Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Η αντιμνημονιακή κάθοδος του Αντώνη Μαρκούλη

Το πολιτικό παρασκήνιο που εδώ και μήνες ανέφερε ότι ο Αντώνης Μαρκούλης ετοιμάζεται να κάνει ολοκληρωτική είσοδο στα κοινά της πόλης μας, επιβεβαιώθηκε τελικά προχθες το βράδυ, στην παρουσίαση του συνδυασμού του στο ξενοδοχείο «Αιγές». Ο «αντάρτης» της Βέροιας όπως χαϊδευτικά τον αποκαλούν οι πολιτικοί του φίλοι, κατάφερε μέσα σε μια βραδιά να φέρει τα πάνω κάτω στις πολιτικές εξελίξεις. Η δυναμική του κάθοδος (κατάφερε να μαζέψει σε ένα βράδυ 300 και πλέον άτομα, σε μια εποχή που ο κόσμος απαξιώνει τις πολιτικές κινήσεις) και οι δυο άσσοι που κρύβει καλά στο μανίκι του, τον καθιστούν ως έναν από τους διεκδικητές του δήμου Βέροιας. Και τι εννοούμε με το παραπάνω επιχείρημα; 



Αφενός θεωρείται η πρώτη σοβαρή πρόταση της Βέροιας που στόχευσε φανερά και δυναμικά εναντίον των δυο πιο θεσμικών εκπροσώπων της Ημαθίας. Η επιλογή του να κατακεραυνώσει την Χαρούλα Ουσουλτζόγλου και τον Κώστα Καραπαναγιωτίδη, του έδωσε πολιτικούς πόντους σε ένα ευρύ κοινό που θέλει να αλλάξει σελίδα αυτός ο τόπος. 

Αφετέρου, έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα σε όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις της Βέροιας ότι κατεβαίνει ένας υποψήφιος που έχει σημαία σύγκρουσης με την συγκυβέρνηση Ν.Δ. και Πασοκ. 

Έμπειροι πολιτικοί αναλυτές αναφέρουν πως η συγκεκριμένη κίνηση από τον άνθρωπο που δεν δίστασε να τα βάλει εναντίον του μεγαθήριου της τότε εποχής Μιχάλη Χρυσοχοίδη (εκλογές 2006 με τον αντάρτικο συνδυασμό του Σάββα Γαβριηλίδη), μόνο τυχαία δεν θεωρείται καθώς με αυτόν τον πολύ έξυπνο τρόπο «στρίμωξε» την τελική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Σαν να τους λέει με λίγα λόγια, κύριοι αυτό που ψάχνεται, είναι εδώ και πρεσβεύει απόλυτα τα πολιτικά σας πιστεύω. 

Επίσης, η διαχρονική φθορά των ίδιων αυτοδιοικητικών προσώπων που κυβερνούν αυτήν την πόλη, μπορεί να οδηγήσει στην ενδυνάμωση του Μαρκούλη αρκεί βέβαια να καταφέρει στο μέλλον να πείσει τους πολίτες για το όραμα που ευαγγελίζεται. Μπορεί η αρχή να είναι η ήμισυ του παντός αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση ο μαραθώνιος για τον ίδιο μόλις τώρα ξεκίνησε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: