Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ...CHAMPIONS LEAGUE


paok2
Με γκολ του Σεκού Ολίσε στο 57' ο ΠΑΟΚ κέρδισε 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα και έγινε αφεντικό για την πρώτη θέση στα πλέι οφ
Πρώτος με 10 βαθμούς ο ΠΑΟΚ, 7 ο ΠΑΣ, 5 ο Αστέρας, 4 ο Ατρόμητος. ΠΑΣ και Ατρόμητος έχουν ματς λιγότερο. Match center. Stats. Πρόγραμμα/βαθμολογία.
Ολα τούμπα σε δύο αγωνιστικές τα έφερε ο Δικέφαλος του Βορρά. Μετά τις δύο πρώτες ήττες, οι θεσσαλονικείς απάντησαν με δύο σερί νίκες επί των αρκάδων και φτάνοντας στους 10 βαθμούς (έμεινε στους 5 ο Αστέρας, που ουσιαστικά μένει εκτός διεκδικήσεις της πρωτιάς) αύξησαν κατακόρυφα τις πιθανότητες για έξοδο στα προκριματικά του Champions League. Το παιχνίδι ήταν... ροντέο με τις δύο ομάδες να δίνουν τα πάντα για τη νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό, αλλά τον ΠΑΟΚ να είναι πιο ουσιαστικός. Το ματς τελικά το έκρινε ο Σεκού Ολίσε όταν στο 57' σημείωσε το πρώτο του γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα, βάζοντας την υπογραφή του σε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο για τον ΠΑΟΚ, που τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κάτσε στο 87'.
Λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, πολλά λάθη, αλλά και πολύ πάθος, με το παιχνίδι να μεταφέρεται γρήγορα από τη μία στην άλλη περιοχή ήταν αυτό, που παρακολουθήσαμε στο α' μέρος στην Τούμπα. Χαρακτηριστικό του αγώνα ήταν επίσης η κούραση, που ξεκάθαρα επηρέαζε τις προσπάθειες των παικτών. Ο Αστέρας πάντως βρήκε τρόπους να κλείσει τους Βούκιτς-Ολίσε-Ρομπέρ, που έκαναν όλη τη ζημιά στην Τρίπολη, μεταφέροντας αρκετή νευρικότητα στους γηπεδούχους.
Πρώτος απείλησε ο ΠΑΟΚ με τον Αθανασιάδη στο 3' (αυτή ήταν η πρώτη και μοναδική τελική του Δικεφάλου), αλλά την καλύτερη ευκαιρία την είχε ο Αστέρας ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Κάφα βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά νικήθηκε από τον Γλύκο. Από εκεί και πέρα προϋποθέσεις για επικίνδυνες καταστάσεις στις εστίες των Γλύκου και Φούλοπ δημιουργούνταν, αλλά οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες είτε παρέμεναν ημιτελείς, είτε κατέληγαν άουτ, όπως έγινε και με τα σουτ των Ντε Μπλάσις και Περόνε.
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ έγινε πιο ουσιαστικός και γρήγορα πήρε κεφάλι στο σκορ. Αρχικά ο Βούκιτς έχασε απίστευτη ευκαιρία στο 54', αλλά στο 57' ο Ολίσε δεν αστόχησε. Η μπάλα στρώθηκε στα πόδια του από λάθος διώξιμο του Σανκαρέ και ο λιβεριανός με μονοκόμματο σουτ τράνταξε τα δίχτυα του Φούλοπ, ξεσηκώνοντας την Τούμπα. Στη συνέχεια ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία, δίχως όμως να βρίσκει διαδρόμους.
Η ένταση στο ματς ήταν πολύ μεγάλη, στο ματς έπεφταν κυριολεκτικά κορμιά και ο Τσιώλης θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του ρίχνοντας στη μάχη και τον Καλαντζή (είχε βάλει νωρίτερα και τον Ράγιος). Οι ασπρόμαυροι όμως είχαν κλείσει σωστά (Κουμάλο και Κατσουράνης έδιναν σημαντικές λύσεις) και παράλληλα έβγαιναν απειλητικά στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές ο Δικέφαλος άγγιξε το 2-0, αλλά ο Φούλοπ κράτησε ζωντανή την ομάδα του σε πλασέ του Ολίσε στο 83΄. Ο Αστέρας απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω αποβολής του Κάτσε στο 87' (δεύτερη κίτρινη), αλλά ο ΠΑΟΚ άντεξε, κράτησε το τρίποντο και έγινε αφεντικό για την πρώτη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: