Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΟΑΚΑ ΣΤΙΣ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ραντεβού στο ΟΑΚΑ!
 
Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό με 1-0 στην Τούμπα και εξασφάλισε την παρουσία του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, στον οποίο θα συναντήσει τον Παναθηναϊκό στις 26 Απριλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.
 
 
Ο "Δικέφαλος" κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ από το "Γ. Καραϊσκάκης" (2-1) και να φανεί συνεπής στο ραντεβού του με τον τίτλο.

Η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη στο πρώτο ημίχρονο είχε δύο κλασικές ευκαιρίες με μακρινά σουτ του Στοχ, ωστόσο δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ, κρατώντας παράλληλα το μηδέν στην άμυνα.

Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου ο Αθανασιάδης για ακόμα μία φορά φέτος πήρε στις πλάτες του τον "Δικέφαλο" και με μαγική κεφαλιά μετά από σέντρα του Τζαβέλλα νίκησε τον Μέγιερι, βάζοντας τον ΠΑΟΚ σε ρόλο οδηγού στο παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κρατήσει το σκορ μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης και "σφράγισε" το εισιτήριο του για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. 

Το live της αναμέτρησης

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Κάτσε, Κατσουράνης, Νάτχο, Σαλπιγγίδης, Στοχ, Αθανασιάδης.

Στον πάγκο για τον ΠΑΟΚ: Γιακουμής, Βούκιτς, Κίτσιου, Λούκας, Λάζαρ, Λίνο, Κουλούρης.

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μαρκάνο, Μανωλάς, Σαλίνο, Μπονγκ, Εντινγκά, Μανιάτης, Κάμπελ, Φουστέρ, Ντομίνγκεζ, Βαλντέζ.

Στον πάγκο για τον Ολυμπιακό: Ρομπέρτο, Μασάντο, Βούρος, Παπαδόπουλος, Σάμαρης, Σαβιόλα, Σάλιακας.

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας).
Βοηθοί: Α΄ Χρήστος Σωτηρόπουλος (Αχαϊας), Β΄ Αντώνιος Καρατζίκας. (Αθηνών).
Επιπρόσθετοι βοηθοί: Α΄ Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου), Β΄ Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου).
Τέταρτος διαιτητής: Δημήτριος Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας).
Παρατηρητής: Ιωάννης Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας).

*To παιχνίδι καθυστερεί να ξεκινήσει γιατί στον πάγκο του Ολυμπιακού έχει γαύρους, με τους παίκτες και το τεχνικό τιμ των "ερυθρολεύκων" να περιμένουν να σκουπιστούν οι πάγκοι για να μπορέσουν να καθίσουν. (Φωτογραφίες)

*Οι διαιτητές της αναμέτρησης πήγαν στα αποδυτήρια, ενώ κάτι ανάλογο έκαναν και οι παίκτες του Ολυμπιακού, σε αντίθεση με τους ποδοσφαιριστές του "Δικεφάλου", οι οποίοι περιμένουν στη φυσούνα. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, κατέβηκε αρχικά στον αγωνιστικό χώρο και στη συνέχεια μπήκε στα αποδυτήρια του γηπέδου.

*Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο και αναμένουν την έναρξη του αγώνα.

*Οι παίκτες του ΠΑΟΚ επιστρέφουν στα αποδυτήρια, στα οποία συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις 33 λεπτά μετά την καθορισμένη ώρα έναρξης του σημερινού αγώνα. 

*45 λεπτά έχουν περάσει από την προγραμματισμένη ώρα του αγώνα και δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, με τους διαιτητές και τις δύο ομάδες να παραμένουν στα αποδυτήρια. 

*Στην αρχή ο διαιτητής ζήτησε να καθαριστούν οι πάγκοι και τώρα ζητάει να γίνει αλλαγή των πάγκων για να ξεκινήσει το παιχνίδι. 

*Ο διαιτητής της αναμέτρησης συζητάει μπροστά από τον πάγκο του Ολυμπιακού με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Ζήση Βρύζα, και τον διευθύνοντα σύμβουλα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννη Βρέντζο. Υπάρχουν διαβουλεύσεις προκειμένου να δοθεί επιτέλους λύση και να ξεκινήσει το παιχνίδι. 

*Και ο Ιβάν Σαββίδης συμμετέχει πλέον στις διαβουλεύσεις στον αγωνιστικό χώρο!!! Παντελής Κωνσταντινίδης, Γιέρμαν Τσιτσιακόφ  και Κώστας Ιωσηφίδης συμμετέχουν στην κουβέντα που έχει ανοίξει από πλευράς ΠΑΟΚ, με τον κ. Θεοδωρίδη και κ. Βρέντζο από πλευράς Ολυμπιακού. 

*Ο Ιβάν Σαββίδης συζητάει με τον διαιτητή κ. Μάνταλο, προκειμένου να βρεθεί μία λύση και να ξεκινήσει το παιχνίδι. 

*Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, εγγυήθηκε προσωπικά για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και σε 15 λεπτά αναμένεται να ξεκινήσει το παιχνίδι αν δε συμβεί κάποιο απρόοπτο.

*Από τα μεγάγωνα της Τούμπας μεταφέρθηκε το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ, ζητώντας από τους φιλάθλους να δείξουν ότι μπορεί να διοργανωθεί ένας σημαντικός αγώνας στην Τούμπα, χωρίς να συμβεί το παραμικρό. 

*Επέστρεψαν οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο. 

*Όσον αφορά στις διαβουλεύσεις, αρχικά ζητήθηκε από τον διαιτητή να καθαριστεί ο πάγκος των φιλοξενούμενων, στη συνέχεια φού έγινε αυτό ο κ. Μάνταλος ζήτσε να αντικατασταθεί ο πάγκος. Ωστόσο, η πλευρά του Ολυμπιακού υποστήριξε ότι ο διαθέσιμος πάγκος που υπήρχε ήταν σπασμένος. Στο τέλος οι άνθρωποι του Ολυμπιακού αφού ξεπεράστηκε το πρόβλημα με τον πάγκο, ο οποίος καθαρίστηκε τόνισαν ότι κινδυνεύει η ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών τους και δεν ήθελαν να ξεκινήσει το παιχνίδι. Μετά τις εγγυήσεις που δόθηκαν από τον Ιβάν Σαββίδη ξεπεράστηκε και αυτό το πρόβλημα. Θυμίζει παράγοντα Εδεσσαϊκού το όλο σκηνικό.  

Α΄ ημίχρονο

1΄ 
Σέντρα στην Τούμπα, το παιχνίδι επιτέλους ξεκίνησε!
1΄ Πρώτη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Νάτχο βρήκε τον Αθανασιάδη στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού κι εκείνος σούταρε, με την μπάλα να περνάει άουτ. 
3΄ Ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει ένα φάουλ κοντά στο κόρνερ της Θύρας 4. Ο Σαλίνο επέστρεψε στην κερκίδα ένα αντικείμενο και αντί να αποβληθεί δεν είδε ούτε κίτρινη κάρτα!
 Αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Κάμπελ στον Νάτχο. Κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού.
 Σέντρα του Στοχ από τα αριστερά, ο Αθανασιάδης πήρε την κεφαλιά, με το κέρδος του ΠΑΟΚ να είναι ένα κόρνερ.
 Στη συνέχεια της φάσης μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Στοχ έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κατσουράνης έδωσε με προβολή περιέργη τροχιά στην μπάλα και ο Αθανασιάδη στο δεύτερο δοκάρι με γυριστό έστειλε την μπάλα ψηλά πάνω από την εστία του Μέγιερι.
10΄ Η ατμόσφαιρα στην Τούμπα είναι ανεπανάληπτη, με τον κόσμο του "Δικεφάλου" να δίνει με τη φωνή του απίστευτη ώθηση στους ποδοσφαιριστές του Γιώργου Γεωργιάδη. 
11΄ Ο ΠΑΟΚ πιέζει ψηλά τον Ολυμπιακό, προσπαθώντας να ανοίξει νωρίς το σκορ στην Τούμπα. 
16΄ Μακρινό σουτ του Νάτχο, μπλοκάρει ο Μέγιερι.
24΄ Μακρινό σουτ του Εντινγκά, η μπάλα περνάει ψηλά πάνω από την εστία του Γλύκου. Ο Ολυμπιακός στα τελευταία λεπτά έχει ισορροπήσει το παιχνίδι. 
25΄ Ο Μανιάτης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ινσαουράλδε έδιωξε την τελευταία στιγμή με κεφαλιά την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής του ΠΑΟΚ, με τον Βαλντέζ να παραμονεύει και τον Γλύκο να έχει βγει από την εστία του. 
26΄ Ο Ιβάν Σαββίδης παρακολουθεί το παιχνίδι μέσα από τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας!
35΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Στοχ βρήκε χώρο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, έφερε την μπάλα από το αριστερό στο δεξί και με σουτ-φωτοβολίδα έστειλε την μπάλα εκατοστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μέγιερι. 
39΄ Ασταθής απόκρουση των αμυντικών του ΠΑΟΚ στη σέντρα του Μανιάτη, ο Κάμπελ δοκιμάζει το σουτ απευθείας, με την μπάλα να πηγαίνει ψηλά άουτ. 
42΄ Επικίνδυνη σέντρα του Σαλίνο από τα δεξιά, ο Γλύκος με γροθιές απομακρύνει. 
43΄ Ο Στοχ εκμεταλλεύεται τον λιγοστό χώρο που βρίσκει έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, σουτάρει δυνατά και χαμηλά, αναγκάζοντας τον Μέγιερι να πέσει στη δεξιά του γωνία και να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ, στη δεύτερη μεγάλη φάση του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι και πάλι με πρωταγωνιστή τον Σλοβάκο. 
45΄ Έξαλλος ο Γεωργιάδης, φωνάζει στους βοηθούς του Μάνταλου. Ο διαιτητής δεν έδειξε καθόλου καθυστερήσεις στο πρώτο μέρος, παρότι υπήρχαν καθυστερήσεις ειδικά στη φάση του Σαλίνο. 

ΛΗΞΗ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-0
 

B΄ ημίχρονο 

46΄ Ο Νάτχο εκμεταλλεύεται την πάσα του Σαλπιγγίδη, σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, κερδίζοντας ένα κόρνερ.
47΄ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ!!! 1-0 Ο Τζαβέλλας έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Αθανασιάδης πήρε την κεφαλιά, κερδίζοντας κατά κράτος όλους τους αμυντικούς του Ολυμπιακού, στέλνοντας την μπάλα με περίεργη τροχιά να... αναπαυθεί στο παραθυράκι της εστίας του Μέγιερι.
52΄ Κίτρινη κάρτα στον Κατσουράνη, στον Τζαβέλλα και στον Ντομίνγκεζ. 
54΄ Κίτρινη κάρτα και στον Βίτορ, σε μία φάση στην οποία υπήρχαν αψυμαχίες ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. 
56΄ Ο Μάνταλος σφυρίζει φάουλ σε βουτιά του Φουστέρ!!! Κίτρινη κάρτα στον Σκόνδρα. 
64΄ Κίτρινη κάρτα στον Βαλντέζ για προηγούμενο επικίνδυνο μαρκάρισμα του στον Κατσουράνη. Ο Μάνταλος παρότι το παιχνίδι συνεχίστηκε στην πρώτη διακοπή έδωσε σωστά την κίτρινη κάρτα.
67΄ Ο Λάζαρ στη θέση του Κατσουράνη. 
71΄ Ο Μασάντο στη θέση του Σαλίνο και ο Σαβιόλα στη θέση του Φουστέρ. 
74΄ Κίτρινη κάρτα στον Μανιάτη. 
76΄ Αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, Ο Λίνο στη θέση του Τζαβέλλα. 
82΄ Ο Σαλπιγγίδης πέρασε με όμορφη ατομική ενέργεια δύο αντιπάλους του, μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού, έβγαλε την παράλληλη σέντρα, ωστόσο η άμυνα του Ολυμπιακού απομάκρυνε τον κίνδυνο. 
83΄ Ο Σάμαρης στη θέση του Μπονγκ. 
85΄ Ο Σαβιόλα χτυπά με το χέρι τον Νάτχο και ο Μάνταλος κλείνει τα μάτια σε φάση που γίνεται μπροστά του. Ο Νάτχο έχει σκίσιμο στο πρόσωπο και βρίσκεται στο έδαφος. Ακολουθεί σύρραξη των παικτών με επεισόδιο ανάμεσα στον Κατσουράνη και τον Μανιάτη. Κίτρινη κάρτα στον Νάτχο. 
89΄ Απευθείας κόκκινη στον Κατσουράνη και τον Μανιάτη. 
90΄+3΄ Κίτρινη κάρτα στον Αθανασιάδη. 
90΄+4΄ Ο Κίτσιου στη θέση του Σαλπιγγίδη. 
90΄ +6΄  Δεύτερη κίτρινη στον Νάτχο. Αποβάλλεται ο Ισραηλινός. 
90΄+7΄ Κίτρινη κάρτα στον Μέγιερι. 
90΄+10΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Μασάντο μετά από το κόρνερ του Ντομίνγκεζ δεν μπορεί ανενόχλητος μέσα από τη μικρή περιοχή του ΠΑΟΚ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
90΄+10΄ Κίτρινη κάρτα στον Γλύκο.
90΄+12΄ Ο Μάνταλος δε θέλει να λήξει το παιχνίδι.
90΄+13΄ Τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Κίτσιου έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Μαρκάνο.

ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-0




 Το γκολ της πρόκρισης (video)
 
Δείτε το video με το γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη κόντρα στον Ολυμπιακό, που έστειλε τ

ον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: