Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Χιλιάδες αγρότες διαδήλωσαν σημερα στην Αθήνα.Και αντιπροσωπεια απο την Ημαθια στην διαδηλωση.

Με κεντρικό σύνθημα "Όλοι για έναν και ένας για όλους", η συντονιστική επιτροπή μπλόκων αγροτών διοργάνωσε, στην πλατεία Βάθη, πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο. Ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή, όπου παραδόθηκε υπόμνημα με τα αιτήματά τους, στον πρόεδρο της Βουλής.
Περίπου 1000 αγρότες από την Κρήτη μετακινήθηκαν με πλοία, ενώ εκακτοντάδες αγρότες πήγαν στην Αθήνα με λεωφορεία. Αγρότες από την Στερεά, την Θεσσαλία, την Μακεδονία και πολλές ακόμη περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων τους, ο αγώνας θα συνεχιστεί προεκειμένου να δοθεί λύση και προοπτική στα αιτήματά τους. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ζητούμενο είναι μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη
με γνώμονα «την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών».«Η κυβέρνηση είναι πολύ γελασμένη αν νομίζει ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις θα "μαζευτούν" εδώ ή θα γίνονται μια- δυο φορές τον χρόνο επετειακά», τόνισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε δήλωσή της στο αγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθη.«Να είναι σίγουροι», είπε η κ. Παπαρήγα, «ότι μετά τις αγροτικές κινητοποιήσεις στις οποίες πήρε μέρος ένα πολύ μεγάλο εύρος αγροτών, το αγροτικό κίνημα θα δυναμώσει και μαζί με το εργατικό και λαϊκό ποτάμι, θα σαρώσουν όχι μόνο μνημόνια και δανειακές συμβάσεις, αλλά και κόμματα και δυνάμεις που ενδιαφέρονται να συγκεντρώνεται ο πλούτος σε όλο και λιγότερα χέρια και ο λαός να ζει 50 χρόνια πίσω».Ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού αγροτικού κινήματος Θοδωρής Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι «ο αγώνας τώρα ξεκινά και θα συνεχίζεται 365 μέρες το χρόνο».
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενωτικών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας, δήλωσε ότι «κλιμακώνουμε τον αγώνα μας σήμερα ύστερα από 30 ημέρες στον δρόμο, αντιπαλεύοντας τις πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης. Ζητούμε λύση στα προβλήματα και προοπτική στον αγροτικό τομέα».
Το «παρών» στο συλλαλητήριο έδωσαν, μεταξύ άλλων, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων.
http://www.lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: