Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Υλοποιείται ΜΕΓΑΛΟ σχέδιο για το γήπεδο

Υλοποιείται ΜΕΓΑΛΟ σχέδιο για το γήπεδο
Στην διαχείριση της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ περνάει το Δημοτικό στάδιο Βέροιας. Μπορεί και αυτήν την στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, να έχει επέλθει οριστική συμφωνία μεταξύ του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας και της ΠΑΕ Βέροια. Οι πληροφορίες μας λένε ότι η σύνταξη με τους όρους του συμβολαίου θα ολοκληρώνονταν μέχρι χθες το βράδυ ή το αργότερο μέχρι σήμερα το πρωί, που θα επέστρεφε από το Λονδίνο όπου βρέθηκε για τρεις μέρες ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ κ. Αρβανιτίδης, για τον τελικό του Τσάμπιονς Λίγκ.
Η Δημοτική αρχή της πόλης μέσω του προέδρου του ΚΑΠΑ (Νομικό Πρόσωπο για τον Αθλητισμό στον Δήμο) κ. Παύλου Παυλίδη, πρότεινε στην ΠΑΕ Βέροια να της νοικιάσει το γήπεδο για πέντε χρόνια και έτσι η ομάδα θα έχει την ευθύνη των έργων, της συντήρησης και της λειτουργίας του σταδίου. Παράλληλα η ΠΑΕ δεν θα έχει καμία υποχρέωση να καταβάλει ποσοστά στον Δήμο και για κανέναν λόγο.
Η ΠΑΕ Βέροια ναι μεν δέχθηκε μια τέτοια λύση, αλλά διαφώνησε για τον χρόνο ενοικίασης (παραχώρησης). Ο κ. Αρβανιτίδης ζήτησε να παραχωρηθεί το γήπεδο για 15 χρόνια, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από την πλευρά της Δημοτικής αρχής, η οποία είπε πως «στο δίνω για πέντε χρόνια, κι αν όλα πάνε καλά, τότε στο ξαναδίνω για άλλα τόσα και ίσως περισσότερα».
Εκεί «κόλλησε» η υπόθεση, ενώ ο χρόνος πιέζει. Για να κριθεί το Δημοτικό στάδιο άρτιο για διεξαγωγή αγώνων Σούπερ Λίγκ, πρώτα απ΄ όλα πρέπει να αντικατασταθεί ο χορτοτάπητας. Ένα έργο που στοιχίζει πολλά λεφτά, που ο Δήμος, από την μία, δεν τα διαθέτει και ο μεγαλομέτοχος, από την άλλη, δεν τα βάζει για …ξένα χωράφια.
Μετά από διάφορες πιέσεις ένθεν και ένθεν, τα δεδομένα αλλάζουν, αφού η πρόθεση υπάρχει και από τις δύο πλευρές, γιατί «όλοι είναι Βέροια». Προσανατολίζονται να κόψουν τα χρόνια στην μέση, δηλαδή 8 χρόνια ενοικίασης του σταδίου στη Βέροια, και να λυθεί το θέμα.
Νέες συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, έφεραν ακόμα πιο κοντά την οριστική λύση. Ο κ. Αρβανιτίδης έβαλε και το ενδεχόμενο να κατασκευαστούν επιπλέον σκαλιά στις κερκίδες, καταργώντας τον στίβο. Να γίνει, δηλαδή καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο, όπως αυτά που βλέπουμε στην Αγγλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Η πρόταση αυτή δεν άφησε αδιάφορο τον πρόεδρο του ΚΑΠΑ κ. Παυλίδη και φυσικά την Δημοτική αρχή. Έτσι δεν υπάρχει καμιά αντίρρηση η χρονική διάρκεια ενοικίασης του σταδίου να φτάνει ακόμα και στα 15 χρόνια, αρκεί να γίνει αυτό το έργο από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Βέροια.
Η απόφαση αυτή θα παρθεί πολύ σύντομα, και έτσι ο κ. Αρβανιτίδης θα μπορέσει να προχωρήσει με δικά του κεφάλαια στην ανακατασκευή του χορτοτάπητα και σε οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση χρειαστεί ώστε το γήπεδο όχι  μόνο να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα αδειοδότησης, αλλά να εκσυγχρονιστεί σε μεγάλο βαθμό.
 Γερές βάσεις στην ΠΑΕ Βέροια
 Από την στιγμή που όλες αυτές οι διαδικασίες έχουν ευτυχή κατάληξη και το Δημοτικό στάδιο παραχωρηθεί (με όσες ευθύνες αναλαμβάνει και αναλογούν) στην ΠΑΕ Βέροια, ανεξάρτητα αν θα είναι για 8 ή 10 ή 15 χρόνια, τότε επιτυγχάνεται η μακροημέρευση της οικογένειας Αρβανιτίδη στην ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης.
Μιας οικογένειας με οικονομικές δυνατότητες (ξέχωρα με όσα ακούγονται ή τεχνητά, μπορεί, να γίνονται) ώστε να συντηρήσει την «βασίλισσα» στα «μεγάλα σαλόνια», άσχετα με τα λάθη που (τυχόν) κάνει και ανεξάρτητα από την κριτική την οποία (δικαίως ή αδίκως) δέχεται.
Και στο κάτω κάτω, αν το Δημοτικό στάδιο περιέλθει στην δικαιοδοσία της ΠΑΕ της πόλης Βέροιας (για ένα εύλογο χρονικό διάστημα), εκτιμούμε ότι κερδισμένη θα βγει η ίδια η ομάδα (και η πόλη) γιατί θα αποκτήσει οντότητα και σαφώς ανεβαίνει «χρηματιστηριακά» στην συνείδηση του ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι της χώρας μας.
Τυπική διαδικασία η δικαστική «διαμάχη»
Τέλος σε ότι έχει σχέση με την δικαστική διαμάχη που υπάρχει για τα οφειλόμενα χρήματα, πέραν από την αγωγή που κάνει ο ΚΑΠΑ και αξιώνει περισσότερα από 250.000 ευρώ, θα γίνει και ανάλογη αγωγή από την ΠΑΕ Βέροια για χρήματα που επένδυσε για έργα στο Δημοτικό στάδιο. Έτσι θα προκύψει δικαστικός συμβιβασμός και η «αντιδικία» θα ομαλοποιηθεί, προς το συμφέρον της «Βασίλισσας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: