Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Πρόσκληση
Το Μουσείο Εκπαίδευσης «Χρίστος Τσολάκης» που εδράζεται στην πόλη μας, όπως είναι γνωστό τοις πάσι, αποτελεί έμπνευση και υλοποίηση του αείμνηστου πανεπιστημιακού δασκάλου Χρίστου Τσολάκη.
Από την ίδρυσή του και έως τις ημέρες μας, τόσο ο ιδρυτής του όσο και πολλοί συμπολίτες μας κατάφεραν με κόπο, κόστος και μεράκι να συλλέξουν από όλη τη Χώρα ένα πλήθος σπάνιων εκθεμάτων, τα οποία φωτίζουν και αναδεικνύουν την ιστορία της ελληνικής Εκπαίδευσης σε βάθος πολλών δεκαετιών. Από την έναρξη της λειτουργίας του έως και σήμερα, το Μουσείο, λόγω της μοναδικότητάς του δέχτηκε έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό επισκεπτών αποτελώντας πόλο έλξης για μαθητές, εκπαιδευτικούς και επιστήμονες. Παράλληλα, το Μουσείο ακολουθώντας τα σύγχρονα εκπαιδευτικά δεδομένα αξιοποίησε τον πλούτο των εκθεμάτων του για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, έτσι ώστε η ιστορία της εκπαίδευσης να συνδεθεί με τη σύγχρονη πραγματικότητα. Επίσης, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου το Μουσείο αποτέλεσε πρωτογενή πηγή επιστημονικής έρευνας για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές από όλη τη Χώρα, καθώς στα εκθέματά του συμπεριλαμβάνονται σπάνιες εκδόσεις σχολικών βιβλίων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ειδικών συγγραμμάτων.
Παρά τη σπουδαιότητά του, το μουσείο εξακολουθεί να έχει σήμερα πολλαπλές και άμεσες ανάγκες. Η φύλαξη, η διάσωση, η συντήρηση του κτιρίου και του υλικού, η αφύγρανση για την πρόληψη της φθοράς του εύθραυστου υλικού, η αρχειοθέτηση-ψηφιοποίηση, η προβολή, η ανάδειξη, η έρευνα και το άνοιγμά του στην εκπαιδευτική κοινότητα στοιχειοθετούν το αυτονόητο χρέος της τοπικής κοινωνίας σ΄έναν δάσκαλο που έφυγε και στην ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομιά που χάρισε  στο Δήμο της Βέροιας.
Αυτή την ανάγκη επαγρύπνησης, προσφοράς και διαλόγου ευελπιστεί να καλύψει ο νεοϊδρυθείς Σύλλογος Φίλων του Μουσείου Εκπαίδευσης «Χρίστος Τσολάκης» καλώντας σε ανοιχτή πρόσκληση τα μέλη  και όσους/ες ενδιαφέρονται για την τύχη και την ουσιαστική λειτουργία του μουσείου. H ετήσια συνδρομή είναι 5 Ευρώ.
Παρακαλούνται τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να ανταποκριθούν στο κάλεσμα εγγραφής μέλους στο Σύλλογο Φίλων του Μουσείου Εκπαίδευσης «Χρίστος Τσολάκης» ως ενεργοί υποστηρικτές και γνώστες της εκπαιδευτικής ιστορίας.
Πληροφορίες: Παπαγεωργίου Αικατερίνη
τηλ.: 6976280561




ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
“ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ”
Ο/Η υπογεγραμμένος / η _____________________________________________
δηλώνω ότι επιθυμώ να γίνω μέλος του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ “ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ”.  Τα πλήρη στοιχεία μου είναι:
                                                                                                                                                                                              
Όνομα

Επίθετο

Πατρώνυμο

Επάγγελμα

Διεύθυνση κατοικίας

Σταθερό τηλέφωνο επικοινωνίας

Κινητό τηλέφωνο

e-mail

Fax







Δεν υπάρχουν σχόλια: