Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Ο Ολυμπιακός «σκότωσε» τη Βασίλισσα πέντε φορές!!!

ΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ Ο ΕΠΟΠΤΗΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΓΗΠΕΔΟ!!!
Ο Ολυμπιακός σκόραρε πέντε φορές στο δεύτερο ημίχρονο, φτάνοντας στο εκτός έδρας 5-0 επί της Βέροιας. Αν και οι παίκτες του Ντόστανιτς κατάφεραν για ένα ολόκληρο ημίχρονο να είναι μέσα στο παιχνίδι, το γκολ που επιτεύχθηκε στο 59 λεπτό της συνάντησης από καταφανέσταση θέση οφσάιντ ήταν η αιτία της πλήρης κατάρρευσης της Βασίλισσας. Οι "ερυθρόλευκοι" αγωνίστηκαν με λευκά περιβραχιόνια με την αναγραφή "8-2-1981", το ίδιο φορούσε και ο Μίτσελ Γκονθάλεθ στον πάγκο, καθώς η αναμέτρηση διεξήχθη την ημέρα που συμπληρώνονταν 33 χρόνια από την τραγωδία της Θύρας 7. Οι φίλοι της Βέροιας άφησαν λουλούδια...

μπροστά από το πανό των εκδρομέων φίλων του Ολυμπιακού, το οποίο έγραφε "αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε... 8/2/1981", ενώ οι παίκτες των Πειραιωτών σήκωσαν αντίστοιχο πανό μπροστά από τους οπαδούς της ομάδας τους.Πολύ νερό έπεφτε στον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη της αναμέτρησης, με την βροχή να συνεχίζεται κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Ο αγωνιστικός χώρος παρέμενε σε καλή κατάσταση, όμως το τερέν ήταν γλιστερό, γεγονός που φάνηκε να επηρεάζει περισσότερο τους φιλοξενουμένους και λιγότερο τους γηπεδούχους στο αρχικό 45λεπτο.

Με ένα γκολ και τρεις ασίστ από τον Ντομίνγκες στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός έφτασε στο νικηφόρο 5-0 επί της Βέροιας, συνεχίζοντας την αήττητη πορεία του στην κορυφή του πρωταθλήματος.
Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

Καιρός: Βροχερός

Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης (ΕΠΣ Καβάλας)

Βοηθοί: Χρήστος Σωτηρόπουλος (ΕΠΣ Αχαΐας), Ιωάννης Κοντιζάς (ΕΠΣ Πειραιά)

Τέταρτος: Γεράσιμος Ντίτσιος (ΕΠΣ Πρέβεζας)

Βέροια (Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Σιόντης, Σισοκό (57' Ντόγος), Όστοϊτς, Βέρτζος (51' Τζημογιάννης), Βεργώνης, Μάνος, Καλτσάς (61' Ισμαέλ), Μπαργκάν, Παυλίδης, Μπεν.

Αναπληρωματικοί: Ζεζίνιο, Ντόγος, Λόπεθ, Τζημογιάννης, Κομόλοφ, Γκονσάλβες, Μεληκιώτης.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Μανωλάς, Μαρκάνο, Μπονγκ, Εντινγκά, Σάμαρης (58' Μανιάτης), Κάμπελ (71' Ιμπαγάσα), Πέρες, Ντομίνγκες, Στσέποβιτς (58' Ολαϊτάν).

Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Πελέ, Σαβιόλα, Ιμπαγάσα, Παπαδόπουλος, Ολαϊτάν, Μανιάτης.

Γκολ: -/ 59' Ντομίνγκες, 69' Πέρες, 70' και 90+2' Ολαϊτάν, 85' Μανιάτης

Κάρτες: -/ 90' Μαρκάνο
Ανασκόπηση αγώνα

Μέχρι το 25' ο Ολυμπιακός είχε μια ανούσια υπεροχή και 6 υπέρ του ανεκμετάλλευτα κόρνερ, με την Βέροια να αμύνεται σωστά και να απειλεί μόλις στο 4', με τον Ρομπέρτο να σταματάει τον Βεργώνη που προσπάθησε να σκοράρει από θέση μέσα και αριστερά στην περιοχή.

Στο 29' ο Μανωλάς ενήργησε σωτήρια για την εστία του, σταματώντας την ασίστ του Μάνου στον ολομόναχο Μπεν. Οι Πειραιώτες διατηρούσαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο, δίχως όμως να βρουν τον απαιτούμενο ρυθμό.

Στην εκπνοή του ημιχρόνου, ο Ντομίνγκες με ωραία προσπάθεια από δεξιά απείλησε τον Καντιμοίρη, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Την πρώτη ευκαιρία της επανάληψης είχαν οι φιλοξενούμενοι, όταν από φάουλ του Σάμαρη ο Μαρκάνο έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Καντιμοίρης σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 54' από εξαιρετική σέντρα του Παπάζογλου από δεξιά, ο Στσέποβιτς βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και με προβολή έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Ο Μίτσελ έριξε στο ματς τους Μανιάτη και Ολαϊτάν, που στην πρώτη τους επαφή με την μπάλα συνεργάστηκαν για να φτάσει η μπάλα στον Ντομίνγκες, ο οποίος με κεφαλιά ψαράκι σκόραρε στο 59' για το 0-1 του Ολυμπιακού. Η φάση ξεκίνησε με μια σέντρα από αριστερά και τον Ολαϊτάν να βρίσκεται σε θέση οφσάιντ. Στην εξέλιξη της ήρθε το (καθαρό) γκολ του Αργεντίνου άσου.

Στο δίλεπτο 69'-70', οι Περές και Ολαϊτάν σκόραραν από ισάριθμες ασίστ του Ντομίνγκες για το 0-3 κάνοντας ξεκάθαρα τα πράγματα στην αναμέτρηση. Ο Παραγουανός σκόραρε το παρθενικό του γκολ με τα ερυθρόλευκα στο ντεμπούτο του στην βασική ενδεκάδα, ενώ ο Νιγηριανός συνέχισε το σερί του τελευταίου μήνα, όπου έχει πετύχει 5 τέρματα.

Στο 85' ο Μανιάτης πέτυχε το 0-4 από μια ακόμη ασίστ του Ντομίνγκες, ενώ η σημαντικότερη ευκαιρία της Βέροιας ήρθε ένα λεπτό μετά όταν το σουτ του Μπαρκάν, ο Ρομπέρτο με υπερένταση βρήκε την μπάλα τόσο όσο χρειάστηκε να της αλλάξει πορεία και να την στείλει στο δοκάρι.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ολαϊτάν από ασίστ του Παπάζογλου πέτυχε το 0-5, σκορ που σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας. Αυτή ήταν η 12η νίκη σε 13 εκτός έδρας ματς για τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα.


O MVP

Αναμφισβήτητα ο Τσόρι Ντομίνγκες. Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός ήταν όλα τα λεφτά για την ομάδα του, καθώς ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό και ο... ηθικός αυτουργός για τα υπόλοιπα τρία δια ποδός Πέρες, Ολαϊτάν και Μανιάτη. Ένα γκολ και τρεις ασίστ ο εντυπωσιακός απολογισμός του 32χρονου άσου.
Η απογοήτευση

Από έναν ομολογουμένως πολύ καλό ποδοσφαιριστή όπως ο Καλτσάς, η Βέροια σίγουρα θα περίμενε πολύ περισσότερα πράγματα στο παιχνίδι. Ο 23χρονος κυνηγός δεν βρέθηκε σε καθόλου καλή βραδιά, δεν είχε ρυθμό και ορθώς ο Ντόστανιτς τον απέσυρε από το ματς στο 61'.



http://www.sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: