Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΟΚ για τίτλο:Συνέτριψε τη Βέροια με 4 - 1

Η... αρμάδα του Άγγελου Αναστασιάδη πέρασε σαν "τρέιλερ" πάνω από τη Βέροια, επικρατώντας με 4-1 μετά από μία εξαιρετική εμφάνιση που "χόρτασε" και τους πιο απαιτητικούς φιλάθλους του "Δικεφάλου" στην Τούμπα.


O ΠΑΟΚ ξεκίνησε το παιχνίδι με απίστευτη διάθεση να πιέσει τη Βέροια από το πρώτο λεπτό, θέλοντας να δείξει από νωρίς στην ομάδα της Ημαθίας ποιος είναι το… αφεντικό και στο παιχνίδι, αλλά πολύ περισσότερο στη βαθμολογία.


Μόλις στο 3ο λεπτό Αθανασιάδης έχασε μοναδική ευκαιρία μετά από παράλληλη σέντρα του Τζανδάρη, αφού δεν μπόρεσε με ανάποδο ψαλίδι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.


Οι παίκτες του «Δικεφάλου» προειδοποίησαν για αυτό που θα ακολουθούσε τη Βέροια, η οποία παρότι απάντησε με τον Κάμπορα στις ευκαιρίες στο 6ο λεπτό, το μήνυμα φαίνεται ότι δεν το πήρε.


Στο 7ο λεπτό ήταν η σειρά του Μακ να απειλήσει τον Καντιμοίρη, με τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων να βγαίνει νικητής, μπλοκάροντας σουτ μετά από τετ-α-τετ του Σλοβάκου.


Στο 19΄ ο «Δικέφαλος» σπατάλησε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία με τους Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη να μην μπορούν να βρουν με προβολή την μπάλα προ κενής εστίας.


Στο 25ο λεπτό ωστόσο, η σέντρα ακριβείας του Σαλπιγγίδη βρήκε τον Μακ σε πλεονεκτική θέση, με τον Σλοβάκο να ανοίγει το σκορ για τον ΠΑΟΚ.


Ο ΠΑΟΚ, όπως συνηθίζει, δεν έμεινε στο προβάδισμα του και συνέχισε να «σφυροκοπά» την άμυνας της Βέροιας, με τους Σαλπιγγίδη και Μακ να αλλάζουν ρόλους στο 42΄ και τον Έλληνα επιθετικό να στέλνει τον «Δικέφαλο» στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο γκολ.


Τι κι αν η ομάδα του Αναστασιάδη είχε προβάδισμα ασφαλείας, ούτε στο δεύτερο 45λεπτο δεν πάτησε... φρένο και συνέχισε να βγάζει… γούστα, προσφέροντας θέαμα στον κόσμο της, στην προσπάθεια της να ανεβάσει κι άλλο τον δείκτη του σκορ.


Οι ευκαιρίες του ΠΑΟΚ και στο δεύτερο ημίχρονο είναι πραγματικά πάρα πολλές, με τον Κάτσε στο 57ο λεπτό να κάνει το 3-0 και τον Κλάους με γκολ-ποίημα μετά από απίστευτη σέντρα-ακριβείας του πολυτιμότερου για μία ακόμα φορά, Ραζβάν Ρατς, να βάζει το κερασάκι στην τούρτα.


Η Βέροια «πλήρωσε» το λάθος της να παίζει από το πρώτο λεπτό πολύ ψηλά την άμυνα της και το μόνο που κατάφερε είναι να σκοράρει το γκολ της στιγμής με τον Μπεν μετά από λάθος του Κατσικά στο φινάλε.


Ο ΠΑΟΚ έπαιξε κατά διαστήματα ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, «πάτησε» σαν… οδοστρωτήρας την αντίπαλο του και έδειξε στην πράξη πόσο θέλει την κορυφή.


Η ομάδα του Αναστασιάδη είχε τόσο μεγάλη υπεροχή που δημιούργησε 20 τελικές προσπάθειες, με τις 10 να πηγαίνουν στην εστία, έναντι 9 τελικών και δύο στην εστία της Βέροιας.


Ο ΠΑΟΚ έβγαλε… γούστα και περιμένει «στραβοπάτημα-δώρο» του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, παιχνίδι που γίνεται αυτή την ώρα, για να ξεφύγει κι άλλο από τους διώκτες του στην κορυφή της SuperLeague.

To live της αναμέτρησης 




ΛΗΞΗ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΠΑΟΚ - Βέροια 4-1




87΄ Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Τζανδάρης βρέθηκε απέναντι από τον Καντιμοίρη, τον πέρασε, ωστόσο έχασε το κοντρόλ και δεν μπόρεσε να πλασάρει σε κενή εστία. 


84΄ ΓΚΟΛ! Λάθος του Κατσικάς στην άμυνα, ο Κάμπορα έκλεψε την μπάλα, πάσαρε στον Μπεν, ο οποίος προ κενής εστίας πετυχαίνει το γκολ της στιγμής για την ομάδα της Ημαθίας. 


82΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Μακ βρήκε τον Γκολάσα πίσω από τους αμυντικούς της Βέροιας, βγάζοντας τον τετ-α-τετ με τον Καντιμοίρη, ωστόσο το πλασέ του Ισραηλινού πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του πορτιέρο της Βέροιας. 


80΄ Ο Περέιρα στη θέση του Αθανασιάδη.


79΄ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Σέντρα-διαβήτης του Ρατς από τα αριστερά, ο Κλάους με γυριστό στην κίνηση μέσα από την περιοχή της Βέροιας "σκοτώνει" τον Καντιμοίρη, με τον "Δικέφαλο" να πετυχαίνει ένα γκολ κυριολεκτικά... ποίημα. 

78΄ Σουτ του Τζιόλη μέσα από την περιοχή της Βέροιας και δεξιά, η μπάλα ψηλά άουτ. 


70΄ Ο Μαντούρο στη θέση του Κάτσε. 


69΄ Κίτρινη κάρτα στον Αμαραντίδη. 


68΄ Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Ρατς έβγαλε άλλη μία σέντρα με μοιρογνωμόνιο από τα αριστερά, ο Παπαπαδόπουλος πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Καντιμοίρη. 


67΄ Ο Κατίδης στη θέση του Καλτσά. 


64΄ Ο Βάσκεθ στη θέση του Μπαλάφα. 


63΄ Ο Παπαδόπουλος στη θέση του Σαλπιγγίδη.


61΄ Ευκαιρία για τη Βέροια! Ο Αμαραντίδης έβγαλε τη σέντρα έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ και αριστερά, ο Μπαλάφας έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, με τον Γλύκο να απομακρύνει τον κίνδυνο με δυσκολία, σε μία φάση που ο πορτιέρο του "Δικεφάλου" τραυματίστηκε. 


60΄ Κίτρινη κάρτα στον Τζανδάρη. 


58΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας της Βέροιας, μπήκε στη μεγάλη περιοχή της ομάδας της Ημαθίας από τα δεξιά, σούταρε με δύναμη και παρότι νίκησε τον Καντιμοίρη, ο Βέρτζος έδιωξε την τελευταία στιγμή πάνω στη γραμμή. 


58΄ Ο Μπαργκάν στη θέση του Γεωργιάδη. 


57΄ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ! Σέντρα του Ρατς από τα αριστερά, ο Γκολάσα αφήνει πολύ έξυπνα την μπάλα κάτω από τα πόδια του και ο Κάτσε με σουτ στο σκάσιμο του πρώτου του κοντρόλ στην μπάλα από το ύψος της περιοχής, έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί για τρίτη φορά στα δίχτυα του Καντιμοίρη. 


52΄ Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Ρατς εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Κατσικάς πήρε την κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας της Βέροιας, με τον Καντιμοίρη να απομακρύνει ενστικτωδώς. 


Β΄ ημίχρονο


ΗΜΙΧΡΟΝΟ

ΠΑΟΚ - Βέροια 2-0



43΄ Σουτ του Μπεν από το ύψος της περιοχής του ΠΑΟΚ, η μπάλα κοντράρει και περνάει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γλύκου, ο οποίος ήταν πεσμένος. 


42΄ ΓΚΟΟΟΟΟΛ! Μακ και Σαλπιγγίδης άλλαξαν ρόλους αυτή τη φορά, ο Σλοβάκος έβγαλε από αριστερά παράλληλη σέντρα έχοντας βρεθεί στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ και ο Σαλπιγγίδης σούταρε, σκοράροντας για τον "Δικέφαλο" το δεύτερο σημερινό του γκολ.


38΄ Ο Κάμπορα βρέθηκε πίσω από τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ, σούταρε δυνατά από πλάγια θέση έξω από τη μεγάλη περιοχή του "Δικεφάλου", με την μπάλα να καταλήγει ψηλά άουτ. 


37΄ Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Γκολάσα βγήκε στην πλάτη των αμυντικών της Βέροιας, έχοντας παίξει γρήγορα το πλάγιο με τον Κίτσιου, έβγαλε την παράλληλη σέντρα, ωστόσο ο Τζανδάρης δεν μπόρεσε με σουτ εξ` επαφής να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με την μπάλα να έχει βρει σε αμυντικό της Βέροιας και να καταλήγει σε κόρνερ. 


29΄ Ευκαιρία για τη Βέροια! Ο Μπεν βρήκε χώρο έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ και με σουτ ανάγκασε τον Γλύκο να απομακρύνει με δυσκολία σε κόρνερ. 


25΄ ΓΚΟΟΟΟΟΛ! Ο Σαλπιγγίδης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά βρίσκοντας τον Μακ στο δεύτερο δοκάρι, με τον Σλοβάκο με σουτ στην κίνηση μέσα από τη μικρή περιοχή της Βέροιας να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. 


19΄ Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Μακ βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Βέροιας, έβγαλε την παράλληλη σέντρα από τα αριστερά, με τους Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη να βάζουν την προβολή προ κενής εστίας και να μην μπορούν να βρουν την μπάλα και να την σπρώξουν στα δίχτυα. 


16΄ Σέντρα σουτ του Σαλπιγγίδη, ο Καντιμοίρης απομακρύνει με γροθιές. 


8΄ Ο Ρατς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τζιόλης πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από την εστία της Βέροιας. 


7΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Κλάους βρήκε τον Μακ μέσα στη μεγάλη περιοχή της Βέροιας, εκείνος πλάσαρε, ωστόσο ο Καντιμοίρης μπλόκαρε την μπάλα. 



6΄ Ευκαιρία για τη Βέροια! Ο Κάμπορα βγήκε απέναντι από τον Γλύκο και ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να πλασάρει. 


3΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Τζανδάρης έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Κλάους εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση των αμυντικών της Βέροιας και προσπάθησε με ανάποδο ψαλίδι μέσα από τη μικρή περιοχή να νικήσει τον Καντιμοίρη, ο οποίος με τα ακροδάχτυλα έδιωξε σε κόρνερ. 


Α΄ ημίχρονο


Έναρξη αγώνα


Στον πάγκο για τη Βέροια: Τόρες, Κατίδης, Μπαργκάν, Μπαρντέρα, Καλί, Ντουμίτρου, Κατάλια.



Βέροια: Καντιμοίρης, Βέρτζος, Μπράβο, Μαλόν, Αμαραντίδης, Μπατιόν, Μπαλάφας, Γεωργιάδης, Καλτσάς, Μπεν, Κάμπορα.


Στον πάγκο για τον ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Παπαδόπουλος, Περέιρα, Σπυρόπουλος, Μάρτενς, Ποζατζίδης, Μαντούρο.



ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Ρατς, Τζιόλης, Κατσικάς, Κάτσε, Τζανδάρης, Γκολάσα, Μακ, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης.  

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων


ΓΚΟΛ: 25΄ Μακ, 42΄ Σαλπιγγίδης, 57΄ Κάτσε, 79΄ Αθανασιάδης- 84΄ Μπεν
Ασίστ: 25΄ Σαλπιγγίδης, 42΄ Μακ, 57΄, 79΄ Ρατς - 84΄ Κάμπορα
Δοκάρι: -


Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών).
Βοηθοί: Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών) και Ιωάννης Τουμπακάρης (Αθηνών).
Τέταρτος: Δημητρακόπουλος Αλέξανδρος (Φθιώτιδας).
Παρατηρητής: Δημήτρης Καλύβας (Βοιωτίας).


Δεν υπάρχουν σχόλια: