Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΙΤΕ: Αυτό είναι το «Δάσος Χριστουγέννων» στη Βέροια (φωτογραφίες)


Το ραντεβού δόθηκε στο Φράγμα του Αλιάκμονα, εκεί που φέτος και για όλη τη διάρκεια των εορτών στήθηκε το Xριστουγεν-νιάτικο χωριό. Ο ήχος των χριστουγεννιάτικων τραγουδιών και των παιδικών γέλιων μας έβαλαν κατευθείαν στο κλίμα. Μια τεράστια έκταση, μέσα στα δέντρα και δίπλα στο νερό, δημιουργούν ένα μαγευτικό σκηνικό που θα φιλοξήνει μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου το «Δάσος των Χριστουγέννων». Κάπου εκεί, μας περίμεναν υπεύθυνοι του πάρκου, ο κ. Φώτης Μιχόπουλος και η κ. Τατιάνα Τούρνα αλλά και ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Π.Α. κ.Γιώργος Μιχαηλίδης για να μας ξεναγήσουν στα δημιουργικά εργαστήρια, στα θεματικά πάρκα, στη ζαχαρογειτονιά και στη χριστουγεννιάτικη αγορά.

Δράκοι
που το σκάσανε από ένα παραμύθι, γάτες και πονηρά ποντίκια που κυνηγιούνται ανάμεσά μας και μικροσκοπικά ξωτικά επάνω στα κλαδιά μας παρατηρούσαν καθ'όλη τη διάρκεια της βόλτας μας ανάμεσα στα πολύχρωμα σπιτάκια. Πρώτη στάση στο παγοδρόμιο, που ανοίγει την παγοπίστα του σήμερα το πρωί και μας περιμένει να εκτελέσουμε με περισσή χάρη τα τριπλά μας άξελ και τόλουπ... Μια γλυκιά μυρωδιά μας τράβηξε αμέσως την προσοχή στα σπιτάκια που πουλάνε σοκολατένιες λιχουδιές και πολύχρωμα κεκάκια. Και για τους πιο μερακλήδες υπάρχουν και τα καζάνια που προσφέρουν ζεστό κρασί και ρακόμελο.... για το κρύο μωρέ! 
Λίγο πιο κει, στα ξύλινα σπιτάκια της Χριστουγεννιάτικης αγοράς μπορεί κανείς να αγοράσει βιβλία, παραδοσιακά είδη, στολίδια, παιχνίδια, σκουφάκια και γαντάκια και αναμνηστικά. Συνωστισμός επικρατεί βέβαια και στο εργαστήρι του Αη Βασίλη όπου εκατοντάδες παιδάκια καθημερινά, κάνουν μια ευχή στο χριστουγεννιάτικο αστέρι άλλα για καλά Χριστούγεννα και άλλα για ένα τάμπλετ! Και για σιγουριά, μήπως και δεν πιάσει το αστέρι, λίγο πιο πέρα είναι το σπίτι του Αη Βασίλη.
Πάρτε χαρτί και στυλό, γράψτε τι θέλετε να σας φέρει, αν ήσασταν καλά παιδιά βέβαια όλη τη χρονιά, καθήστε στα γόνατά του και αφού του δώσετε ένα γλυκό φιλί, που ξέρετε; ίσως και να σας φέρει το δώρο που ζητήσατε.  Πολλή δουλειά θα έχει φέτος ο Αγιος Βασίλης στη Βέροια, καθώς περίπου 150000 επισκέπτες αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του χωριού. Επισκέπτες και σχολεία από την Ημαθία, Πιερία, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Κιλκίς αλλά και από την μακρινή Άρτα έχουν ήδη προγραμματίσει να επισκευτούν το «Δάσος Χριστουγέννων», να κάνουν τη βόλτα τους στα 22 περίπου περίπτερα, να παίξουν ατελείωτες ώρες στο fun park και να ξαποστάσουν
στο χώρο εστίασης για έναν ζεστό καφέ ή σάντουιτς. Οι μακρινοί επισκέπτες, πέρα από μια ευχάριστη και δημιουργική μέρα που θα περάσουν οικογενειακά στο πάρκο, μπορούν να επισκευτούν και πολλά σημεία ενδιαφέροντος στο νομό μας, καθώς το κομβικό σημείο στο οποίο βρίσκεται το φράγμα ήταν ο κύριος λόγος που επιλέχτηκε, για την υλοποίηση του Χριστουγεννιάτικου χωριού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το προσωπικό (πάνω από 60 άτομα) αλλά και όλες οι προμήθειες, από γραφική ύλη μέχρι κατασκευαστικά υλικά, προέρχονται από επιχειρήσεις του νομού μας, δίνοντας έτσι μια τονωτική ένεση στην τοπική αγορά αλλά και θέσεις εργασίας.
Ο κ.Μιχαηλίδης, ικανοποημένος από τη μέχρι στιγμής ανταπόκριση του κόσμου, δήλωσε ότι η Κ.Ε.Π.Α. αποφάσισε να συμμετέχει για να συμβάλλει στη χαρά των παιδιών. Πέρα από τις δημιουργικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις που έχουν οργανωθεί στο Χώρο Τεχνών, θέλανε να συμβάλουνε και στο «Δάσος Χριστουγέννων», με μικρά πραγματάκια που θα διασκεδάσουν τους μικρούς επισκέπτες, όπως ξυλοπόδαρους, επιδείξεις και ξωτικά.. Όπως μας εξομολογήθηκαν και οι υπεύθυνοι, την προτίμηση των μικρότερων παιδιών κερδίζουν τα θεματικά πάρκα και τα δημιουργικά εργαστήρια, ενώ των λίγο μεγαλύτερων το fun park με το Bungee Τραμπολίνο και τα συγκρουόμενα. Όλοι όμως καταλήγουν στην αγκαλιά του Άη Βασίλη για μια φωτογραφία....
Τι πιο ιδανικό αυτές τις μέρες να πάρουμε τα παιδιά και να επισκευτούμε το «Δάσος Χριστουγέννων», για μια όμορφη και δημιουργική μέρα. Γιατί όποιος έρχεται... φεύγει ευχαριστημένος.

























Δεν υπάρχουν σχόλια: