Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ένα παραμύθι για τα ΠΑΟΚτσάκια

Ένα παραμύθι για τα ΠΑΟΚτσάκια
 
Μία πολύ ωραία πρωτοβουλία σας παρουσιάζει το ιστολόγιο μας. Πρόκειται για ένα παραμύθι για μικρά παιδιά, γραμμένο απο τον δημοσιογράφο Τριαντάφυλλο Πετκανόπουλο ο οποίος ουσιαστικά μεταφέρει τις σκέψεις που έκανε μικρός για την αγαπημένη του ομάδα. Αναλυτικά:
 
 
Το Μικρό Παοκτσάκι - και ο Μεγάλος ΠΑΟΚ
Ο Δρόμος προς το 1ο Πρωτάθλημα
Μια δεκαετία σαν παραμύθι

Ένα παραμύθι για μικρά και …μεγάλα Παοκτσάκια



Το πρώτο εικονογραφημένο ποδοσφαιρικό παραμύθι με θέμα - ποιόν άλλον - τον ΠΑΟΚ κυκλοφόρησε μόλις.

Δεν θα μπορούσε βέβαια να μην είναι Παοκτσήδικο, γιατί, μόνο αυτής της ομάδας η πορεία, από την προσφυγιά στην καταξίωση και στον τίτλο του πρωταθλητή, το 1976, μέσα από τόσες αντιξοότητες, μοιάζει σαν ‘παραμύθι’.

Το μικρό Παοκτσάκι, ο ήρωας του παραμυθιού, μεγαλώνοντας σε ένα προσφυγικό σπίτι στη Θεσσαλονίκη, στην Άνω πόλη και στην αγορά, στο Καπάνι, όπου είναι το ραφτάδικο του παππού του που ήρθε από την Πόλη, νιώθει παντού γύρω του την αύρα του ΠΑΟΚ. Τον πηγαίνει ο πατέρας του για πρώτη φορά στην Τούμπα το 1966, συγκλονίζεται και δίνει όρκο να μην χάνει αγώνα όταν θα μεγαλώσει.

Το παραμύθι παρουσιάζει μέσα από τα μάτια του μικρού παιδιού τη μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια του ΠAOK να προοδεύσει, να καθιερωθεί και να γίνει πρωταθλητής.
Το Παοκτσάκι παρακολουθεί τη δημιουργία της μεγάλης ομάδας, συμμετέχει στο όραμα, ζει την αγωνία, τις χαρές, τις δυσκολίες και τις αδικίες, μέχρι να επιτευχθεί ο πολυπόθητος στόχος της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Συγγραφέας και εκδότης είναι ο δημοσιογράφος Τριαντάφυλλος Πετκανόπουλος

Στο τέλος του βιβλίου, ο Γιώργος Κούδας, ο Σταύρος Σαράφης και ο Νέτο Γκουερίνο, μιλούν για σημαντικά γκολ και στιγμές του παραμυθιού και της πορείας του ΠΑΟΚ. Περιγράφεται παραστατικά η δημιουργία βήμα-βήμα της μεγάλης ομάδας της 10ετίας του ΄70 και γίνονται σχόλια και συγκρίσεις με το σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: