Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Τεράστια ανατροπή ΠΑΟΚ στο Περιστέρι και νίκη με 1-2

Γκοοοοοοολ και τρίποντο!
Ο ΠΑΟΚ πήρε δίκαιη νίκη με Μπερμπάτοφ και Μακ, παρά το ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ

Ήταν ένα ακόμη σπουδαίο ματς για την ομάδα του Τούντορ. Ήταν μία ΠΟΛΥ μεγάλη νίκη για τον ΠΑΟΚ, σε μία έδρα που είχε να κερδίσει (σε κανονική διάρκεια από το 1981) σε μία έδρα που δύσκολα περνάει άλλη ομάδα. 

Και όμως ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο στο 1/3 του αγώνα, όταν έχασε την υπεροχή βρέθηκε… από το πουθενά πίσω στο σκορ, αλλά με δύο στημένες φάσεις και με σκόρερ Μπερμπάτοφ και Μακ στο τέλος, κέρδισε ένα σπουδαίο τρίποντο. 

Η σημασία αυτής της νίκης είναι πραγματικά μεγάλη, γιατί ο ΠΑΟΚ (ως μεγάλη ομάδα) δεν πτοήθηκε από τις χαμένες του ευκαιρίες και από το γεγονός ότι ο αντίπαλος προηγήθηκε χωρίς να το αξίζει. 
Ο Τούντορ που παρέταξε την ίδια ενδεκάδα όπως με την ΑΕΚ, είδε την ομάδα του να έχει φανταστική απόδοση στο πρώτο ημίωρο, αν και η καταιγιστική υπεροχή έφερε μόλις τρεις-τέσσερις φάσεις. 
Ο Γρηγορίου του Ατρόμητου άλλαξε τον σχηματισμό του σε 3-5-2, ο ΠΑΟΚ έχασε δυνάμεις στο κέντρο και το ματς μέχρι το 60΄ήταν ισορροπημένο. 
Εκεί (63΄) οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν από ένα φάουλ που κέρδισαν 50 μέτρα από την περιοχή του Όλσεν. Ο Ούμπιδες συνδυάστηκε ωραία με Λε Ταλέκ και Ναπολεόνι και πέτυχε ένα ωραίο τέρμα. 
Ο Τούντορ είχε ήδη αρχίσει να ρισκάρει με τον Μακ στα δεξιά αντί του Κωνσταντινίδη, έβγαλε από το γήπεδο και τον αρνητικό Αθανασιάδη για να βάλει τον Ζάιρο και το παιχνίδι άνοιξε. 
Ο ΠΑΟΚ με στημένη φάση και τον Τζαβέλα να βρίσκει τον Μπερμπάτοφ ισοφάρισε και μετά τα έπαιξε όλα για όλα ψάχνοντας άλλη μία φάση. Ένα έμμεσο πέρασε χωρίς αποτέλεσμα και στην τελευταία φάση, μετά από κόρνερ, η μπάλα «ήθελε» τον Μακ, αφού του στρώθηκε στο πέναλτι! Εκεί ο Σλοβάκος πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ θυμήθηκε τον… εκτελεστή που έχει μέσα του. Το σουτ ήταν τέλειο, δεν βρήκε σε κανένα σώμα και ο ΠΑΟΚ με αυτό το μεγάλο γκολ πήρε ένα φοβερό τρίποντο!

Στο παιχνίδι οι τελικές ήταν 8-11 (6-5 στην εστία) ενώ η κατοχή έφθασε στο 42-58 για τον ΠΑΟΚ. Τα κόρνερ ήταν 2-7. 


Ο ΠΑΟΚ του πρώτου ημιώρου (όλοι οι παίκτες δηλαδή) ήταν σούπερ, αλλά λόγω κακής βραδιάς Αθανασιάδη και Πέλκα, υστέρησε στην τελική ενέργεια. 
Από εκεί και πέρα ο Μακ είχε σταθερή απόδοση σε όλο το ματς, η άμυνα κέρδισε και έχασε μονομαχίες, ο Κάτσε το «πάλεψε», ο Ροντρίγκεζ με τον Τζιόλη έπεσαν στην επανάληψη, ενώ άλλο αέρα έδωσε ο Μπερμπάτοφ και ο Ζάιρο δικαιώνοντας τις επιλογές του προπονητή. 

Η νίκη πανηγύριστηκε έξαλλα από τους 600 οπαδούς του ΠΑΟΚ που χάρηκαν ΚΑΙ ΠΑΛΙ την ομάδα τους. 



ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Πέμπτη αγωνιστική στο Ελληνικό πρωτάθλημα και ο Ατρόμητος υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι. 

Οι αρχικές ενδεκάδες:
Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Γοδόι, Ουσέρο, Στόιτσεφ, Ούμπιδες, Μπρίτο, Ναπολεόνι

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Κόστα, Βίτορ, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Ροντρίγκεζ, Κάτσε, Τζιόλης, Μακ, Πέλκας, Αθανασιάδης.
Διαιτητής του αγώνα είναι ο Καλογερόπουλος.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

90+3 ΤΕΛΟΣ. Ο ΠΑΟΚ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ. ΝΙΚΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 1-2

90+1  Άλλα τρία λεπτά. Ο ΠΑΟΚ κρατάει την μπάλα σε ένα μεγάλο παιχνίδι. 

90' ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ Ο ΜΑΚ 1-2 Ο ΠΑΟΚ!!!!
Ο Κάτσε εκτελεί κόρνερ, ο Μπερμπάτοφ δεν βρίσκει την μπάλα που στρώνεται στον Μακ. Ο Σλοβάκος εκτέλεσε με φοβερό σουτ από τα δέκα μετρα και ο ΠΑΟΚ κάνει το 1-2!!!!

86΄ Φάση ο ΠΑΟΚ. Ο Σάμπο σουτάρει από μακριά, αλλά η μπάλα φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι. 

86΄Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-1. Και οι δύο ομάδες ψάχνουν τη φάση για να πάρουν τη νίκη. 

81΄ ΦΟΒΕΡΟ ΛΑΘΟΣ Λαζαρίδη που πάει να βάλει αυτογκόλ, αλλά ο Γκορμπούνοφ διώχνει με τα χέρια. ΈΜΕΣΟ για ΠΑΟΚ στην μικρή περιοχή!!
ΚΙΤΡΙΝΗ στον Κυβρακίδη που λέει στον διαιτητή: "ΕΙΣΑΙ ΠΑΛΑΒΟΣ;"
Το σουτ του Τζαβέλλα κόπηκε, πέρασε το έμεσο. 

80΄ Περίεργη σέντρα του Ουσέρο από αριστερά και ο Όλσεν με δυσκολία μπλοκάρει τη μπάλα αφού πρώτα την ακουμπάει στο δοκάρι!

78΄ Σουτ του Ναπολεόνι εκτός περιοχής και ο Όλσεν μπλοκάρει. Ανοίγει το ματς, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν έχει την κυριαρχία του πρώτου ημιχρόνου στο κέντρο. 

76΄ Μεγάλη φάση ο Ατρόμητος. Από μακριά σουτ του Ναπολεόνι, ο ΌΛσεν δεν διώχνει καλά και στρώνει την μπάλα στον Ουσέρο, που από πολύ κοντά πλασάρει άουτ. 

74΄Με 5-9 τελικές στο παιχνίδι το σκορ στο 1-1. Ο ΠΑΟΚ παίρνει και πάλι ψυχολογία μετά το γκολ Μπερμπάτοφ. 

72΄ ΓΚΟΟΟΟΛ Ο ΜΠΕΡΜΠΑΤΟΦ!!! 1-1 Ο ΠΑΟΚ!!

Έπειτα από κόρνερ του Κάτσε ο Τζαβέλλας με κεφαλιά δίνει την ασίστ στον Βούλγαρο που με το γόνατο από τα δύο μέτρα πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τον Δικέφαλο.

71'΄ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΠΑΟΚ. Ο Σάμπο μπαίνει αντί του Βίτορ. Ο Τζιόλης γυρίζει στην άμυνα και ο Σλοβάκος παίζει στο κέντρο μαζί με τον Κάτσε. 

70΄ Κάρτα σε Ουσέρο για σκληρό μαρκάρισμα στον Ζάιρο. 

69΄  Σε ανέβασμα του Βίτορ και προσπάθεια να γυρίσει τη μπάλα στην περιοχή, οι παίκτες του ΠΑΟΚ ζητούν χέρι στην προβολή του Λαζαρίδη

67΄ Σε διάστημα που το ματς ήταν κακό, ο Ατρόμητος έβαλε γκολ με επίθεση τριών παικτών έπειτα από φάουλ που εκτελέστηκε 50 μέτρα από την περιοχή. 

64΄ ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΠΑΟΚ. Έξω ο πολύ κακός Αθανασιάδης και μέσα ο Ζάιρο. 

63΄ ΓΚΟΛ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ! Το 1-0 από Ούμπιδες. 
Από εκτέλεση φάουλ 50 μέτρα, ο Ναπολεόνι έστρωσε στον Ούμπιδες που από το ύψος της περιοχής κεραυνοβόλησε τον Όλσεν. 

61΄ Ο ΠΑΟΚ με Πέλκα πίσω από Αθανασιάδη και Μπερμπάτοφ. Έχει ώρα όμως να βγάλει καθαρή ευκαιρία. 

58΄ ΑΛΛΑΓΕΣ. Για τον Ατρόμητο βγαίνει ο Μπρίτο και μπαίνει ο Λε Ταλέκ. 
Για τον ΠΑΟΚ βγαίνει ο Κωνσταντινίδης και μπαίνει ο Μπερμπάτοφ. Πάλι με τον Μακ δεξιά σε όλη την πλευρά ο ΠΑΟΚ. 

57΄ Ατρόμητος-ΠΑΟΚ πάντα στο 0-0. Χωρίς φάσεις το δεύτερο ημίχρονο

54΄ Μικρή παρεξήγηση με Τούντορ-Κοντοέ, αφού ο παίκτης του Ατρόμητου δεν πήγαινε να εκτελέσει γρήγορα πλάγιο και ο Κροάτης του πέταξε την μπάλα πιο δυνατά από ότι αυτος περίμενε. 

52΄ Πάσα του Κόστα στον Μακ που εκτός περιοχής επειχειρεί να ξαφνιάσει, αλλά σουτάρει άουτ. 

50΄ Έχουν αποβληθεί από το ημίχρονο λόγω διαμαρτυριών οι γενικοί αρχηγοί των ομάδων Αγγελόπουλος και Παπαεπαμεινώντας. 

49΄ Μακρινό σουτ για τους γηπεδούχους μπλοκάρει ο Όλσεν. 

47΄ Γρήγορη επίθεση με τον Ροντρίγκεζ τελευταία στιγμή να μην βρίσκει σωστά τον Αθανασιάδη στην περιοχή. 

46΄ Αλλαγή για Ατρόμητο με Γκαρσία αντί του Στόιτσεφ. Οι Περιστεριώτες παίζουν ξεκάθαρα με 3-5-2.


ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε σε μεγάλο ποσοστό. Είχε κατοχή, ήταν η μόνη ομάδα που προσέγγιζε την αντίπαλη περιοχή και η ομάδα με τις 4-5 τελικές και μία-δυο ακόμη που τελευταία στιγμή δεν έγινε σουτ. Μετά το 30΄ ο Ατρόμητος επιχείρησε να ισορροπήσει, χωρίς να απειλήσει. Κορυφαία στιγμή το δοκάρι του Κάτσε με μακρινό σουτ, ενώ στο 9΄ ο Καλογερόπουλος μπορούσε να δώσει πέναλτι σε χέρι του Ουσέρο μετά από σουτ του Ροντρίγκεζ.
Το θέμα για το δεύτερο ημίχρονο είναι κατά πόσο ο ΠΑΟΚ μπορεί να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και να γίνει λίγο πιο ουσιαστικός κοντά στην μεγάλη περιοχή του αντιπάλου, εκεί όπου σήμερα υστερούν Πέλκας και Αθανασιάδης. 

45+2 Τέλος πρώτου ημιχρόνου με σέντρα Τζαβέλλα, αλλά τον Αθανασιάδη (που έχει κάνει πολλά λάθη και σε κοντρόλ) να μην βρίσκει μπάλα. Το αποτέλεσμα στο 0-0.

45΄ Στο 40-60 πλέον η κατοχή. 

43΄ Ατρόμητος-ΠΑΟΚ πάντα 0-0 με τους φίλους του Δικεφάλου να είναι οι μόνοι που ακούγονται, αν και δεν μπήκαν όλοι μέσα λόγω του προβλήματος με τον ΑΜΚΑ. Εδώ και λίγη ώρα ο Ατρόμητος παίζει και αυτός με τρία στόπερ. 

40΄ Πρώτο σουτ για Ατρόμητο με τον Στόιτσεφ από μακριά και τον Όλσεν να μπλοκάρει.  

38΄ Μικρή η διακοπή στον αγώνα. Στο ίδιο μοτίβο το ματς με τον ΠΑΟΚ σταθερά καλύτερο. 

34΄ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ! Ο ΠΑΟΚ κέρδισε κόρνερ και δίπλα στον παίκτη που πήγε να εκτελέσει (Πέλκα) οι οπαδοί του Ατρόμητου έριξαν κροτίδα. Ο Καλογερόπουλος φωνάζει τους βοηθούς του και σταματάει τον αγώνα για να γίνει προειδοποίηση. 

33΄ ΔΟΚΑΡΙ Ο ΠΑΟΚ! Ο Κάτσε από πολύ μακριά πιάνει φοβερό σουτ και η μπάλα σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Γκορμπούνοφ. Δεν ήθελε να μπει μέσα...

32΄ Εδώ και λίγα λεπτά έχει καταλαγιάσει η πίεση του ΠΑΟΚ. Ο Ατρόμητος βγαίνει από την άμυνά του. 

29'  Οι τελικές είναι 0-3 αφού ο ΠΑΟΚ παρά την εντυπωσιακή κατοχή, δεν έχει πολλές τελικές ενέργειες. Ο Όλσεν είναι μέχρι τώρα θεατής. Το 0-0 παραμένει στο Περιστέρι

25΄ Ωραία ενέργεια του Μακ από αριστερά, σερβίρει γκολ στον Αθανασιάδη που από τα εφτά μέτρα δεν βρίσκει την μπάλα. Σημαντική στιγμή για τον ΠΑΟΚ, αν και πάλι δεν τελείωσε η προσπάθεια. 

24΄ Πρώτη κάρτα στον Γοδόι που έκανε σκληρό φάουλ στον Κάτσε από πίσω. 

21΄ Στο 31-69 η κατοχή για ΠΑΟΚ. Τώρα ένα μακρινό σουτ του Ροντρίγκεζ που φεύγει ψηλά άουτ. 

19΄ Συνεχώς από τα αριστερά ψάχνει την επίθεση ο ΠΑΟΚ με Ροντρίγκεζ και Μακ. Ο Σλοβάκος μπήκε απειλητικά στην περιοχή, αλλά δεν έδωσε σωστά την μπάλα στον Πέλκα που περίμενε για να σουτάρει.


16΄ Τρία κόρνερ ο ΠΑΟΚ που όλο και μεγαλώνει τα ποσοστά κατοχής του. Μεγάλη φάση δεν έχει όμως. Το 0-0 παραμένει στο Περιστέρι. 

14΄ Ο ΠΑΟΚ ελέγχει και πάλι, προσπαθεί να βγει από τα πλάγια, κυρίως με τον Ροντρίγκεζ, αλλά του λείπει η τελική πάσα. 

10΄ Μετά από κόρνερ ο Αθανασιάδης επιχειρεί σουτ με την μία και η μπάλα κοντράρει σε αντίπαλο. 

8΄ Χέρι Ουσέρο μέσα στην περιοχή μετά από σουτ του Ροντρίγκεζ. Ο αντίπαλος έχει απλωμένο το χέρι και σίγουρα μπορεί να δοθεί πέναλτι αφου σταματάει την μπάλα. Ο Καλογερόπουλος δεν δίνει τίποτα. 

6΄ Χωρίς φάση το παιχνίδι που γίνεται σε καλό αγωνιστικό χώρο. 

4΄ Ο ΠΑΟΚ επιχειρεί να πάρει τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας. 

1΄ Ο ΠΑΟΚ με τον Όλσεν πήρε την εστία προς το τέρμα αριστερά που έχουν μπει μερικοί φίλοι του ΠΑΟΚ. Με άσπρη στολή σήμερα ο ΠΑΟΚ. Με μπλε οι γηπεδούχοι

Δεν υπάρχουν σχόλια: