Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Δες εαν χρειάζεται να βγάλεις νέο κλειδάριθμο taxisnet

 Ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή ανέπτυξε η ΓΓΠΣ , όπου οι φορολογούμενοι μπορούν να ελέγξουν με το ΑΦΜ τους εάν χρειάζεται να βγάλουν νέο κλειδάριθμο για το taxisnet. Συγκεκριμένα η ΓΓΠΣ με την εφαρμογή της αναζήτησης παλαιού κωδικού taxisnet διευκολύνει τους χρήστες με παλιούς κωδικούς taxisnet που πρέπει να εκδώσουν νέο από τις εφορίες εως το τέλος του 2013 , να δουν εαν όντως είναι υποχρεωμένοι να βγάλουν νέο κλειδάριθμο ώστε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες του taxisnet από 1/1/2014 και να μην κλειδωθούν οι κωδικοί τους. 

Την εφαρμογή αυτή ανακοίνωσε ο μέσω twitter ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιων Εσόδων Χ Θεοχάρης και έχει μπει ήδη σε παραγωγική λειτουργία. Όλοι οι χρήστες του taxisnet μπορούν να μπουν στην εφαρμογή και να ελέγξουν εαν οφείλουν να εκδώσουν νέο κλειδάριθμο αφού οι παλαιοί κωδικοί τους λήγουν. Για να δείτε εαν πρέπει να βγάλετε κλειδάριθμο πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www1.gsis.gr/webtax2/LookForOldUser/year2013/LookForOldUser/index.jsp

 Πως βγάζετε κλειδάριθμο taxisnet 
Η διαδικασία εγγραφής στο taxisnet ολοκληρώνεται σε 3 βήματα

 Α. Αίτηση εγγραφής ηλεκτρονικά
 Β. Αυτοπρόσωπη παρουσία στη Δ.Ο.Υ. για έγκριση της αίτησης
 Γ. Ενεργοποίηση λογαριασμού ηλεκτρονικά 

Αίτηση εγγραφής ηλεκτρονικά Περιγραφή Βήματος: 
Συμπληρώνετε ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής, δηλώνοντας το όνομα (username) και τον κωδικό (password) που επιθυμείτε να έχετε ως χρήστης του συστήματος. Με την επιτυχή ολοκλήρωση των ελέγχων του  συστήματος καταχωρείται η αίτηση λαμβάνετε σημείωμα στο οποίο αναγράφονται  ο Α.Φ.Μ., η ημερομηνία και η ώρα υποβολής της αίτησης καθώς επίσης και η  προθεσμία μέσα στην οποία πρέπει να μεταβείτε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για να  παραλάβετε τον κλειδάριθμο και να ολοκληρώσετε το δεύτερο βήμα. 
Αναλυτικά: Πηγαίνετε στην ιστοσελίδα  https://www1.gsis.gr/registratin/chseRegistratinType.htm όπου βρίσκονται  οι υπηρεσίες πιστοποίησης της εφαρμογής TAXISnet και επιλέξτε «Αρχική Εγγραφή» (Εικόνα 1). Εναλλακτικά μπορείτε να πάτε στην ιστοσελίδα  www.gsis.gr και να επιλέξετε «Υπηρεσίες προς την Δημόσια Διοίκηση» και στην συνέχεια «Εγγραφή Νέου Χρήστη» και «Αρχική Εγγραφή» Τα απαιτούμενα στοιχεία που πρέπει να συμπληρωθούν στη φόρμα εγγραφής  είναι:   9 Username 9 Κωδικός 9 Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) 9 Επώνυμο 9 Όνομα 9 Όνομα Πατρός 9 Ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) 9 Αριθμός τηλεφώνου 9 Αριθμός κινητού τηλεφώνου (προαιρετικά) 9 Φαξ (προαιρετικά) Πληροφορίες για τα πεδία: Συμπληρώστε υποχρεωτικά τα πεδία που σημειώνονται  με αστερίσκο (*). Username: Πρέπει να αποτελείται από 3-20 λατινικούς χαρακτήρες ή νούμερα.  Πατώντας το το πεδίο συμπληρώνεται αυτόματα με μια προτεινόμενη τιμή. Κωδικός (passwrd): Πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 5 χαρακτήρες και να  περιέχει και νούμερα. Συμπληρώστε την ίδια τιμή και στο πεδίο Επιβεβαίωση κωδικού. Θα πρέπει να θυμάστε τα δύο αυτά στοιχεία γιατί θα τα χρησιμοποιήσετε στο Βήμα 3 Τα πεδία Αρ. τηλεφώνου, Αρ. κινητού τηλεφώνου και Fax δέχονται από 10 ψήφιους έως 20-ψήφιους αριθμούς (χωρίς κενά και παύλες). Επιπλέον, για διεθνείς αριθμούς γίνεται δεκτό το σύμβολο + στην αρχή του αριθμού το οποίο μετατρέπεται σε 00. Δηλώστε το κινητό σας τηλέφωνο αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά μηνύματα Στο πεδίο Γράμματα εικόνας συμπληρώστε τα γράμματα που διακρίνετε στην εικόνα.  Εάν τα γράμματα δεν είναι ευδιάκριτα πατήστε το για να δοκιμάσετε μια άλλη  εικόνα. Υποβολή: Πατώντας "Υποβολή", οι τιμές που συμπληρώσατε στα πεδία θα ελεγχθούν ως προς την εγκυρότητά τους. Σε περίπτωση λανθασμένης εισαγωγής, θα εμφανιστεί  κατάλληλο μήνυμα λάθους δίπλα στο αντίστοιχο πεδίο. Σε περίπτωση επιτυχημένης  εισαγωγής η αίτηση εγγραφής σας θα καταχωρηθεί.  Επιστροφή: Πατώντας "Επιστροφή", θα μεταβείτε στο βήμα 1 της διαδικασίας εγγραφής.   Μετά την υποβολή: Εμφανίζεται στην οθόνη ενημερωτικό μήνυμα για την επιτυχή ολοκλήρωση της αίτησης Στο μήνυμα, που μπορείτε αν θέλετε να το εκτυπώσετε επιλέγοντας «Εκτύπωση», αναφέρεται ότι για να ολοκληρώσετε την διαδικασία θα πρέπει να πάτε σε  οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. εντός 3 μηνών από την ημερομηνία που υποβάλλατε την ηλεκτρονική αίτηση. Επίσης, σας ενημερώνει ότι σε περίπτωση που έχουν μεταβληθεί τα προσωπικά σας στοιχεία (π.χ. αστυνομική ταυτότητα) και δεν έχετε ενημερώσει την Δ.Ο.Υ.,  θα πρέπει να πάτε στην Δ.Ο.Υ. όπου ανήκετε. Μεταβαίνετε στο τμήμα Μητρώου οποιασδήποτε Δ.Ο.Υ. και ζητάτε να λάβετε τον κλειδάριθμο.

 Δικαιολογητικά Απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία σας στη Δ.Ο.Υ. Το μόνο στοιχείο που απαιτείται είναι ο Α.Φ.Μ. και το έγγραφο  ταυτοποίησης (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, ταυτότητες των Ενόπλων  Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, κέντρο αλλοδαπών, ταυτότητα Ευρωπαϊκής Ένωσης, ταυτότητα Ομογενούς, Ειδικά Δελτία Πολιτικών Προσφύγων κ.λπ.) το  οποίο πρέπει να είναι καταχωρημένο στο ΜΗΤΡΩΟ TAXIS. Αν τα προσωπικά σας  στοιχεία έχουν μεταβληθεί, όπως για παράδειγμα η αστυνομική ταυτότητα, τότε θα πρέπει να μεταβείτε στην Δ.Ο.Υ. όπου ανήκετε. Για την περίπτωση που ένα Φυσικό Πρόσωπο αδυνατεί να προσέλθει στη Δ.Ο.Υ. για να παραλάβει τον κλειδάριθμο και να ολοκληρώσει τη διαδικασία πιστοποίησης, θα προσκομίζεται Ειδικό Πληρεξούσιο για τη συγκεκριμένη  διαδικασία πιστοποίησης χρονικής διάρκειας τεσσάρων μηνών 

. Ενεργοποίηση του λογαριασμού ηλεκτρονικά Περιγραφή Βήματος: 
Με τη χρήση του κλειδαρίθμου ενεργοποιείτε ηλεκτρονικά τον λογαριασμό σας. Στο βήμα αυτό σας ζητείται να αλλάξετε τον αρχικό κωδικό πρόσβασης (password). Η ενεργοποίηση του λογαριασμού απαιτεί τη γνώση 3 κωδικών: το όνομα χρήστη (username), τον κωδικό πρόσβασης (passwrd) και τον κλειδάριθμο, ο οποίος  παραλαμβάνεται μόνο από εσάς. Αναλυτικά: Πηγαίνετε στην ιστοσελίδα https://www1.gsis.gr/registration/chooseRegistratinType.htm όπου βρίσκονται οι υπηρεσίες πιστοποίησης της εφαρμογής TAXISnet και επιλέξτε «Ενεργοποίηση Λογαριασμού» (Εικόνα 7). Εναλλακτικά μπορείτε να πάτε στην ιστοσελίδα www.gsis.gr και να επιλέξετε «Υπηρεσίες προς την Δημόσια Διοίκηση» και στην  συνέχεια «Ενεργοποίηση Λογαριασμού» και ξανά «Ενεργοποίηση Λογαριασμού» . Username / Κωδικός: Συμπληρώστε το username και τον κωδικό (password) που  επιλέξατε κατά την υποβολή της αίτησης εγγραφής στο TAXISnet. Κλειδάριθμος: Ο αριθμός που σας δόθηκε κατά την πιστοποίησή σας στη ΔΟΥ. Συμπληρώστε τον με ακρίβεια, συμπεριλαμβάνοντας τις παύλες.  Στο πεδίο Γράμματα εικόνας συμπληρώστε τα γράμματα που διακρίνετε στην εικόνα. Εάν τα γράμματα δεν είναι ευδιάκριτα πατήστε το για να δοκιμάσετε μια άλλη εικόνα. Επόμενο: Πατώντας "Επόμενο", μεταφέρεστε στην οθόνη αλλαγής του κωδικού πρόσβασης. Επιστροφή: Πατώντας "Επιστροφή", θα μεταβείτε στην αρχική σελίδα της υπηρεσίας πιστοποίησης. Ο κωδικός αυτός θα αντικαταστήσει τον προηγούμενο κωδικό σας και θα είναι αυτός με τον οποίον θα συνδέεστε στο σύστημα.

www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: