Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

«Λίγος» και απρόσεκτος...

«Λίγος» και απρόσεκτος...
 
Το πάθημα δεν γίνεται μάθημα με... τίποτα. Ο ΠΑΟΚ έχασε στην Κρήτη απο τον αδύναμο Πλατανιά που έβαλε γκολ όπως όόόλες οι ομάδες στον Δικέφαλο. Οι απρόσεκτες επιθέσεις του Δικεφάλου, έφεραν αντεπιθέσεις των Κρητικών που ανέτρεψαν το εις βάρος τους 0-1 σε 2-1 και πήραν μεγάλη νίκη.
 
 

Να και η πρώτη σε βάρος του ΠΑΟΚ ανατροπή στο σκορ... Ο ΠΑΟΚ μπήκε με τις καλύτερες προϋποθέσεις στο γήπεδο του Πλατανιά, αλλά κατάφερε να χάσει απο μία ομάδα που είχε να βάλει γκολ τέσσερα παιχνίδια, από μία ομάδα που συνομιλούσε ήδη με άλλους προπονητές για να απομακρύνει τον Αναστόπουλο!

Το 0-1 του Αθανασιάδη στο 10΄ δεν βοήθησε καθόλου τον ΠΑΟΚ, ο οποίος για να κάνει άλλη φάση έπρεπε να περάσει περίπου... μία ώρα! Και όμως... Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε τα γνωστά εκτός έδρας προβλήματά στην οργάνωσή του, αφού μεσοεπιθετικά δεν υπήρχαν συνδυασμοί, ενώ η μία κόντρα των αντιπάλων διαδέχονταν την άλλη. Ο ΠΑΟΚ επιτίθονταν και πάλι απρόσεκτα και χάνοντας την μπάλα έμενε μόνιμα εκτεθειμένος... Είτε στο 0-1, είτε στο 1-1 και φυσικά στο 2-1 όπου ρίσκαρε.

Στο 35΄ ο Κάται ισοφάρισε και στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα. Ο Στέφενς πέρασε γρήγορα στο γήπεδο τους Νάτχο-Λίνο-Βούκιτς, αλλά άλλη μία κόντρα-επίθεση έφερε το 2-1 με τον Τόρρες στο 68΄.

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ πίεσε, έχασε κάποιες μικροευκαιρίες αλλά στο τέλος οι γηπεδούχοι του Αναστόπουλου πανηγύρισαν την μεγάλη τους νίκη.

Ο Νάτχο στο ντεμπούτο του πήρε πολλές πρωτοβουλίες και προσπάθησε να δημιουργήσει αλλά σίγουρα θέλει χρόνο για να μάθει την ομάδα, όπως και το αντίστροφο.   

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ 


Στο γήπεδο του Πλατανιά έχουν συγκεντρωθεί αρκετοί φίλαθλοι κάτω από το σκέπαστρο (δεν είναι γεμάτο βέβαια) μεταξύ των οποίων και περισσότεροι από 250 του Δικεφάλου που είναι στην απέναντι κερκίδα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πλατανιάς:Γεωργαλλίδης, Φάισκα, Ινκούμ, Φερνάντες, Αγκιλέρα, Καζναφέρης, Τετέ, Γουνδουλάκης, Κατάι, Μπέλιτς, Τόρες

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σπυρόπουλος, Κίτσιου, Κατσουράνης, Σκόνδρας, Κάτσε, Μαντούρο, Μάαρτενς, Λούκας, Στοχ, Αθανασιάδης.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Καλογερόπουλος, με βοηθούς Κατατζικά και Τσολάκη.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

1΄ Ο ΠΑΟΚ με ασπρόμαυρη ριγέ φανέλλα και τον Γλύκο να παίρνει την εστία αριστερά όπως υπάρχει η τηλεοπτική εικόνα. Κόκκινη φανέλλα οι γηπεδούχοι που έχουν χάσει ήδη την μάχη της κερκίδας. 

3΄ Καμία έκπληξη στην παράταξη του ΠΑΟΚ. Κατσουράνης(δεξιά)-Σκόνδρας στο κέντρο της άμυνας, Μάαρτενς πίσω από τον Κλάους στο 4-2-3-1.

4΄ Σουτ του Κασναφέρη και η μπάλα άουτ. Οι γηπεδούχοι έχουν Κασναφέρη-Τετέ στο κέντρο, Μπέλιτς αριστερά στον Κίτσιου και Κατάι δεξιά.

5΄ Σκληρό φάουλ του Κίτσιου στον Μπέλιτς και... να η πρώτη κίτρινη στον μπακ του Δικεφάλου.

9΄ Μετά τα πρώτα λεπτά ο ΠΑΟΚ παίρνει τον έλεγχο και προσπαθεί να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή. Χωρίς φάση μέχρι τώρα ο Δικέφαλος.

10΄ ΓΚΟΟΟΟΛ Ο ΚΛΑΟΥΣ 0-1. Εξαιρετική ασίστ (και πάλι από πίσω ο Κατσουράνης) ο Αθανασιάδης πιάνει την πρώτη κεφαλιά από τα έξι-εφτά μέτρα, ο Γεωργαλίδης αποκρούει, αλλά η μπάλα φθάνει προς την τελική γραμμή και ο σκόρερ του Δικεφάλου την σπρώχνει στα δίχτυα.  

14΄ Πατάει καλά ο ΠΑΟΚ που μετά από καιρό προηγείται νωρίς εκτός έδρας στο πρωτάθλημα. 

16΄ Μετά από άστοχο σουτ του Στοχ, ο Πλατανιάς βγάζει επίθεση από την αριστερή πλευρά που έλειπε και ο Σπυρόπουλος, αλλά το σουτ του Κάται φεύγει ψηλά. 

19΄ Ο Κίτσιου μπαίνει στην περιοχή και πασάρει χαμηλά με τον Τέτε να κόβει πέφτοντας. Η μπάλα ίσως βρήκε και το χέρι του. Στην συνέχεια μακρινό σουτ του Κάτσε και η μπάλα περνάει άουτ. Η κατοχή στο 43- 57.

22΄ Κακό παιχνίδι με αρκετά λάθη από τις δύο ομάδες. Μεγάλη υπόθεση το γκολ του ΠΑΟΚ που χρειάζεται υπομονή μια και θα βρει χώρους....

27΄ Από εκτός φάσης χτύπημα του Τόρρες,  χτυπάει στο πρόσωπο ο Μάαρτενς.  

30΄ Ελάχιστες τελικές στο παιχνίδι. Ο Πλατανιάς δείχνει αδύναμος να επιτεθεί, αλλά και ο ΠΑΟΚ δεν έχει καλή ανάπτυξη. Δεν έχουν ξεκινήσει καλά Κάτσε-Μαντούρο και Μάαρτενς.

33΄ Ο Λούκας πασάρει και μετά ο Κασναφέρης τον βρίσκει από πίσω. Κάρτα στον παίκτη του Πλατανιά.

35΄ Τα λάθη στα 21-19 για τις ομάδες.

36΄  ΓΚΟΛ Ο ΚΑΤΑΙ 1-1. Άλλο ένα γκολ αντιπάλων από κόντρα επίθεση.  Από μακριά η μπάλα φθάνει στον Κάται, που παίζει στο ένας- με έναν τον Σπυρόπουλο. Ο παίκτης του Πλατανιά συγκλίνει στον άξονα, σουτάρει αδύναμα με το αριστερό,ο Γλύκος πέφτει αργά και η μπάλα πάει στα δίχτυα.  

41΄  Δεν αλλάζει η μορφή του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε πολύ κρύο γκολ απο το πουθενά.... Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ ισοφαρίζεται σε όλη την χρονιά! Ποτέ όταν προηγούνταν δεν υπήρχε αντίδραση από τον αντίπαλο. 

44΄  Μεγάλη φάση για Πλατανιά. Ο Μπέλιτς έκανε σέντρα από τα αριστερά και ο Τόρρες με κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα άουτ!


ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
Πλατανιάς - ΠΑΟΚ 1-1


Κακό πρώτο μέρος με λίγες φάσεις. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε νωρίς με ασίστ Κατσουράνη και γκολ Αθανασιάδη, αλλά αυτό δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί για να κυριαρχήσει. Προβληματική η ανάπτυξη των φιλοξενούμενων που και πάλι σε μια στιγμή επιτέθηκαν απρόσεκτα, έχασαν την μπάλα και ο Κάται σε κόντρα επίθεση ισοφάρισε.


Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46΄ Αλλαγή ο Πλατανάς. Μέσα ο Μενδρινός και έξω ο Γουνδουλάκης. Ο Στέφενς συνομιλεί με το Νάτχο. Ξεκινάει προθέρμανση και ο Λίνο με τον Βούκιτς.

47΄ Έγινε και αυτό! Ο Γουνδουλάκης βγήκε από το γήπεδο, αλλά το περιβραχιόνιο δεν το πήρε κανείς συμπαίκτης του! Ο Πλατανιάς παίζει χωρίς αρχηγό! 

49΄ Στα κρυφά το περιβραχιόνιο πήγε στον Αγκιλέρα...

50΄ Προσπάθεια μετά από πάρα πολλά λεπτά για ΠΑΟΚ. Ο Κίτσιου σεντράρει, η μπάλα βρίσκει σε αντίπαλο και φθάνει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Πρώτο κόρνερ στον αγώνα!

51΄ Πάλι κόντρα ο Πλατανιάς και ο Σπυρόπουλος αναγκάζεται να ρίξει κάτω τον Μενδρινό. Κίτρινη στον διεθνή μπακ.

55΄  Ενέργεια του Ίνκουμ από τα δεξιά, κόβει η άμυνα, ο Τέτε σουτάρει από μακριά και μπλοκάρει ο Γλύκος.

56΄ Σημαντική φάση ο ΠΑΟΚ.  Σουτ του Στοχ εκτός περιοχής, η μπάλα βρίσκει σε αντίπαλο και αλλάζει πορεία, αλλά ο Γεωργαλίδης εκτινάσεται αντίθετα και διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

59΄ ΑΛΛΑΓΗ Ο ΠΑΟΚ. Μέσα ο Νάτχο και έξω ο Μαντούρο.

62΄  ΑΛΛΑΓΗ Ο ΠΑΟΚ: Μέσα ο Λίνο και έξω ο Σπυρόπουλος.

64΄ Μετά από κόντρες ο Κάταϊ σουτάρει εκτός περιοχής, η μπάλα κοντράρει και ο Γλύκος μπλοκάρει. Οι τελικές είναι 9-5 για τον Πλατανιά.

67΄ 2-1 Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ. Πάλι σε κόντρα το γκολ του Πλατανιά. Κλέβουν την μπάλα οι γηπεδούχοι, ο Κάταϊ πασάρει στον Τόρρες και το διαγώνιο σουτ καταλήγει στα δίχτυα. Για πολλοστή φορά ο ΠΑΟΚ επιτίθεται απρόσεκτα και στην κόντρα οι αντίπαλοι έχουν πλεονέκτημα!!

68΄ ΑΛΛΑΓΗ Ο ΠΑΟΚ. Μέσα ο Βούκιτς έξω ο Μάαρτενς.

71΄ Ο ΠΑΟΚ παίρνει την πρωτοβουλία και αρχίζει να πιέζει. Πάσα Νάτχο στον Λούκας που κόβεται λίγο πριν πλασάρει... Στην αμέσως επόμενη φάση ο Νάτχο σεντράρει και η μπάλα περνάει από όλους και φεύγει άουτ...

74΄ Ο Ισραηλινός παίρνει πρωτοβουλίες, αλλά... Η κατοχή στην επανάληψη είναι 41-59.

77΄ ΑΛΛΑΓΗ Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Μέσα ο Σιαλμάς και έξω ο Τόρρες.

78΄ Πάσα μετά από κόρνερ και ο Λούκας εκτός περιοχής σουτάρει για να φύγει η μπάλα ψηλά άουτ...

79΄  Κίτρινη ο Κάτσε για κράτημα στον Μενδρινό.

80΄ Κίτρινη ο Τέτε για σκληρό φάουλ στον Κάτσε.

83΄ Νέα αντεπίθεση με τον Κάταϊ να μοιράζει και τον Σιαλμά να σουτάρει άστοχα.

86΄ ΑΛΛΑΓΗ Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ. Μέσα ο Γιαχία και έξω ο Κασναφέρης.

89   Μεγάλη φάση για ΠΑΟΚ. Γέμισμα από δεξιά, άστοχη έξοδος του Γεωργαλίδη, ο Λίνο από πλάγια γυρίζει την μπάλα στο τέρμα αλλά ο Αγκιλέρα διώχνει. Στην επαναφορά ο Στοχ σηκώνει την μπάλα και πριν ο Κατσουράνης σκοράρει ο Λούκας βρίσκει την μπάλα και την στέλνει πλάγια.

90΄ Τρία λεπτά καθυστερήσεις...

90+3  ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΠΑΟΚ 2-1

Δεν υπάρχουν σχόλια: