Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Χαρούλα και Παυλίδης: «Η Θεσσαλονίκη μάς πήρε την ιδέα του θεματικού πάρκου για τον Μέγα Αλέξανδρο»!

Τη διαμαρτυρία της για την υιοθέτηση της ιδέας του θεματικού πάρκου για τον Μέγα Αλέξανδρο από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης (που ανακοίνωσε πρόσφατα τον σχεδιασμό της) κατάθεσε σε συνέντευξη τύπου η δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, παρουσία του δημοτικού συμβούλου Παύλου Παυλίδη που είχε ως πρόεδρος της Αναπτυξιακής του δήμου Βέροιας καταθέσει αντίστοιχη πρόταση για την περιοχή της Βέροιας από το 2008.
Η κ. Ουσουλτζόγλου και ο κ. Παυλίδης στάθηκαν καταρχήν στην πρόταση, σε ένα μεγάλο και ώριμο πια έργο που θα γεννήσει 3.000 θέσεις εργασίας, θα φέρει τουρισμό, εκπαίδευση κ.λπ. παράλληλα με την ανάδειξη της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Εστίασαν επίσης στην πολλή και οργανωμένη δουλειά που έγινε από τότε μέχρι σήμερα, με τον πλήρη φάκελο και όλες τις μελέτες να κατατίθενται σε όλους τους αρμόδιους φορείς (Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, υπουργείο Ανάπτυξης, διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας το 2010 κ.ά.). παράλληλα με πολλές επαφές στήριξης της πρότασης με πρώην υπουργούς Πολιτισμού, Εξωτερικών κ.λπ.
«Αν η πρότασή μας είχε τη στήριξη των αρμόδιων φορέων το πάρκο θα είχε προχωρήσει», σχολίασε η δήμαρχος. Δήλωσε αγανακτισμένη που όλα οδηγούνται στη Θεσσαλονίκη και κάλεσε επί του θέματος τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη «να πάρει θέση, να πατήσει πόδι και να ορθώσει ανάστημα». ενώ αναφερόμενη στον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα δήλωσε βέβαιη ότι δεν γνωρίζει την πρόταση της Βέροιας.
«Καλώ όλους να σεβαστούν την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας για το θέμα και την περιφερειακή ενότητα Ημαθίας να την υπερασπίσει», τόνισε με τη σειρά του ο Παύλος Παυλίδης, σχολιάζοντας ότι είναι σαν κτίζουμε εμείς Λευκό Πύργο στη Βέροια. Για το έργο υπογράμμισε ότι «αν δεν το κάνουμε εμείς θα το δούμε μια μέρα στα Σκόπια»…
Σύμφωνα με την πρόταση του δήμου Βέροιας, το συγκεκριμένο πάρκο έχει καταρχήν χωροθετηθεί σε περιοχή του δήμου δίπλα στον Αλιάκμονα (κάτω από τις Βαρβάρες), ωστόσο με τον νέο καλλικρατικό δήμο και σε συνδυασμό με Έδεσσα, Νάουσα και Δίον μπορεί να αποκτήσει ευρύτερη γεωγραφική οντότητα.

Αντίδραση Καραπαναγιωτίδη
Αναφορικά με τη συνέντευξη τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης δήλωσε ότι στηρίζει ανεπιφύλακτα την πρόταση του Δήμου Βέροιας με στόχο την ανάπτυξη Θεματικού Πάρκου Μακεδονίας, το οποίο θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την Ημαθία και όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: