Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Ήττα της Βέροιας μέσα στον Αστέρα Τρίπολης με 2-0

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με την Βέροια στο «Θ. Κολοκοτρώνης», επικρατώντας 2-0 χάρις σε ξέσπασμα τριών λεπτών. Το «συγκρότημα» του Στάικου Βεργέτη, λίγες μέρες μετά το αντίο που είπε στο Europa League, επέστρεψε με τον καλύτερο τρόπο στις υποχρεώσεις του… εντός των τειχών, μια και πανηγύρισε το «τρίποντο» απέναντι στην «Βασίλισσα του Βορρά» και έμεινε σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά στον αγώνα και προσπάθησαν να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα, όμως, μετά την συμπλήρωση του πρώτου 15λεπτου, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν την αναμέτρηση...

Ωστόσο, οι Αρκάδες έδειχναν πως πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και αύξησαν την πίεσή τους. Μάλιστα, στο 36’ η υπεροχή τους έφερε καρπούς με τον Μάσα, ο οποίος έπειτα από κοντρόλ μέσα στην περιοχή και σουτ στην κίνηση, έκανε το 1-0. Πριν… καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Αστέρας πήρε… αέρα δύο τερμάτων, όταν, ο Μπαράλες με δυνατή κεφαλιά μέσα από την περιοχή της Βέροιας, νίκησε τον Καντιμοίρη και διαμόρφωσε το 2-0. Στην συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως στο 45’ ο Κοσίτσκι δεν επέτρεψε στην ομάδα του Χοσέ Γκρανέρο να γίνει απειλητική, έπειτα από επικίνδυνο γύρισμα του Καλτσά και έδιωξε σε κόρνερ.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι, με την… άνεση που είχαν από το προβάδισμα 2-0 στο πρώτο μέρος, μπήκαν πιο δυνατά και είχαν την καθολική υπεροχή, προκαλώντας ουκ ολίγα προβλήματα στην «Βασίλισσα». Στο 63’ ο Νίκο Φερνάντες δεν κατάφερε να σκοράρει, αν και έκανε εξαιρετική ενέργεια, αλλά η προσπάθειά του έφυγε άουτ, όπως και η κεφαλιά του Γκοϊάν, τρία λεπτά αργότερα.

Στο 73’ η Βέροια προσπάθησε να γίνει απειλητική, από στημένη φάση, αλλά ο Κοσίτσκι ενήργησε σωστά και δεν… αιφνιδιάστηκε από την απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ των φιλοξενούμενων, ενώ στο 81’ ο Μάσα δεν κατάφερε να μετουσιώσει την εξαιρετική του εμφάνιση με ένα γκολ, μια και το σουτ που έκανε σταμάτησε στο δοκάρι.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Μπαράλες έφτασε κοντά στο δεύτερο προσωπικό του τέρμα, όμως το σουτ βρήκε σε ετοιμότητα τον Καντιμοίρη, ενώ στις καθυστερήσεις, ο Μάσα έπειτα από εξαιρετική ενέργεια, βρέθηκε απέναντι στον πορτιέρο των φιλοξενούμενων, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει.Ο Μάσα ήταν ο παίκτης που άνοιξε τον… δρόμο για τον Αστέρα Τρίπολης απέναντι στην Βέροια και ο ποδοσφαιριστής που ήταν όλα τα… λεφτά για το «συγκρότημα» του Στάικου Βεργέτη. Ο Αργεντίνος δίνει μεγάλη ποιότητα στο παιχνίδι των Αρκάδων και το απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο στην αναμέτρηση με τη «Βασίλισσα του Βορρά».

Αστέρας Τρίπολης: Κοσίτσκι, Λούι, Τσοκάνης, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Τιέ, Κουρμπέλης, Γιαννιώτας (62’ Μουνάφο), Πάρα (26’ λ.τρ. Μπαράλες), Νίκο Φερνάντες (86’ Μουκάμ), Μάσα.

Βέροια: Καντιμοίρης, Βέρτζος, Ραούλ Μπράβο, Καλί, Όστοϊτς, Βάσκες, Μπατιόν, Καλτσάς (60’ Εσπάρθα), Κάμπορα (60’ Βούκιτς), Ντουμίτρου (68’ Μπαργκάν), Μπεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: