Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Μήνυση από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών


Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για τη μη πραγματοποίηση των μεταθέσεων, ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατέθεσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.
 
Σε σχετική της ανακοίνωση η ΔΟΕ τονίζει ότι έχει επισημάνει στην πολιτική ηγεσία το πρόβλημα που δημιουργείται με τη μη έκδοση της εγκυκλίου των μεταθέσεων μέσα στο προβλεπόμενα από το ΠΔ 50/96.
 
Η ΔΟΕ επισημαίνει ότι είναι η δεύτερη χρονιά που καθυστερεί η έκδοση της εγκυκλίου μεταθέσεων αν και δεν συντρέχουν οι λόγοι της προηγούμενης χρονιάς. Το θέμα έχει αναδειχθεί από το συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών της Α/Θμιας από την 6η Δεκεμβρίου.
 
Η ΔΟΕ επανήλθε επί τους θέματος στις 9 Ιανουαρίου τονίζοντας την αναστάτωση και την ανησυχία που προκαλεί στην εκπαιδευτική κοινότητα η συνεχιζόμενη παραβίαση των ημερομηνιών που ορίζει ο νόμος για την έκδοση της σχετικής με τις μεταθέσεις εγκυκλίου.
 
Η Διδασκαλική Ομοσπονδία χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη στάση του Υπουργείου και αντιπροσωπευτική του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει η πολιτική ηγεσία την εκπαίδευση και τους λειτουργούς της.
 
Αν και ζητήθηκε να υπογραφεί άμεσα η εγκύκλιος των μεταθέσεων μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμιά θετική ανταπόκριση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.
 
«Επειδή τα περιθώρια έχουν ήδη εξαντληθεί και η στάση του Υπουργείου είναι προκλητική απέναντι στους εκπαιδευτικούς, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προχώρησε στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου, για τη μη πραγματοποίηση των μεταθέσεων, ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών.
 
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας οφείλει να προχωρήσει, έστω και τώρα, στην πραγματοποίηση των μεταθέσεων σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και να σταματήσει τον εμπαιγμό κατά των εκπαιδευτικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: