Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

Εκδήλωση την Τρίτη 11/12 για την Παγκόσμια Ημέρα Του Παιδιού στη Νάουσα

Η 11η Δεκεμβρίου αποτελεί ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ του ΠΑΙΔΙΟΥ, την ημέρα αυτή ο Δήμος της Νάουσας και ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Επαρχίας Νάουσας τιμούν το παιδί και τα δικαιώματά του με μια όμορφη εκδήλωση, στην Εστία Μουσών, όπου με τη συμμετοχή των παιδιών του 7ου Νηπιαγωγείου Νάουσας θα παρουσιασθεί το παιδικό βιβλίο της Ελισάβετ Τάρη με τίτλο «Η μάγισσα Σουσουρέλα και η αλφαβήτα». 
 
Το βιβλίο αναφέρεται στη Σουσουρέλα, μια μάγισσα αλλιώτικη απ’ όλες τις άλλες. Δεν είναι γριά και κακιά, ούτε πετάει με σκουπόξυλο. Είναι νέα, μοντέρνα και πετώντας με το αεροπλάνο της προσγειώνεται μια μέρα στον πλανήτη όπου κατοικούν όλες οι μάγισσες των παραμυθιών. Εκεί, δε φτιάχνει μυστικά φίλτρα, ούτε κρατάει μαγικό ραβδί. Το μόνο μαγικό της… η αλφαβήτα. Θα καταφέρει άραγε να αλλάξει τις συνήθειες των άλλων μαγισσών; 
 
Τη συνέχεια μπορείτε να την απολαύσετε στην Εστία Μουσών στις 19.00΄ σε μια ζεστή εκδήλωση που επιμελήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Ηλίας. Το συντονισμό της βραδιάς θα έχει η νηπιαγωγός κα Λίνα Βαλσαμίδου, ενώ την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει η κα Χριστίνα Σιδηροπούλου, νηπιαγωγός – δρ Παιδικής Λογοτεχνίας. Το θεατρικό δρώμενο των παιδιών του 7ου Νηπιαγωγείου θα πλαισιώσει ο Δ. Παρόλας. 
 
Η συγγραφέας κα Ελισάβετ Τάρη είναι Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ασχολήθηκε ιδιαίτερα με θέματα φιλαναγνωσίας, κοινωνικού αποκλεισμού και ισότητας ευκαιριών στην Εκπαίδευση. Στόχος του συγκεκριμένου βιβλίου της είναι να κάνει τα μικρά παιδιά να αγαπήσουν την αλφαβήτα και τη γνώση μέσα από το παιχνίδι, το γέλιο, το χορό και το τραγούδι. Να σημειώσουμε ότι την πολύ όμορφη μουσική του παραμυθιού, που περιλαμβάνεται στο cd του βιβλίου, έγραψε ο γνωστός βεροιώτης τραγουδοποιός Σούλης Λιάκος σε στίχους της Ελισάβετ Τάρη. Οι διοργανωτές της βραδιάς σας περιμένουν με τα παιδιά σας σε μια εκδήλωση τιμής για το παιδί και τα δικαιώματά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: