Βορρά, αν και αγωνιζόταν από το 52ο λεπτό (αποβολή του Σισόκο) με παίκτη λιγότερο, άντεξε απέναντι στους νησιώτες και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον πρώτο της σκόρερ στο φετινό πρωτάθλημα, όχι μόνο πήρε τη νίκη, αλλά της έδωσε και διαστάσεις θριάμβου.

Με αυτό το «τρίποντο» η ομάδα του Ντόστανιτς έφτασε τους 27 βαθμούς και έκανε αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της, ρίχνοντας στην προτελευταία θέση τον Πλατανιά.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου κύλησε χωρίς τη μεγάλη φάση, με τις ομάδες να υποπίπτουν σε πολλά λάθη. 

Ένα μακρινό φάουλ του Λεοζίνιο στο 34΄ δεν ανησύχησε τον Kαντιμοίρη, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που φάνηκαν απειλητικοί δύο φορές στο δίλεπτο 37΄-38΄, αρχικά με το σουτ του Μπαργκάν να περνά δίπλα από την εστία του Χογκ και στη συνέχεια με την κεφαλιά του Βεργώνη να φεύγει δίπλα από την εστία της Καλλονής.

Η ομάδα του Μαντζουράκη στο 43ο λεπτό δεν τη... γλίτωσε, καθώς η Βέροια με αντεπίθεση βρήκε «γυμνή» την άμυνα της Καλλονής, καταφέρνοντας να προηγηθεί στο σκορ.

Πιο συγκεκριμένα ο  Μπεν τροφοδοτήθηκε και αφού μπήκε στην περιοχή και απέφυγε έναν αντίπαλό του, με δυνατό συρτό σουτ νίκησε τον Χογκ, γράφοντας το 0-1, που ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς δημιουργήθηκαν αρκετές φάσεις για γκολ.

Στο 51' ο Γκονσάλβες νικήθηκε από τον Χογκ, ενώ στο επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έχασαν με αποβολή τον Σισοκό, που ως τελευταίος παίκτης κράτησε τον Μανούσο και τον ανέτρεψε εκτός περιοχής.

Η Καλλονή είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Λεοζίνιο στο 54΄, όταν το σουτ του Βραζιλιάνου από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι της Βέροιας και στο 63΄ ο ίδιος παίκτης σούταρε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

Η ομάδα της Λέσβου πίεζε για την ισοφάριση, αλλά δεν μπορούσε να βρει στόχο, καθώς στο 68΄ το σουτ του Περόνε έφυγε άουτ, ενώ στο 73΄ ο Καντιμοίρης ύψωσε... «απαγορευτικό» στον Λεοζίνιο, που δεν μπόρεσε να τον νικήσει από το ύψος του πέναλτι.

Τελικά τα γκολ ήρθαν από την απέναντι πλευρά, με τον ασταμάτητο Μπεν να κερδίζει το πέναλτι από τον Χογκ στο 83ο λεπτό και να το εκτελεί εύστοχα ο ίδιος στο 85΄, ενώ στο 86΄ ο επιθετικός της Βέροιας ολοκλήρωσε την «παράστασή» του στο ΟΑΚΑ φτάνοντας στο χατ-τρικ, όταν σε αντεπίθεση πλάσαρε και πάλι τον Χογκ για το τελικό 0-3.

Κίτρινες: Άλβες, Κεϊτά, Φουρλάνος, Χογκ, Γιορέντε - Σισοκό, Καλτσάς, Μπάρμπας

Κόκκινες: 51΄ Σισοκό 

ΚΑΛΛΟΝΗ (Γιάννης Μαντζουράκης): Χογκ, Ζακουάνι, Αναστασιάδης, Γιορέντε, Κεϊτά (88΄ Χωριανόπουλος), Άλβες (74΄ Φουρλάνος), Λεοζίνιο, Μανούσος, Ποντάνι (83΄ Καζάκης), Γιόναν Γκαρσία, Περόνε

ΒΕΡΟΙΑ (Ράικο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Σιόντης, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Σισοκό, Όστοϊτς, Βεργώνης, Μπεν (87΄ Μπάρμπας), Μπαργκάν (83΄ Παυλίδης), Καλτσάς, Γκονσάλβες (56΄ Τραπ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: