Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ στη Superleague και του χρόνου!!!


Στο πρωτάθλημα της Superleague θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν η Βέροια. Η "Βασίλισσα του Βορρά" παρά την ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό, κέρδισε την παραμονή της στην κατηγορία, μετά την ήττα και τον μαθηματικό υποβιβασμό της ΑΕΚ προτού εκδικαστεί η έφεση του δικεφάλου για τον αγώνα με τον Πανθρακικό.Αναλυτικά το ρεπορτάζ:
Ο Παναθηναϊκός συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις των τελευταίων τριών αγωνιστικών μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση με την Βέροια και σκόραρε με το καλημέρα του αγώνα. Ήταν μόλις το 4' όταν οι φιλοξενούμενοι είχαν κερδίσει κόρνερ, η άμυνα των πράσινων έβγαλε σωστά την μπάλα και ο Παναθηναϊκός βγήκε ωραία στην αντεπίθεση.

Η μπάλα από τον Καζιγιάμα έφτασε στον Σισοκό ο οποίος πάσαρε στον Βιτόλο με τον Ισπανό στο ύψος του πέναλτι να ανατρέπεται από τον Γεωργιάδη και τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα και την κόκκινη στον αμυντικό της Βέροιας. Ο Βιτόλο ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών και έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Κοτταρίδη και άνοιξε το σκορ για το Τριφύλλι.

Ωραίο γκολ από τον Σο
Ο Παναθηναϊκός έδειξε με την έναρξη του αγώνα να καθαρίζει το ματς και στη συνέχεια του αγώνα ο ρυθμός έπεσε για να ανέβει και πάλι μετά το 30' όταν έγινε απειλητικός εκμεταλλευόμενος και την αριθμητική του υπεροχή. Στο 32' ο Σο έκλεψε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή της Βέροιας και με ένα δυνατό αριστερό σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Κοτταρίδη και έκανε το 2-0 για τον Παναθηναϊκό τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς.
Ακόμα δυο ευκαιρίες

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους μάλιστα ο Παναθηναϊκός έχασε δυο ακόμη ευκαιρία για να αυξήσει και άλλο τον δείκτη του σκορ. Η πρώτη ήταν στο 36' όταν ο Σισοκό από τα δεξιά έδωσε την μπάλα στον Καζιγιάμα αυτός σούταρε αλλά ο Κοτταρίδης με το πόδι απομάκρυνε.

Η δεύτερη καλή στιγμή ήταν στο 41' με τον Βιτόλο να γίνεται κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή να περνάει τον αντίπαλο του και να σουτάρει αλλά τον Κοτταρίδη να διώχνει με έξοχη επέμβαση σε κόρνερ.
Άλλο ματς στο δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος υπήρξε εντελώς διαφορετική εικόνα στο παιχνίδι και σε αυτό συντέλεσε η αποβολή του Σπυρόπουλου στο 57' για πέναλτι πάνω στον Καλτσά.

Ο Κόστλι εκτέλεσε το πέναλτι και νίκησε τον Καπίνο ο οποίος έπεσε στην σωστή γωνία, ακούμπησε την μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να την μπλοκάρει.

Το γκολ αυτό και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έπαιζε πλέον με 10 παίκτες αναπτέρωσε το ηθικό των παικτών της Βέροιας που έψαξαν και την ισοφάριση.

Αρχικά βέβαια ήρθε μια φάση για το Τριφύλλι στο 65' όταν ο Μπαρμπαρούσης έβγαλε την μπαλιά στον Φιγκερόα αυτός γύρισε όμορφα μέσα στην περιοχή και σούταρε πάνω από την εστία του Κοτταρίδη.

Ψυχρολουσία και ισοφάριση
Στο 67' η Βέροια έφερε το ματς στα ίσια όταν σε κόρνερ που κέρδισε από τα δεξιά και με τον Κόστλι να νικάει ψηλότερα από όλους έκανε το 2-2 και έφερε το ματς στα ίσια δίνοντας νέο ενδιαφέρων στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ.

Ο Γιάννης Βονόρτας πραγματοποίησε μια αλλαγή στην ενδεκάδα των πράσινων και το Τριφύλλι από το 70' και μετά άρχισε να έχει και πάλι την υπεροχή στην αναμέτρηση.

Στο 73' ο Λαγός έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά αλλά ο Φιγκερόα δεν πρόλαβε τελευταία στιγμή να βάλει το γκολ με κεφαλιά.

Γκολ και προβάδισμα από τον Βιτόλο
Στο 77' είχαμε μια ωραία συνεργασία για τον Παναθηναϊκό με τον Σισοκό να δίνει στον Φιγκερόα αυτός πάσαρε με την μια μέσα στην περιοχή στον Βιτόλο που με δυνατό σουτ έκανε το 3-2.

Η Βέροια όμως προσπάθησε να απειλήσει και πάλι και στο ύστερα από ωραία μπαλιά του Καλτσά στον Κόστλι ο Καπίνο απέκρουσε και ο Τριανταφυλλόπουλος πριν επέμβη ο επιθετικός της Βέροιας απομάκρυνε με σωτήρια τάκλιν. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα που έληξε με τον Παναθηναϊκό να νικάει με 2-0.

MVP της αναμέτρησης
Ο Βίκτορ Βιτόλο παίρνει άνετα τον τίτλο του καλύτερου στην αναμέτρηση με την Βέροια πετυχαίνοντας δυο γκολ που έδωσαν και τη νίκη στους πράσινους. Επίσης έκανε ένα μεστό και καλό παιχνίδι βοηθώντας σε όλη την αναμέτρηση την ομάδα του.

Ο αδύναμος κρίκος
Ο Νίκος Γεωργιάδης της Βέροιας άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες μόλις στο 4' της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό και παίρνει τον τίτλο του αδύναμου κρίκου. Ο αμυντικός των φιλοξενούμενων έχασε τον Βιτόλο στην φάση και δεν αντέδρασε και σωστά ανατρέποντας τον και αφήνοντας από την αρχή του ματς την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: