Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

Αυτοί είναι οι Ημαθιώτες μαθητές που βράβευσε η «Eurobank»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στη Βέροια η τελετή βράβευσης των αριστούχων αποφοίτων των Νομών Ημαθίας, Γρεβενών, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας και Φλώρινας, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank,«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία». Σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, βραβεύθηκαν στις 30 Οκτωβρίου 2015, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που διακρίθηκαν φέτος... 
για τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις. 
Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους απόφοιτους με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο οποίος είναι πάνω από 18, σε κάθε ένα από τα 1.550 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Χώρο Τεχνών, τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων, ο Δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιατζίδης, ο Αντιδήμαρχος Βέροιας για θέματα Παιδείας, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης Γεώργιος Σοφιανίδης, ο Αντιδήμαρχος Νάουσας για θέματα Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Στέλιος Δάγκας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ημαθίας Νίκη Καρατζιούλα, Στάθης Σαρηγιαννίδης, Θεόφιλος Τεληγιαννίδης και Αθανάσιος Χειμώνας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βέροιας Ευγενία Ιακωβίδου, Διονύσιος Κουλουριώτης και Αντώνιος Μαρκούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας για θέματα Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Τσότσος, η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας για θέματα Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών Ελισσάβετ Παναγιωτίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, Παρέστησαν επίσης ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Ιωάννης Γκανάκας, καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.

Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Βέροιας, Ναούσης και ΚαμπανίαςΠαντελεήμων,σημειώνοντας ότι στην εκδήλωση αυτή βραβεύονται οι κόποι των παιδιών και η αριστεία, ενώ συνεχάρη τη Eurobank, που μέσω αυτής της Μεγάλης Στιγμής για την Παιδεία δίνει ένα σημαντικό κίνητρο στη νέα γενιά για περισσότερη γνώση και μόρφωση.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης δήλωσε ότι η Τράπεζα με τον σημαντικό αυτό θεσμό επιβραβεύει τους άριστους, ενώ αποτελεί κίνητρο για εξέλιξη και έμπνευση για όλη την κοινωνία. Επίσης συνεχάρη τους μαθητές που πέτυχαν σε ένα δύσκολο περιβάλλον και αποτελούν ελπίδα και πίστη για ένα καλύτερο αύριο, τις οικογένειες και τους καθηγητές καθώς και την Τράπεζα για την προσφορά της στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή της χώρας.
Ακολούθως, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ημαθίας Νίκη Καρατζιούλα τόνισε ότι μέσω του προγράμματος αυτού επιβραβεύονται οι κόποι και η επίμονη προσπάθεια των μαθητών για μάθηση και γνώση, στοιχεία απαραίτητα για το μέλλον της κοινωνίας μας.Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού, ο οποίος ήταν πάνω από 18. Συγκεκριμένα, στο Νομό Ημαθίας απονεμήθηκε στο 3ο Γενικό Λύκειο Βέροιας, το οποίο βραβεύθηκε για την αριστούχο μαθήτρια Σοφία Ζαρέντη. 


Τα βραβεία της Eurobank για τους νομούς Ημαθίας έλαβαν οι εξής:-Κυριακή Αθανασίου από το Γενικό Λύκειο Μακροχωρίου Ημαθίας
-Ιάσων Γεώργιος Βελέντζας από το 1ο Γενικό Λύκειο Βέροιας
-Φρειδερίκη Δάγγα από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Ειρηνούπολης Ημαθίας
-Σοφία Ζαρέντη από το 3ο Γενικό Λύκειο Βέροιας
-Ηλέκτρα Θεοδωρίδου από το 2ο Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας Ημαθίας
-Απόστολος Κόλκας από το 2ο Γενικό Λύκειο Βέροιας
-Ευγενία Μιχοπούλου από το 1ο Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας Ημαθίας
-Μαρία Μπακαλιού από το 1ο Γενικό Λύκειο Νάουσας
-Ευδοξία Μπαλή από το 2ο Γενικό Λύκειο Νάουσας
-Αναστάσιος Ξενιτίδης από το 4ο Γενικό Λύκειο Βέροιας
-Θεοχάρης Τσίρης από το 5ο Γενικό Λύκειο Βέροιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: