Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Mαθητές του σχολείου μου στο ΄΄Βλαχογιάννειο΄΄ μουσείο


Την Τετάρτη 22-10-2014 μαθητές της Β΄και Δ΄τάξης του 6ου δημοτικού σχολείου της Βέροιας επισκέφτηκαν το Βλαχογιάννειο μουσείο στα πλαίσια των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών τους δραστηριοτήτων. 

Τους μαθητές συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Συροπούλου Ολυμπία και Θυμιοπούλου Ειρήνη, και ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο του μουσείου κ.Κανέλλο Ντόντο στους δύο ορόφους του μουσείου, όπου εκτίθενται τα εκθέματα που καλύπτουν την ιστορική περίοδο από τον Μακεδονικό Αγώνα έως και σήμερα. 
Οι μικροί μαθητές συσχέτισαν την επίσκεψη τους στο μουσείο με την ιστορία της απελευθέρωσης της Βέροιας και την επερχόμενη επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 που γιορτάζουμε σε λίγες μέρες. 
Κατά την διάρκεια της ξενάγησης οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με αντικείμενα στολές και έγγραφα της περιόδου εκείνης, και ταυτόχρονα με τις δασκάλες συνοδούς να αναφερθούν σε διάφορα ιστορικά γεγονότα που διδάχτηκαν στο σχολείο τους. 
Οι μικροί μαθητές επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις στολές που φόραγαν οι έλληνες κατά την περίοδο του 1940-1941, και μάλιστα φωτογραφήθηκαν και με τις στολές αυτές. 
Η επίσκεψη τελείωσε όπως πάντα με αναμνηστικές φωτογραφίες των μαθητών δίπλα στα εκθέματα, και την αποτύπωση των άριστων εντυπώσεων στο βιβλίο επισκεπτών του μουσείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: