Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Γιορτινές μέρες στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Η περίοδος των γιορτών καταφτάνει στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας με ιστορίες αγαπημένες αλλά και καινούριες, με παραμύθια, με χριστουγεννιάτικες κατασκευές, ζωγραφική, ρομποτική, πηλοκατασκευές και άλλες δραστηριότητες για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους της Βιβλιοθήκης. Ο μήνας Δεκέμβριος είναι πλούσιος και μυρίζει Χριστούγεννα! Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα των δράσεων και κλείστε έγκαιρα θέση. Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος.


ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Εγγραφές από Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, 4.30-5.30 το απόγευμα
«Μια χειμωνιάτικη νύχτα». 

Τι γίνεται μια νύχτα του χειμώνα, όταν ένας ασβός φτάνει στο δάσος παγωμένος και πεινασμένος; Θα βρεθεί κάποιος να νοιαστεί για αυτόν και να τον βοηθήσει; Συζητάμε για τη δύναμη της αλληλεγγύης και μαθαίνουμε ότι το να νοιάζεσαι και να βοηθάς κάποιον χωρίς να τον ξέρεις, απλά και μόνο γιατί έχει την ανάγκη σου, είναι δώρο που κάνεις στον άλλο αλλά και στον ίδιο σου τον εαυτό! Ανάγνωση παραμυθιού και δραστηριότητα.Για παιδιά 4-7 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, 4.30-5.30 το απόγευμα
«Στολίζουμε χριστουγεννιάτικα τη Μαγική Γωνιά». 
Ελάτε να φτιάξουμε στολίδια και δώρα από διάφορα υλικά και στη συνέχεια να διακοσμήσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο μαγνητικό τοίχο της Μαγικής Γωνιάς της Βιβλιοθήκης μας. Για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, 10.00-11.30 το πρωί
Robotics Day. Εργαστήριο Ρομποτικής (LEGO WeDo) – (μία συνάντηση). Γνωρίζουμε τον μαγικό κόσμο της ρομποτικής. Για παιδιά 6-8 ετών. Με προεγγραφή. Στο Maker Space στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου
«Το δώρο των Χριστουγέννων». 
Αφήγηση παραμυθιού. Είναι Χριστούγεννα και η Μόλυ, η μικρή ποντικίνα, είναι στο δάσος ψάχνοντας για χριστουγεννιάτικα στολίδια. Φαίνεται όμως πως ότι κι αν βρίσκει ανήκει σε κάποιον άλλο. Μπορούμε να την βοηθήσουμε; Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
• 1ο γκρουπ 4.00-5.00 το απόγευμα για παιδιά 4-6 ετών
• 2ο γκρουπ 5.00-6.00 το απόγευμα για παιδιά 7-10 ετών

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, 10.00-11.00 το πρωί
«Ένα δώρο για τον καθένα».
Πόσα δώρα μπορεί να φτιάξει κανείς μ' ένα ρολό ύφασμα που είναι κόκκινο, ζεστό και τόσο, μα τόσο Χριστουγεννιάτικο; Αμέτρητα! Ελάτε να φτιάξουμε υφασμάτινα δεντράκια, ως δώρα, για όλους όσους επιθυμούμε να τα χαρίσουμε. Για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, 11.30-12.30 το πρωί
«Χριστουγεννιάτικα στεφάνια». Ελάτε να κατασκευάσουμε και να στολίσουμε στεφανάκια από κλαδιά δέντρου. Φέρτε μαζί σας υλικά για το στεφάνι όπως : κομμάτια από ύφασμα, κορδέλες, τσόχα, κουκουνάρια, ξηρούς καρπούς και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε για τη διακόσμηση του στεφανιού σας. Για άτομα 16-99 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, 4.30-5.30 το απόγευμα
Μια νύχτα ξεχωριστή
Μια τρυφερή εισαγωγή στην ιστορία της Γέννησης μέσα από την ανάγνωση του αντίστοιχου βιβλίου. Στη συνέχεια δημιουργούμε τη δική μας χριστουγεννιάτικη φάτνη. Για παιδιά 4-6 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, 4.00-4.45 και 5.00-5.45 το απόγευμα
Χριστουγεννιάτικες πηλοκατασκευές… Ελάτε να κάνουμε παρέα χριστουγεννιάτικες κατασκευές από πηλό, για να στολίσετε το σπίτι σας ή να τις κάνετε δώρο. Για παιδιά 4-8 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
Εγγραφές από Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, 11.30-12.30 το πρωί
«Χριστουγεννιάτικα στεφάνια». 
Ελάτε να κατασκευάσουμε και να στολίσουμε στεφανάκια από κλαδιά δέντρου. Φέρτε μαζί σας υλικά για το στεφάνι όπως : κομμάτια από ύφασμα, κορδέλες, τσόχα, κουκουνάρια, ξηρούς καρπούς και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε για τη διακόσμηση του στεφανιού σας. Για άτομα 16-99 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.
Όσοι δεν ενημερώνουν θα μας φέρουν στη δύσκολη θέση
να ακυρώσουμε τη συμμετοχή τους τον επόμενο μήνα.

Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος.
Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή
στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας,
Έλλης 8, τηλ. 2331024494, www.libver.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: