Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Στο στόχαστρο για προγκρόμ απολύσεων βρίσκεται η Δημόσια εκπαίδευση15/04/2013
Με οργανωμένο σχέδιο φαίνεται πως προχωρά η τρικομματική κυβέρνηση, ώστε η Δημόσια εκπαίδευση να αποτελέσει την κύρια δεξαμενή υπαλλήλων προς απόλυση από το Δημόσιο, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της τρόικας.
Θέλοντας να ξεπεράσει το συνταγματικό σκόπελο που απαγορεύει τις απολύσεις Δημοσίων υπαλλήλων καταφεύγει στη διάταξη που δίνει τη δυνατότητα απόλυσης όταν καταργηθεί η οργανική θέση. Έτσι το υπουργείο Παιδείας, επικαλούμενο για άλλη μια φορά τον εξορθολογισμό, προχωρά σε αθρόες καταργήσεις οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών σε όλη την επικράτεια. Οι έωλοι εκπαιδευτικοί, μετά το χαρακτηρισμό ως “κρατικών υπαλλήλων” από το νόμο Διαμαντοπούλου, θα είναι υποχρεωμένοι να μετακινηθούν ή να μετατεθούν και έξω από την εκπαιδευτική περιφέρεια στην οποία ανήκουν δηλ. σε όλη την επικράτεια. Γνωρίζει πολύ καλά η κυβέρνηση πως πολλοί εκπαιδευτικοί για οικογενειακούς, προσωπικούς και οικονομικούς λόγους θα είναι αδύνατον να μετακινηθούν και θα είναι αναγκασμένοι να αποδεχθούν την “εθελούσια” απόλυση.
Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη μια βιομηχανία παραγωγής επιόρκων, προκειμένου η συγκυβέρνηση να υλοποιήσει πλήρως τις μνημονιακές δεσμεύσεις, για μαζικές απολύσεις στο δημόσιο. Η επιχείρηση αυτή έχει την πλήρη στήριξη των μνημονιακών μέσων ενημέρωσης.
Ψηφίδα στο παζλ των απολύσεων αποτελεί και η αύξηση ωραρίου που θα οδηγήσει το σύνολο των αναπληρωτών, πολλοί από τους οποίους εργάζονται και πάνω από δεκαετία, σε οριστική απόλυση από τον Ιούνιο.
Τέλος το σχέδιο για μαζικές απολύσεις θα ολοκληρωθεί με την επερχόμενη αυτοαξιολόγηση που στόχο έχει την κατηγοριοποίηση των σχολείων που θα οδηγήσει σε κλείσιμο πολλών σχολικών μονάδων  και την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού.
Για να καμφθούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων η συγκυβέρνηση εντείνει το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας με τον πέλεκυ της αξιολόγησης, το νέο Πειθαρχικό και τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης.
Ο πραγματικός στόχος όλων των παραπάνω δεν είναι άλλος από τις απολύσεις και την διάλυση των δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Συσπειρωνόμαστε στα σωματεία και στα συνδικάτα, ώστε όλοι μαζί να σταματήσουμε τον οδοστρωτήρα των μέτρων της καταστροφής.
ΚΑΜΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ
ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ Ή ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: