Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Την έφερε... Τούμπα! Ο ΠΑΟΚ έχασε με το... τσουβάλι τις ευκαιρίες, ωστόσο κατάφερε τελικά να φύγει νικητής από το ντέρμπι με την ΑΕΚ

Την έφερε... Τούμπα!
Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε το εμπόδιο της ΑΕΚ, επικρατώντας με 2-1 στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Super League.
Ο "Δικέφαλος" ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι, προσπαθώντας από νωρίς να πάρει τον έλεγχο του αγώνα. 
Στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μακ χάνει την πρώτη χαμένη ευκαιρία για την ομάδα του, στέλνοντας μήνυμα στην ΑΕΚ για το... σφυρικόπημα που θα ακολουθούσε.

Ο ΠΑΟΚ από το 20' μέχρι και το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου έχασε με το... τσουβάλι τις ευκαιρίες, με τον Αθανασιάδη να σκοράρει και να βλέπει το τέρμα του να ακυρώνεται ως οφσάιτ.

Μοιραίος παίκτης του "Δικεφάλου" ήταν ο Μακ, ο οποίος σπατάλησε πολύ περισσότερες ευκαιρίες από τους Ροντρίγκεζ και Πέλκα που ήταν επίσης επικίνδυνοι.

Το αποκορύφωμα για τον Σλοβάκο ήταν όταν στις καθυστερήσεις του δεύτερου ημιχρόνου βρέθηκε με κούρσα απέναντι από τον Μπαρόχα, ωστόσο δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά. 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα ΣΟΚ για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είδε την ΑΕΚ να προηγείται στο 47' με τον Αραβίδη, όταν ο Έλληνας επιθετικός της "Ένωσης" πρόλαβε τον Όλσεν, ο οποίος δεν έκανε έγκαιρα, ως όφειλε, έξοδο.

Στη συνέχεια η ομάδα του Τούντορ είχε να ανέβει ένα... βουνό, καθώς παρότι "πάτησε" την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, όχι μόνο δεν κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ, αλλά βρέθηκε να χάνει.

Σταδιακά οι παίκτες του ΠΑΟΚ ανέκτησαν την ψυχολογία τους και κέρδιζαν μέτρα στο γήπεδο.

Στο 64' ο Μακ βρέθηκε και πάλι πρωταγωνιστής σε μία ευκαιρία του ΠΑΟΚ, σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ και ο Ροντρίγκεζ εκμεταλλεύτηκε την κόντρα στους αμυντικούς των φιλοξενούμενων, ισοφαρίζοντας σε 1-1. 

Ο "Δικέφαλος" στη συνέχεια πίεσε κι άλλο την ΑΕΚ, με την είσοδο του Μπερμπάτοφ να γεμίζει την αντίπαλη περιοχή.

Στο 83' λεπτό ο Βούλγαρος έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει με κεφαλιά, ωστόσο στη συνέχεια της φάσης ο Τζιόλης κέρδισε το πέναλτι σε ανατροπή του Σοϊλέδη.

Ο Αθανασιάδης εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και ο ΠΑΟΚ έφερε... Τούμπα το παιχνίδι, πανηγυρίζοντας το τρίποντο στο πρώτο ντέρμπι της φετινής σεζόν.

Το μυαλό όλων στον "Δικέφαλο" είναι πλέον στο επόμενο παιχνίδι της ομάδας στην Αθήνα κόντρα στον Ατρόμητο. 


To live της αναμέτρησης

ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ 


ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1


90'+4' Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Σοϊλέδης κάνει τη σέντρα από αριστερα, ο Μάνταλος παίρνει καρφωτή κεφαλιά μέσα στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ και ο Όλσεν με εξαιρετική απόκρουση κρατάει το σκορ. 

90+4' Κίτρινη κάρτα στον Μάνταλο. 

90'+1 Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Μάνταλος έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία του ΠΑΟΚ, περνώντας νωρίτερα κάτω από το σώμα του Όλσεν. 

90' Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ! Διώχνει σε κόρνερ ο Όλσεν.

89' Ο Μαλεζάς στη θέση του Αθανασιάδη. 

88' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκάλο έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ και αριστερά, η μπάλα ψηλά άουτ. 

86' Κίτρινη κάρτα στον Τζαβέλλα. 

85' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Αθανασιάδης σκοράρει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, κερδίζοντας για δεύτερη φορά σήμερα τον Μπαρόχα. 

83' Ο Πέλκας εκτελεί το φάουλ, ο Μπερμπάτοφ παίρνει την κεφαλιά με τον Μπαρόχα να αποκρούει και πάλι, ωστόσο στη συνέχεια ο Τζιόλης ανατρέπεται και ο Σιδηρόπουλος δείχνει πέναλτι. 

80' Ο Μακ έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ροντρίγκεζ έστρωσε με κεφαλιά στον Κάτσε, ωστόσο το σουτ του Αλβανού μέσου κοντράρει στους αμυντικούς της ΑΕΚ. 

77' Ο Σιμόες είναι πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας ζητήσει πέναλτι σε επαφή του με τον Κάτσε, χωρίς να υπάρχει κάτι το επιλήψιμο. 

76' Ο Πλατέλλας στη θέση του Ανάκογλου. 

75' Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Πέλκας τροφοδότησε τον Ροντρίγκεζ, εκείνος έκανε τη σέντρα και ο Μπερμπάτοφ έβαλε την προβολή στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ. 

70' Ατομική ενέργεια του Μακ από τα δεξιά, ο Σλοβάκος επιχειρεί σέντρα-σουτ και ο Μπαρόχα απομακρύνει με τα πόδια τον κίνδυνο. 

68' Κίτρινη κάρτα στον Σιμόες. 

67' Στη θέση του Μπουονανότε ο Μάνταλος. 

66' Ευκαιρία για την ΑΕΚ! Κόρνερ για την ΑΕΚ από τα αρισερά, ο Τζανετόπουλος παίρνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και η μπάλα περνάει ψηλά άουτ. 

64' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Μακ σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς της ΑΕΚ και ο Ροντρίγκεζ ανενόχλητος μέσα στη μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων σούταρε από τα αριστερά και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Μπαρόχα. 

62' Μακρινό σουτ του Κάτσε, η μπάλα κοντράρει και ο Μπαρόχα τελικά την μπλοκάρει. 

59' Ο Μπερμπάτοφ στη θέση του Κωνσταντινίδη. Μπερμπάτοφ και Αθανασιάδης συνυπάρχουν για πρώτη φορά στην επίθεση του ΠΑΟΚ. 

58' Κίτρινη κάρτα στον Τζιόλη. 

56' 
Στη θέση του Βάργκας ο Μπαρμπόσα. 

53' 
Μετά από κόρνερ του Πέλκα από τα δεξιά, ο Τζιόλης πήρε την κεφαλιά, την έστρωσε στον Τζαβέλλα, ωστόσο το σουτ του, το οποίο αλλοίωσε ο Βίτορ δεν ανησύχησε τον Μπαρόχα. 

50' ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΥΚΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ!
 Ο Ροντρίγκες έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Αθανασιάδης παρότι πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα άουτ. 

47' ΓΚΟΛ! Ο Βάργκας εκτέλεσε το φάουλ αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ και ο Αραβίδης με κεφαλιά προλαβαίνει τον Όλσεν και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

46' Ο Κάτσε παίρνει τη θέση του Σάμπο. 

Β' ημίχρονο

ΛΗΞΗ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-0


45'+2' ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ! Ο Κωνσταντινιδης γέμισε με δύναμη, ο Μακ κέρδισε κατά κράτος στην ταχύτητα τον Κολοβέτσιο με κούρσα από τη μεσαία γραμμή, ωστόσο το πλασέ του είναι πολύ αδύναμο και κακό και ο πορτιέρο της ΑΕΚ διώχνει την μπάλα.

45' Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων στο πρώτο ημίχρονο. 

45' Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Απίστευτη ατομική ενέργεια του Ροντρίγκες, ο οποίος περνάει τους αμυντικούς της ΑΕΚ σα... σταματημένους, πλασάρει από τα αριστερά και ο Μπαρόχα απομακρύνει με τα πόδια. 

43' Κίτρινη κάρτα στον Μπουονανότε. 

41' Μακρινό σουτ του Μακ, η μπάλα περνάει λίγο πάνω από την εστία του Μπαρόχα, αναγκάζοντας τον πορτιέρο της ΑΕΚ να εκτιναχθεί. 

40' Απευθείας εκτέλεση του φάουλ από τον Πέλκα, μπλοκάρει ο Μπαρόχα. 

39' Κίτρινη κάρτα στον Βάργκας, ο οποίος έκανε επικίνδυνο τάκλιν στον Κωνσταντινίδη στο ύψος της γραμμής της μεγάλης περιοχής της ΑΕΚ. 

36' Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Όμορφος συνδυασμός του Πέλκα με τον ΑΘανασιάδη, με τον πρώτο να γίνεται αποδέκτης της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, να σουτάρει με το αριστερό, χωρίς να ανησυχήσει τον Μπαρόχα που μπλοκάρει. 

29' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Ροντρίγκες ελευθερώνεται και πιάνει ένα εξαιρετικό σκαστό σουτ, ο Μπαρόχα απομακρύνει αρχικά με υπερένταση και ο Μακ που παίρνει το... ριμπάουντ σουτάρει πολύ ψηλά άουτ από πλεονεκτική θέση. 

26' Κίτρινη κάρτα στον Κωνσταντινίδη. 

22' Ακυρωθέν γκολ του ΠΑΟΚ! Ο Πέλκας βρίσκει με πάσα πάρε-βάλε τον Κλάους κι εκείνος από οριακή θέση, γιατί βρίσκεται οριακά με το σώμα πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό της ΑΕΚ, σκοράρει, ωστόσο ο πρώτος βοηθός της αναμέτρησης, Δαμιανός Ευθυμιάδης σηκώνει τη σημαία του και ακυρώνει το γκολ του Κλάους. 

21' Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Μακ περνάει όποιος βρίσκει μπροστά του, "χορεύοντας" την άμυνα της ΑΕΚ, ωστόσο ο Ροντρίγκες εμποδίζει το σουτ του Σλοβάκου απέναντι από τον Μπαρόχα και η μπάλα περνάει ψηλά άουτ. 

19' Ο Πέλκας εκμεταλλεύεται τον λίγο ελεύθερο χώρο που βρίσκει έξω από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ και αριστερά, σουτάρει, ωστόσο η μπάλα περνάει απευθείας άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Μπαρόχα. 

19' Ο Μπουονανότε εκτελεί το κόρνερ από τα δεξιά για την ΑΕΚ, ο Όλσεν απομακρύνει άτσαλα την μπάλα, ωστόσο το σουτ του Βάργκας μέσα από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ περνάει ψηλά άουτ. 

18' Το παιχνίδι μετά από τέσσερα λεπτά διακοπής ξεκινάει ξανά. 

14' Προσωρινή διακοπή στην Τούμπα, επειδή έπεσε κροτίδα μπροστά από τη θύρα 4, όταν ο Μπουονανότε προσπάθησε να εκτελέσει το κόρνερ που κέρδισε η ΑΕΚ. Διαβουλεύσεις των διαιτητών με τους εκπροσώπους των δύο ομάδων. 

12' Ο Πέλκας εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισε ο ΠΑΟΚ έξω από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ και αριστερά όπως επιτίθεται ο "Δικέφαλος", βρήκε με κομπίνα τον Μακ ελεύθερο στο δεύτερο δοκάρι, ωστόσο ο Σλοβάκος που ήταν ολομόναχος μέσα στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ δεν έπιασε το σουτ στην κίνηση όπως θα ήθελε.

10' Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Ροντρίγκες με ατομική ενέργεια ελευθερώνεται στα αριστερά, βγάζει παράλληλη συρτή σέντρα για τον Μακ και ο Σλοβάκος αποφεύγει τον αντίπαλο του, σουτάει, ωστόσο ο Μπαρόχα απομακρύνει με αστάθεια την μπάλα. Ο Σάμπο παίρνει το... ριμπάουντ έξω από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, ωστόσο το σουτ του είναι αδύναμο και μπλοκάρει εύκολα ο πορτιέρο της ΑΕΚ.

7' Πολύ ωραία ατμόσφαιρα στην Τούμπα από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, οι οποίοι τραγουδούν και ενισχύουν με όλες τους τις δυνάμεις τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Τούντορ. 

5' Το φάουλ που κέρδισε η ΑΕΚ εκτελείται από τον Μπουονανότε, ωστόσο η μπάλα χτυπάει στο τείχος των παικτών του "Δικεφάλου" και ο κίνδυνος για τους γηπεδούχους απομακρύνεται. 

2' Οι δύο ομάδες αλλάζουν τις πρώτες αναγνωριστικές πάσες. Ο Αραβίδης κερδίζει ένα φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ σε πλεονεκτική θέση. 

Α' ημίχρονο 

Έναρξη αγώνα

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Σιμόες, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Βάργκας, Μπουονανότε και Αραβίδης.

Στον πάγκο για την ΑΕΚ: Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Μπαρμπόσα, Μάνταλος, Πλατέλλας και Κριστάντους.

ΠΑΟΚ: Ολσεν, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Ροντρίγκες, Σάμπο, Τζιόλης, Πέλκας, Μακ, Αθανασιάδης.

Στον πάγκο για τον ΠΑΟΚ: Γλύκος, Ζάιρο, Μπερμπάτοφ, Μαλεζάς, Χαρίσης, Κάτσε και Κίτσιου.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΓΚΟΛ: 64' Μακ, 85' Αθανασιάδης - 47' Αραβίδης

Ασίστ: - 47' Βάργκας

Δοκάρι:  -

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).

Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου).

Τέταρτος διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών).

Παρατηρητής αναμέτρησης: Μπέγκος Δημήτριος (Αργολίδος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: