Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

«Πάρτι» πρόκρισης στην Τούμπα

«Πάρτι» πρόκρισης στην Τούμπα
 
Ο ΠΑΟΚ συνέτριψε τον Ηρακλή με 5-1 στον επαναληπτικό της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας και εξασφάλισε με θριαμβευτικό τρόπο την παρουσία του στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
 
 
Ο "Δικέφαλος" μένοντας πιστός στις... παραδόσεις του τη φετινή σεζόν, βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 4΄ μετά από γκολ του Πορτουλίδη, ο οποίος βέβαια ξεκίνησε από θέση οφσάιτ την προσπάθεια του, δίνοντας ενδιαφέρον στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Η ομάδα του Χουμπ Στέφενς μετά την ψυχρολουσία που δέχτηκε ανέβασε την απόδοση της και χωρίς να... ιδρώσει ανέτρεψε μέσα σε δύο λεπτά τα εις βάρος της δεδομένα χάρη σε γκολ του Αθανασιάδη και του Στοχ, κλείνοντας το ημίχρονο με προβάδισμα 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ σε ένα ανοιχτό παιχνίδι ανέβασε κι άλλο τον δείκτη του σκορ, με τον Στοχ να κάνει με το δεύτερο γκολ του σήμερα το 3-1, τον Ολίσε να κάνει τέσσερα τα τέρματα του "Δικεφάλου" και τον Μάρτενς στο φινάλε να βάζει το κερασάκι στην... τούρτα, κάνοντας το 5-1, συνδυάζοντας το ντεμπούτο του στην Τούμπα με γκολ.

Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε με θριαμβευτικό τρόπο την παρουσία του στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Το μεγαλύτερο κέρδος για την ομάδα του Χουμπ Στέφενς στο σημερινό παιχνίδι ήταν η επιστροφή του Στοχ στις καλές εμφανίσεις.

Το live του αγώνα

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ


ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κάτσε, Μαντούρο, Μάαρτενς, Στοχ, Λούκας, Αθανασιάδης

Ηρακλής: Κηπουρός, Κοντοδήμος, Λίμα, Παπαστεριανός, Ιντζόγλου, Πορτουλίδης, Τάι, Ονουάτσι, Μπανμπά, Τσιλιανίδης, Ζάχορα.

Στον πάγκο

ΠΑΟΚ: Γιακουμής, Σκόνδρας, Κατσουράνης, Γεωργιάδης, Βούκιτς, Ολίσε, Νίνης.
ΗΡΑΚΛΗΣ: Χουάντερσον, Σαράφογλου, Ματσούκας, Σαββίδης, Κραγιόπουλος, Χιονίδης, Σιατραβάνης.

Έναρξη αγώνα

Α΄ ημίχρονο

1΄ Η αγκωνιά του Τάι στον Στοχ είναι η αφορμή για μία μικρή σύραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών.  Ο διαιτητής δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.
 ΓΚΟΛ... 0-1  Ο Ηρακλής βάζει φωτιά στο παιχνίδι, με τον Πορτουλίδη να εκμεταλλεύεται τον όμορφο συνδυασμό των παικτών του Ηρακλή και να πλασάρει τον Γλύκο.
7΄ Ο Λίνο εκτελεί απευθείας το φάουλ κι ο Κηπουρός απομακρύνει τον κίνδυνο.
10΄ Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν σοκαριστεί από το γρήγορο γκολ που δέχτηκαν.
Ο Πορτουλίδης είναι σε θέση οφσάιτ την ώρα που παίρνει την πάσα από τον Τσιλιαννίδη.
18΄ Κίτρινη κάρτα στον Κίτσιου.
20΄ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ... 1-1. Ο Κάτσε σούταρε κι ο Αθανασιάδης εκμεταλλευόμενος την ασταθή απόκρουση του Κηπουρού σουτάρει και φέρνει το παιχνίδι στα ίσα.
21΄ Αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Κατσουράνης στη θέση του Βίτορ, ο οποίος χτύπησε και δεν είναι σε θέση να συνεχίσει το παιχνίδι.
22΄ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ.... 2-1. Ο Στοχ εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας του Ηρακλή και μετά από προσωπική ενέργεια πλάσαρε τον Κηπουρό, με τον ΠΑΟΚ να φέρνει σε λίγα λεπτά τα πάνω κάτω στο παιχνίδι και να προηγείται πλεόν με 2-1
25΄ Κίτρινη κάρτα στον Ιντζόγλου.
26΄ Κίτρινη κάρτα στον Στοχ. Ο Αμπάρκιολης τιμώρησε σωστά τον Σλοβάκο για θέατρο.
31΄ Ο Λούκας βγάζει τη σέντρα από τα δεξιά κι ο Στοχ πλασάρει μόνος του στο δεύτερο δοκάρι, με τον Κηπουρό να διώχνει σε κόρνερ.
32΄ Κούρσα του Λούκας, βγάζει την παράλληλη σέντρα στον Στοχ που είναι μόνος του την άλλη πλευρά, ωστόσο οι παίκτες του Ηρακλή διώχνουν σε κόρνερ.
33΄ Ο ΠΑΟΚ έχει φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του, με τους παίκτες του να έχουν ανακτήσει την αυτοπεποίθηση τους και να ψάχνουν το τρίτο γκολ.
42΄ Κίτρινη κάρτα στον Παπαστεριανό.
44΄ Ο Λούκας εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που κέρδισε ο ίδιος έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ηρακλή, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από την εστία του Κηπουρού.
45΄ Ο Κάτσε εκμεταλλεύτηκε την όμορφη συνεργασία των παικτών του ΠΑΟΚ σούταρε σε άδειο τέρμα, καθώς ο Κηπουρός είχε βγει πάνω στον Κίτσιου στα πλάγια,  με τους αμυντικούς του Ηρακλή να βγάζουν την μπάλα κυριολεκτικά πάνω στη γραμμή. 
45΄+1΄ Όμορφη προσωπική ενέργεια του Τζαβέλλα, σέντρα στον Μάρτενς, ο οποίος έπιασε το σουτ όχι όπως θα ήθελε, με την μπάλα να περνάει άουτ.

ΛΗΞΗ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

Β΄ ημίχρονο


46΄ Δύο αλλαγές για τον Ηρακλή. Σιατραβάνης και Ματσούκας στη θέση των Τάι και Ονουάτσι.
46΄ Σουτ του Κάτσε η μπάλα "γλύφει" το δεξί κάτω καθετο δοκάρι του Κηπουρού.
52΄ Σέντρα του Ιντζόγλου από τα δεξιά, ο Γλύκος διώχνει την μπάλα.
55΄ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ... 3-1. Ο Στοχ μετά από πάσα του Αθανασιάδη βγήκε απέναντι από τον Κηπουρό και πλάσαρε σωστά για το 3-1.
65΄ Ο Τσιλιαννίδης βγήκε απέναντι από τον Γλύκο και πλάσαρε, όμως ο τερματοφύλακας του Δικεφάλου" απομάκρυνε τον κίνδυνο.
67΄ Ο Ολίσε στη θέση του Αθανασιάδη.
69΄ Λάθος του Κατσουράνη, ο Σιατραβάνης βγάζει στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ τον Ματσούκα, κι ο Γλύκος με εξαιρετική επέμβαση λέει για ακόμα μία φορά όχι στους επιθετικούς του Ηρακλή.
71΄ Σουτ του Σαράφογλου, με την μπάλα να περνάει άουτ.
72΄ Κίτρινη κάρτα στον Κάτσε.
72΄ Ο Χιονίδης στη θέση του Τσιλιαννίδη.
73΄ Κίτρινη κάρτα στον Τζαβέλλα.
78΄ Ο Νίνης στη θέση του Λούκας.
78΄ Ο ρυθμός του αγώνα έχει πέσει αισθητά.
78΄ Κίτρινη κάρτα στον Ζάχορα.
79΄ Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Στοχ, ο Κηπουρός με μπουνιές διώχνει σε κόρνερ.
80΄ Στην αμέσως επόμενη φάση ο Μάρτενς εκτελεί το κόρνερ και ο Κίτσιου με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι στέκεται άτυχος γιατί ο Κηπουρός και το δοκάρι του στερούν το γκολ.
82΄ ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ... 4-1. Ο Ολίσε μετά από εξαιρετική πάσα του Στοχ στην πλάτη της άμυνας του Ηρακλή πλάσαρε υποδειγματικά τον Κηπουρό, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του ΠΑΟΚ.
86΄ Ο Τζαβέλλας παίρνει δεύτερι κίτρινη κάρτα γιατί έδιωξε την μπάλα με το χέρι και αποβάλλεται. 
90΄ Διαδικαστικού χαρακτήρα τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης στην Τούμπα.
90΄+3΄ ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ... 5-1 Ο Μάρτενς στο φινάλε του αγώνα εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ολίσε και από το ύψος του πέναλτι "σκότωσε" τον Κηπουρό, κάνοντας το 5-1, συνδυάζοντας το ντεμπούτο του σε παιχνίδι στην Τούμπα με γκολ.
ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: