Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Άξιος της μοίρας του

Άξιος της μοίρας του
 
Ο ΠΑΟΚ για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι μακριά από την Τούμπα δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει το τρίποντο, με τον "Δικέφαλο" στην Κρήτη να είναι ιδανικός αυτόχειρας, καθώς "αυτοκτόνησε", χάνοντας ένα δικό του παιχνίδι.
 
 
Η ομάδα του Χουμπ Στέφενς ευτύχισε να προηγηθεί νωρίς χάρη σε γκολ του Λάζαρ και στη συνέχεια είχε παθητικό ρόλο, έχοντας ως κύριο πρόβλημα της την ανάπτυξη του παιχνιδιού από τη μεσαία γραμμή προς την επίθεση.

Ο "Δικέφαλος" έχοντας σε ακόμα ένα παιχνίδι τον Γλύκο σε εξαιρετική κατάσταση κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του στις δύο καλές ευκαιρίες που έκανε ο Εργοτέλης, πηγαίνοντας στο ημίχρονο με προβάδισμα.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ σκόραρε ξανά πολύ νωρίς, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 2-0 με τον Σαλπιγγίδη, μετά από προσωπική ενέργεια του Έλληνα επιθετικού. Στη συνέχεια οι "ασπρόμαυροι" συνέχιζαν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην προώθηση του παιχνιδιού τους, δείχνοντας ωστόσο ότι είχαν τον έλεγχο του αγώνα.

Ο Εργοτέλης μπήκε ξανά στην αναμέτρηση μετά από μία ασυνεννοησία της άμυνας του ΠΑΟΚ, καθώς η δυνατή πάσα του Κάτσε προς τα πίσω στον Ινσαουράλδε και το λάθος κοντρόλ του Αργεντινού, έβγαλα τετ α τετ τον Μονακέλο, ο οποίος μείωσε σε 1-2.

Ο Στέφενς δε... φρέσκαρε έγκαιρα την ομάδα του, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί μετά το γκολ που δέχτηκε να ισορροπήσει το παιχνίδι, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Μετά την είσοδο των Βούκιτς και Λούκας στο γήπεδο στη θέση των Κάτσε και Σαλπιγγίδη, ο Εργοτέλης μετά από σέντρα του Μπαντιμπαγκά και αυτογκολ του Κίτσιου έφερε τον αγώνα στα ίσα, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει ανήμπορος να αντιδράσει.

Μάλιστα οι Κρητικοί μετά από την ισοφάριση είχαν ανεβασμένη ψυχολογία και προσπάθησαν να πάρουν ακόμα και τη νίκη, ωστόσο το τελικό σκορ έμεινε στο 2-2. Το κλίμα πλέον στον ΠΑΟΚ γίνεται ακόμα πιο βαρύ, καθώς μετά τον αποκλεισμό από την Μπενφίκα στο Europa League, ο "Δικέφαλος"... στραβοπάτησε ξανά μακριά από την Τούμπα, έχοντας τελευταία τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Χουμπ Στέφενς απέκτησε συγκάτοικο στη 2η θέση μετά και τη νίκη του Ατρομήτου στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό με 3-1, καθώς ΠΑΟΚ και Ατρόμητος έχουν πλέον από 55 βαθμούς.

Το live της αναμέτρησης

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων


ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Στοίκοβιτς, Τζανακάκης, Πίτσος, Μεχία, Αντελέγιε, Καρντόσο, Χαντί, Ιμπραίμ, Κούμπικ, Μονακέλο, Μπαντιμπαγκά.

Στον πάγκο για τον Εργοτέλη: Αθανασίου, Ρομάνο, Κούτρης, Κοζορώνης, Γιοβάνοβιτς, Κοντέ, Μπουχαλάκης.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Ινσαουράλντε, Λάζαρ, Κάτσε, Μαντούρο, Νάτχο, Σαλπιγγίδης, Χούσεν.

Στον πάγκο για τον ΠΑΟΚ: Γκσπούρνιγκ, Σκόνδρας, Γεωργιάδης, Βούκιτς, Λούκας, Στοχ, Νίνης.

Έναρξη αγώνα

Α΄ ημίχρονο 


 Ο Μπαντιμπαγκά έβγαλε τη σέντρα και ο Μονακέλο προσπάθησε να βάλει την προβολή, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.
2΄ ΓΚΟΟΟΟΟΛ... 0-1 Ο Χούσεν βγάζει τη σέντρα από τα δεξιά και ο Λάζαρ βάζει την προβολή και ανοίγει το σκορ για τον ΠΑΟΚ. 
13΄ Αντεπίθεση του Εργοτέλη, ο Μπαντιμπαγκά πασάρει στον Κούμπικ, εκείνος μπαίνει στην περιοχή και σουτάρει, με τον Κίτσιου ωστόσο να προλαβαίνει και να βάζει την κόντρα. 
17΄ Σουτ του Νάτχο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Εργοτέλη από πλάγια θέση, ο Αντελέγιε διώχνει σε κόρνερ.
18΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον Εργοτέλη! Ο Μπαντιμπαγκά βγάζει τη σέντρα από τα αριστερά, με τον Ιμπραϊμ να παίνρνει την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής του "Δικεφάλου", με τον Γλύκο να αποκρούει ενστικτωδώς και να κρατάει με εξαιρετική επέμβαση το μηδέν για τον ΠΑΟΚ.
23΄ Ακόμα ένα παιχνίδι στο οποίο ο ΠΑΟΚ έχει τη στήριξη των οπαδών του μακριά από την Τούμπα, με τους φίλους του "Δικεφάλου" να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, τραγουδώντας ασταμάτηση στο Παγκρήτιο.
27΄ Ο Εργοτέλης προσπαθεί να γίνει απειλητικός για να φτάσει στην ισοφάριση, χωρίς να τα καταφέρνει έως τώρα. Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται να προωθήσει το παιχνίδι του από το κέντρο προς την επίθεση.
30΄ Βαθιά μπαλιά του Τζαβέλλα, ο Χούσεν διεκδικεί την μπάλα, ωστόσο ο Στοϊκοβιτς βγαίνει από την εστία του και απομακρύνει σε πλάγιο, πριν ο Ολλανδός επιθετικός γίνει επικίνδυνος.
35΄ Κίτρινη κάρτα στον Μεχία.
37΄ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα, ο Στοϊκοβιτς διώχνει με δυσκολία την μπάλα, με τον ΠΑΟΚ να χάνει σημαντική ευκαιρία για να διευρύνει το προβάδισμα του.
43΄ Ο Χούσεν βρίσκει με τακουνάκι τον Σαλπιγγίδη μέσα στη μεγάλη περιοχή του Εργοτέλη, ωστόσο ο Έλληνας επιθετικός του ΠΑΟΚ ανοίγει το κοντρόλ και χάνει την ευκαιρία να βρεθεί από πλεονεκτική θέση απέναντι στον Στοϊκοβιτς.

ΛΗΞΗ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
Εργοτέλης - ΠΑΟΚ 0-1

Β΄ ημίχρονο

47΄ ΓΚΟΟΟΟΟΛ... 0-2 
Ο Λάζαρ βρίσκει με τακουνάρι τον Σαλπιγγίδη μέσα στην περιοχή του Εργοτέλη, εκείνος με προσωπική ενέργεια ελευθερώνεται και σουτάρει, νικώντας για δεύτερη φορά σήμερα τον Στοϊκοβιτς.
51΄ Σέντρα του Τζαβέλλα, ο Στοϊκοβιτς με γροθιές διώχνει την μπάλα.
52΄ Σέντρα του Νάτχο, ο Κατσουράνης παίρνει την κεφαλιά προς τα πίσω, ωστόσο κανένας συμπαίκτης του δεν προλαβαίνει την μπάλα για να γίνει απειλητικός.
55΄ Ο Ρομάνο στη θέση του Χαντί και ο Μπουχαλάκης στη θέση του Κούμπικ.
56΄ Ο Αντελέγιε σούταρε στην κίνηση μετά από σέντρα από τα αριστερά, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από την εστία του Γλύκου.
57΄ Σέντρα του Μπαντιμπαγκά από τα δεξιά, ο Ρομάνο παίρνει την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει τελικά άουτ.
61΄ Μακρινό σουτ του Μπουχαλάκη, η μπάλα περνάει ψηλά πάνω από την εστία του Γλύκου.
63΄ Παράλληλη σέντρα του Μπαντιμπαγκά, ο Ινσαουράλδε προλαβαίνει τον Μονακέλο και διώχνει την μπάλα.
66΄ Σέντρα σου του Ρομάνο, ο Γλύκος με υπερένταση διώχνει σε κόρνερ.
70΄ Μακρινό σουτ του Κάτσε, η μπάλα περνάει κόρνερ.
72΄ ΓΚΟΛ... 1-2 Ο Ινσαουράλδε έκανε τραγικό λάθος, καθώς σε μεταβίβαση του Κάτσε προς τα πίσω ο Αργεντινός στόπερ του "Δικεφάλου" χάνει το κοντρόλ, με τον Μονακέλο να παίρνει την μπάλα και να πλασάρει τον Γλύκο, μειώνοντας για τον Εργοτέλη.
75΄ Ο Λάζαρ με φαλτσαριστό σουτ λίγο έλειψε να νικήσει τον Στοϊκοβιτς, με τον τερματοφύλακα του Εργοτέλη να διώχνει σε κόρνερ.
76΄ Σέντρα σουτ του Μπαντιμπαγκά, ο Γλύκος δίωχνει με υπερένταση σε κόρνερ, κρατώντας με ακόμα μία εξαιρετική επέμβαση όρθιο τον ΠΑΟΚ.
79΄ Λούκας και Βούκιτς στη θέση των Σαλπιγγίδη και Κάτσε.
81΄ ΓΚΟΛ... 2-2 Ο Εργοτέλης ισοφαρίζει, καθώς μετά τη σέντρα του Τζανακάκη, ο Μπαντιμπαγκά ακούμπησε αρχικά την μπάλα και στη συνέχεια ο Κίτσιου την έσπρωξε άθελα του στα δίχτυα του Γλύκου.
88΄ Κίτρινη κάρτα στον Λάζαρ.
90΄ Ο Αντελέγιε παίρνει την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Εργοτέλη, με την μπάλα να περνάει άουτ.
90΄ Κοζορώνης στη θέση του Μονακέλο.

ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ
Εργοτέλης - ΠΑΟΚ 2-2

Δεν υπάρχουν σχόλια: