Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Βέροια-Ατρόμητος 1-1...KΑΘΑΡΙΣΕ ΠΑΛΙ Ο ΜΠΕΝ

Ο μόνιμος σκόρερ της Βέροιας, Μοχάμεντ Μπεν με πέναλτι στο 90'... έσωσε τον βαθμό (1-1) κόντρα στον Ατρόμητο και η «βασίλισσα του Βορρά» παραμένει σε... τροχιά παραμονής!
Έτσι ξεκίνησαν
Με 4-3-3 προτίμησε να παρατάξει αυτή τη φορά τη Βέροια ο Ράτκο Ντόστανιτς στον αγωνιστικό χώρο αφήνοντας το 4-2-3-1. Ο Καντιμοίρης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Γεωργιάδης δεξιά στην άμυνα, ο Αμαραντίδης αριστερά και οι Βέρτζος, Μπάρμπας στα στόπερ. Μοναδικό αμυντικό χαφ ο Σιόντης, δεξιά του ο Βεργώνης και αριστερά του Όστοϊτς. Στις πτέρυγες ο Μπαργκάν δεξιά, ο Μπεν αριστερά και στην κορυφή ο Γκονσάλβες.
Από τη μεριά του, ο Γιώργος Παράσχος δεν άλλαξε κάτι στο 4-4-2. Ο Τσέναμο πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, ο Νάστος κάλυπτε το δεξί άκρο της άμυνας, ο Γιαννούλης το αριστερό, με τους Ταυλαρίδη, Φυτανίδη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Πίτου Γκαρσία, Δημούτσος, δεξιά τους ο Ούμπιντες και αριστερά τους ο Μπρίτο. Επιθετικό δίδυμο οι Καραμάνος και Παπαδόπουλος.
Λίγα πράγματα, πέναλτι και γκολ ο Ατρόμητος
Το ματς ξεκίνησε με καλό ρυθμό, με τον Ατρόμητο να έχει τα ηνία στο πρώτο ημίχρονο, αλλά τις φάσεις να είναι πολύ λίγες. Πρώτη απείλησε η Βέροια στο 8', όταν το σουτ του Μπεν αρκετά έξω από την περιοχή πέρασε δίπλα από την εστία του Τσέναμο. Παρά ταύτα, οι Περιστεριώτες στην πρώτη τους καλή στιγμή έφτασαν στο γκολ.
Στο 13' ο Γεωργιάδης ανέτρεψε τον Παπαδόπουλο μέσα στην περιοχή, καθώς τον κράτησε, και ο Κουκουλάκης έδειξε σωστά την άσπρη βούλα. Από εκεί ο Ούμπιντες ευστόχησε και έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Η επόμενη αξιόλογη φάση σημειώθηκε στο 33', όπου η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φυτανίδη από αριστερά σταμάτησε στον Καντιμοίρη, ενώ αυτή του Μπεν στο 2' των καθυστερήσεων έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Τσέναμο.
Πίεσε η Βέροια, ίδιο σκηνικό
Έτσι, ο Ατρόμητος πήγε με το υπέρ του σκορ στα αποδυτήρια και στην επανάληψη η Βέροια προσπάθησε για την ισοφάριση, όμως το σκηνικό ήταν και πάλι ίδιο, καθώς οι φάσεις ήταν ξανά λίγες. Στο 60' ο Βεργώνης δεν πρόλαβε να πιάσει την κεφαλιά από κοντά, ενώ αυτή του Μπρίτο από κοντά δύο λεπτά αργότερα κατέληξε στα χέρια του Καντιμοίρη.
Ανύπαρκτο πέναλτι, «χτύπησε» ο συνήθης ύποπτος
Ακολούθησαν οι αλλαγές των δύο προπονητών και στο 89' η Βέροια κέρδισε πέναλτι που δεν ήταν ποτέ. Ο Ντόγος έπεσε μόνος του μέσα στην περιοχή, καθώς ο Ταυλαρίδης δεν τον μάρκαρε και ο Κουκουλάκης έδειξε ξανά την άσπρη βούλα. Ο... συνήθης ύποπτος Μπεν νίκησε τον Τσέναμο και ισοφάρισε για τη «βασίλισσα του Βορρά» χαρίζοντας έναν πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του στη μάχη για την παραμονή.
Man of the match: Με... φόρα από το χατ τρικ στο ΟΑΚΑ, ο Μπεν ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης της Βέροιας και στο 90' της χάρισε το βαθμό.
Αδύναμος κρίκος: Σε κακή ημέρα βρέθηκαν οι επιθετικοί του Ατρομήτου, ενώ η σημερινή εμφάνιση δε θυμίζει σε τίποτα αυτές των τελευταίων αγωνιστικών.
Στο ύψος του: Ο Ούμπιντες βρήκε δίχτυα και άνοιξε το σκορ για τον Ατρόμητο, όμως το τέρμα του δεν ήταν αρκετό.
Η γκάφα: Την έκανε ο Γεωργιάδης στο 13', όταν ανέτρεψε τον Παπαδόπουλο, αλλά και ο Κουκουλάκης στο 90', που είδε πέναλτι στο πέσιμο του Ντόγου.
Το στραγάλι: Όπως προαναφέραμε, ο Κουκουλάκης έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι στη Βέροια στο 90', ενώ ήταν σωστή η υπόδειξή του στο 13'. Στην πρώτη περίπτωση ο Ντόγος πέφτει μόνος του στην περιοχή, ενώ στη δεύτερη ο Γεωργιάδης ανέτρεψε τον Παπαδόπουλο.
Το ταμείο του Gazzetta: Ματς που πολύ εύκολα θα ξεχαστεί από πλευράς ποιότητας και θεάματος. Λίγες φάσεις στο παιχνίδι, με τα δύο πέναλτι να κάνουν τη διαφορά. Ο Μπεν ήταν και πάλι ο καλύτερος της Βέροιας και στο 90' της χάρισε τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας, με τον Ατρόμητο να χάνει έδαφος στη μάχη για τη δεύτερη θέση.
Συνθέσεις ομάδων
Βέροια (Ράτκο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Μπάρμπας, Όστοϊτς (85' Ντόγος), Σιόντης (81' Μάνος), Βεργώνης, Μπεν, Μπαργκάν (68' Μπαργκάν), Γκονσάλβες.
Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τσέναμο, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Μπρίτο (69' Φωτάκης), Παπαδόπουλος (81' Ναπολεόνι), Νάστος, Γιαννούλης, Καραμάνος, Δημούτσος, Ούμπιντες (90'+2' Φάμπιο), Πίτου Γκαρσία.


Διάβασε περισσότερα στο: Βέροια-Ατρόμητος 1-1 | gazzetta.gr 
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: