Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

3+3 για την πρόκριση...

3+3 για την πρόκριση...
 
Υπόθεση των σέντερ φορ του ΠΑΟΚ ήταν η ρεβάνς με τον Απόλλωνα. Ο Νάτχο και ο Λούκας μοίραζαν, οι Αθανασιάδης-Κουλούρης(2) σκόραραν και ο Δικέφαλος προκρίθηκε εύκολα στα ημιτελικά. Το 3-0 του πρώτου αγώνα ακολούθησε και το 0-3 στο δεύτερο...
 
 
Ο ΠΑΟΚ δεν συνάντησε πολλά προβλήματα απέναντι στον Απόλλωνα και κέρδισε εύκολα ειδικά μετά το 0-1 που έγινε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου από τον φορμαρισμένο Αθανασιάδη. Ο Στέφενς επέλεξε σχηματισμό 4-4-2 με Νάτχο-Κάτσε στα χαφ και Χούσεν-Αθανασιάδη στην επίθεση και από το πρώτο μέρος πέρα από κάποια λάθη στο κέντρο, φάνηκε η ποιοτική ανωτερότητα απέναντι στα δεύτερα του Σάντσεζ.

Στην αρχή της επανάληψης ο Στέφενς εμπιστεύτηκε τον Κουλούρη και ο νεαρός φορ της Κ20 τον δικαίωσε. Ο Νάτχο έκανε ρεσιτάλ κάθετων πασών στην επανάληψη και σε δύο από αυτές ο εξαιρετικός σκόρερ Κουλούρης σφράγισε την επικράτηση του ΠΑΟΚ.

Σταθερός και σίγουρος ο Ινσαουράντε που έκανε ντεμπούτο σε παιχνίδι που τον βοήθησε να πάρει ρυθμό. Ο Νάτχο είχε μερικές φοβερές εμπνεύσεις, οι Χούσεν-Κλάους προσπάθησαν πάρα πολύ στην επίθεση ενώ και ο Λούκας ήταν πολύ ομαδικός.
Μεγάλη βραδιά για τον Κουλούρη που πήρε την ευκαιρία που περίμενε και έκανε σπουδαία αρχή με τους μεγάλους του ΠΑΟΚ.



Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μετά από χρόνια ο ΠΑΟΚ ξαναπαίζει στην Ριζούπολη, σε γήπεδο όπου περασμένες δεκαετίες είχε πολλά αρνητικά αποτελέσματα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Απόλλων: Γκόμεζ, Παπαζαχαρία, Δεληζήση, Σόντεμπεργκ, Χατζηζήση, Κόρμπο, Έγκον, Κουκ, Γκουέλα, Τσιλιγκίρη, Μπάρκογλου.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Ινσαουράλδε, Μαντούρο,Σπυρόπουλος, Λούκας, Νάτχο, Κάτσε, Ολίσε, Χούσεν, Αθανασιάδης.

Διαιτητής ο Ντίτσιος.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

1΄ Ο ΠΑΟΚ παίζει με μαύρη στολή και ο Απόλλων με γαλάζια. Ο Δικέφαλος με τον Γλύκο παίρνει την εστία δεξιά όπως υπάρχει η τηλεοπτική εικόνα. 

3΄ Κάτσε-Νάτχο μαζί στα αμυντικά χαφ, μαζί με τον Αθανασιάδη ο Χούσεν σε σχήμα που δείχνει πιο καθαρό 4-4-2. Αριστερό χαφ ο Λούκας, δεξιά ο Ολίσε.

7΄ Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να αποκτήσει τον έλεγχο χωρίς να βγαίνει προς το παρόν κάποια φάση. 

8΄ Μέσα σε ένα λεπτό ο δεύτερος βοηθός δίνει δύο λανθασμενες υποδείξεις οφσάιντ σε βάρος του ΠΑΟΚ.

11΄ Πρώτο σουτ-φάουλ για Απόλλωνα απο Κουκ και η μπάλα περνάει ψηλά άουτ.

12΄ Σημαντικό λάθος στο κέντρο του ΠΑΟΚ, ο Γκουέλα φεύγει μόνος απέναντι στον Ινσαουράλντε, αλλά κάνει λάθος πάσα και βγάζει οφσάιντ τον Μπάρκογλου.

13΄ Πρώτο σουτ του Χούσεν εκτός περιοχής και η μπάλα φεύγει άουτ.

17΄ Κακό παιχνίδι πολλά λάθη και ο Απόλλων καταφέρνει να ισορροπεί. Αλλαγή με τον Λούκας να πηγαίνει δεξιά και τον Ολίσε στα αριστερά.

20΄ Καλή φάση για ΠΑΟΚ! Ο Ινσαουράλντε γεμίζει, ο Κλάους κατεβάζει και ο Λούκας έρχεται εκτός περιοχής να σουτάρει άουτ. Η μπάλα φεύγει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι. 

25΄ Σε οργανωμένη επίθεση ο Νάτχο βγαίνει σε καλή θέση εκτός περιοχής, σουτάρει αλλά ο Γκόμεζ μπλοκάρει στο κέντρο της εστίας του.

28΄  43-57 η κατοχή για ΠΑΟΚ. Τρίτη λάθος υπόδειξη οφσάιντ κατά ΠΑΟΚ από τον δεύτερο βοηθό.

31΄ Λάθος ο Κάτσε φέυγει ο Κόρμπος πασάρει στον Μπάρκογλου που καταλογίζεται οφσάιντ (σε πολύ οριακή φάση).  Γι άγνωστο λόγο κάρτα ο Κάτσε.(Αργότερα φάνηκε ότι προσπάθησε πεσμένος να παίξει την μπάλα με τα χέρια).

33΄ Τεράστια φάση ο ΠΑΟΚ. Ο Κλάους φεύγει μόνος από αριστερά, δεν βλέπει τον αμαρκάριστο Λούκας, κάνει μία τρίπλα και αστοχεί. 
 
34΄Φάση ο Απόλλων. Ο Κουκ σουτάρει από αριστερά και ο Γλύκος διώχνει με διπλή ενέργεια.

35΄ Πάνω-κάτω το παιχνίδι. Σέντρα ο Γκουέλα, κεφαλιά ο Παπαζαχαρίας που στέλνει την μπάλα άουτ.

37΄ Καλή ενέργεια από Ολίσε που συγκλίνει στον άξονα και σουτάρει εκτός περιοχής για να διώξει δύσκολα ο Γκόμεζ.

38΄ Κίτρινη στον Σπυρόπουλο για σκληρό μαρκάρισμα στον Τσιλιγκίρη

42΄ ΓΚΟΟΟΛ Ο ΚΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ! Ο Λούκας κάνει την κάθετη, ο Αθανασιάδης από δεξιά πέφτει αρχικά, με φοβερό πείσμα ξανακερδίζει την μπάλα, σηκώνεται, μπαίνει στην περιοχή και κεραυνοβολεί τον Γκόμεζ. Εξαιρετική ενέργεια από τον σκόρερ του Δικεφάλου.ΑΠΟΛΛΩΝ-ΠΑΟΚ 0-1

44΄ Ωραία επίθεση με Νάτχο-Λούκας να πασάρει στον Χούσεν ο οποίος από δεξιά σουτάρει άστοχα.

45΄ ΤΕΛΟΣ Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ-ΠΑΟΚ 0-1
Μετά από ένα κακό πρώτο εικοσάλεπτο το παιχνίδι άνοιξε και ο ΠΑΟΚ χάρη στο ταλέντο του Αθανασιάδη προηγείται. Ο Δικέφαλος προσπαθεί να κυριαρχήσει με το 4-4-2 αλλά κάποια λάθη στο κέντρο έχουν βοηθήσει τον Απόλλωνα να βγάλει μία-δύο επικίνδυνες φάσεις. Σταθερός ο Ινσαουράλντε μέχρι τώρα, ενώ ο δραστήριος Χούσεν στην επίθεση τα "χαλάει" στην τελική προσπάθεια.
3-8 οι τελικές και 41-59 η κατοχή μπάλας για ΠΑΟΚ.

ΑΡΧΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46΄ Αλλαγή για ΠΑΟΚ. Ο Κουλούρης μπαίνει στο γήπεδο και βγαίνει ο Αθανασιάδης.

51΄ Φοβερή ασίστ από Νάτχο σε Χούσεν. Εξαιρετική κάθετη ο Ισραηλινός για τον Ολλανδό που μπαίνει μόνος, σκάβει την μπάλα, αλλά πριν πανηγυρίσει ο Σόντεμπεργκ διώχνει λίγο πριν την γραμμή.

54΄  ΓΚΟΟΟΛ Ο ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ 0-2. Νέα τρομερή ασίστ από Νάτχο. Ο σούπερ Ισραηλινός βγάζει μόνο τον Κουλούρη που μπαίνει από δεξιά και σουτάρει πολύ καλά στην κλειστή γωνία του τερματοφύλακα. Εξαιρετικό τελευταίο πάτημα του Κουλούρη που βρίσκει δίχτυα.

60΄ Ο ΠΑΟΚ κυριαρχεί αφού ο Απόλλων δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Μόνιμα στην επίθεση ο Δικέφαλος. Μία καλή πάσα θέλει για να βγει φάση.

66΄ Καλή πάσα για Χούσεν που σουτάρει δυνατά από θέση μέσα δεξιά για να διώξει δύσκολα ο Γκόμεζ. Αλλαγή ζητάει ο Ολλανδός.

68΄ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ. ΤΡΕΙΣ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ Ο ΠΑΟΚ. Έξω ο Μαντούρο και μέσα ο Τζαβέλλας. Για τον Απόλλωνα βγαίνουν οι: Μπάρκογλου, Κόρμπος, Τσιλιγκίρης και μπαίνουν οι: Δημογιάννης, Φαρινόλα, Σαλμανάι.

72΄ Τελευταία αλλαγή ο ΠΑΟΚ. Βγαίνει ο Χούσεν και μπαίνει ο Στοχ.

77΄ Ο Λούκας βγάζει τον Ολίσε από τα δεξιά, αλλά ο Λιβεριανός ανοίγει το κοντρόλ και χάνει ευκαιρία αφού η μπάλα έφθασε στον Γκόμεζ.

82΄ Έπεσε ο ρυθμός με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να μην φθάνουν σε φάσεις μετά από κάποιες κακές τελικές πάσες. Ο Απόλλων ισορρόπησε κάπως, αλλά δεν μπορεί να απειλήσει.

90΄ 0-3 Ο ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ! Και πάλι ο Νάτχο μία τρομερή κάθετη στον Στοχ που πλασάρει τον Γκόμεζ. Ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα αποκρούει, ο Λούκας παίρνει το ριμπάουντ και κάνει το σωστό δίνοντας στον αμαρκάριστο Κουλούρη. Ο νεαρός φορ σκοράρει για το 0-3.

90+3  ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ
ΑΠΟΛΛΩΝ-ΠΑΟΚ 0-3. Με συνολικό σκορ 6-0 ο ΠΑΟΚ περνάει στα ημιτελικά και θα παίξει με τον Ολυμπιακό μέσα στον Μάρτιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: