Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

Μάρτιος στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας - Δραστηριότητες για παιδιά & ενήλικες

viv mar2015
Η Άνοιξη έρχεται και ανθίζει στα Μαγικά Κουτιά της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας. Δραστηριότητες για παιδιά, παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων, χειροτεχνίες, ζωγραφική, κολάζ... Η Βιβλιοθήκη γεμίζει λουλούδια και χελιδόνια ενώ προετοιμάζεται για την Άνοιξη...
ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Εγγραφές από Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015
Τρίτη 3 Μαρτίου «Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκάφτης, τα παλιά παλούκια καίει, τα καινούργια ξεριζώνει». Ιδιαίτερη κατασκευή «Μάρτη» σε βραχιόλια και μενταγιόν. Για αγόρια και κορίτσια.
4.00-4.30 το απόγευμα για κορίτσια 4-12 ετών
4.30-5.00 το απόγευμα για κορίτσια 4-12 ετών
5.00-5.30 το απόγευμα για αγόρια 4-12 ετών
Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
Τετάρτη 4 Μαρτίου «Είμαι ένας καλλιτέχνης, δεν μπορώ να σταματήσω να δημιουργώ. Με εμπνέουν τα πάντα ακόμα και η μαμά μου..». Αφήγηση του βιβλίου «Είμαι ένας καλλιτέχνης» της Marta Altes και δημιουργική απασχόληση. (Κάθε παιδί θα πρέπει να έχει μαζί του μια φωτογραφία ή φωτοτυπία του προσώπου της μαμάς του).
4.00-5.00 το απόγευμα για παιδιά 4-6 ετών
5.00-6.00 το απόγευμα για παιδιά 7-12 ετών
Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
Σάββατο 7 Μαρτίου 9.30-11.00 το πρωί «Η Άνοιξη ήρθε στη Βιβλιοθήκη». «Γλυκό του Μάρτη μήνυμα θ΄ ανθίσει η πασχαλιά. Θα λιώσουν τα άσπρα χιόνια, θα έρθουν τα χελιδόνια. Οι κάμποι θα ΄ναι πράσινοι, θα κελαηδούν πουλιά, θα βγουν ανθάκια χίλια και άσπρα χαμομήλια. Ωραία είναι η Άνοιξη ωραία είναι πολύ». Σας περιμένουμε για να στολίσουμε τη Βιβλιοθήκη μας ανοιξιάτικα με χελιδόνια και λουλούδια. Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
Τρίτη 10 Μαρτίου, 4.30-6.00 το απόγευμα «Τα παιδιά των λουλουδιών». Ένα αγόρι που τις νύχτες με πανσέληνο ανθίζει, ένα κορίτσι που φορά πάντα ένα λουλούδι πίσω στο αυτί και ένα ζευγάρι παπούτσια χορού φτιαγμένα στο χέρι, συνθέτουν μια τρυφερή ιστορία, για όσα η αγάπη μπορεί να καταφέρει. Γιατί αυτό που μας κάνει διαφορετικούς, μας κάνει θαυμάσιους. Αφήγηση βιβλίου «Τα παιδιά των λουλουδιών» της Jen Wojtowicz και κατασκευή. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
Σάββατο 14 Μαρτίου, 11.00 το πρωί «Γελαστή γέφυρα» και «Σκανταλιές, ανεμελιά και τρελά ζογκλερικά». Οι Εκδόσεις «Διάπλους» και οι συγγραφείς Γεωργία Λάττα και Ναντίνα Κυριαζή θα παρουσιάσουν τα παιδικά τους βιβλία «Σκανταλιές, ανεμελιά και τρελά ζογκλερικά» και «Γελαστή γέφυρα». Στην παρουσίαση θα συμμετέχει ο θεατρικός εμψυχωτής και νηπιαγωγός Γιάννης Θεοδώρου, ο οποίος θα κάνει θεατρικό παιχνίδι και θα παίξει με τα παιδιά. Πολλές εκπλήξεις περιμένουν μικρούς και μεγάλους... Ελεύθερη Είσοδος. Στο 2ο όροφο της Βιβλιοθήκης.
Τρίτη 17 Μαρτίου, 4.00-5.00 και 5.00-6.00 το απόγευμα «Πόσο δυνατή είναι η φιλία;» Μια μέρα ένα λιοντάρι βρίσκει κοντά στον κήπο του ένα πληγωμένο πουλί. Είναι η αρχή μιας φιλίας. Γιατί η φιλία είναι στιγμές, πράξεις, αγάπη, εμπιστοσύνη, παιχνίδια, πειράγματα, διασκέδαση, σκέψεις και πάνω απ΄ όλα να νοιάζεσαι πραγματικά... Αφήγηση του βιβλίου «Φίλοι» της M. Dubuc και δημιουργική απασχόληση. Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
Εγγραφές από Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015
Τετάρτη 4 και 11 Μαρτίου, 6.00-8.00 το απόγευμα
Τι ξέρετε για το αγωνιστικό Σκραμπλ; Ο Όμιλος Σκραμπλ Βέροιας σας προσκαλεί να γνωρίσετε το Scrabble (Σκραμπλ) το διασημότερο παιχνίδι λέξεων στον κόσμο. Ξεκινήστε να παίζετε και σύντομα θα το μάθετε. Για ενήλικες. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
Όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης. Όσοι δεν ενημερώνουν θα ακυρώσουν τη συμμετοχή τους τον επόμενο μήνα. Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος. Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494

Δεν υπάρχουν σχόλια: