Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

«Απέδρασε» από τα Χανιά ο ΠΑΟΚ

Με σκορ 2-1 ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε του Πλατανιά στα Περιβόλια. Ο «δικέφαλος» προηγήθηκε δύο φορές με γκολ του Σαλπιγγίδη στο 3ο και το 32ο λεπτό, ενώ ο σκόρερ του ΠΑΟΚ αποβλήθηκε στο 76’ με κόκκινη κάρτα για χειρονομία, αφήνοντας την ομάδα του με εννέα παίκτες. Νωρίτερα, στο 46’ την άγουσα για τα αποδυτήρια πήρε και ο Σταφυλλίδης με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Πλατανιάς ισοφάρισε στο 24’ με αυτογκόλ του Ιτάνζ, σε μία φάση όπου πρωταγωνιστής ήταν ο Τετέ.

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ


Ο ΠΑΟΚ στάθηκε τυχερός στην αρχή του παιχνιδιού και αιφνιδίασε τον Πλατανιά, αφού σκόραρε μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Σαλπιγγίδης εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα του Πλατανιά και σκόραρε, ενώ οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να πιέζουν, απέναντι σε έναν σαστισμένο Πλατανιά.

Τελικά ο Πλατανιάς βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει. Στο 24΄ ο Τετέ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή βρήκε σημάδεψε το δοκάρι, όμως η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, αφού χτύπησε στην πλάτη του Ιτάνζ.

Ο ΠΑΟΚ δεν σταμάτησε να μάχεται για να σκοράρει ξανά και το πέτυχε στο 32’. Ο Σαλπιγγίδης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Λαζαρίδης δεν μπόρεσε να αποκρούσει και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Στην αρχή του δευτέρου μέρους, στο 46’, ο Σταφυλίδης δέχθηκε δεύτερη κίτρινη μετά από μαρκάρισμα στον Λαμπάρθε και άφησε τον ΠΑΟΚ με δέκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτή η εξέλιξη, πάντως, δεν πτόησε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι με πρωταγωνιστή και πάλι τον Σαλπιγγίδη άγγιξαν το 3-1. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά στον Σίλντενφελντ, με τον τελευταίο να μην μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μέσα από την μικρή περιοχή.

Στο 76΄ ο Σαλπιγγίδης αντίκρισε και αυτός την κόκκινη κάρτα του διαιτητή, λόγω άσεμνης χειρονομίας που έκανε στον βοηθό διαιτητή. Ο Δώνης έκλεισε την άμυνα του ΠΑΟΚ και οι Θεσσαλονικείς πήραν ένα σπουδαίο «διπλό».

Πλατανιάς – ΠΑΟΚ 1-2 (Nova 2)

Γκολ:
24' αυτ. Ιτάνζ - 3', 32' Σαλπιγγίδης
24' δοκάρι ο Τετέ

Κίτρινες κάρτες:
Δημήτρης, Κανακούδης, Aναστασάκος - Σταφυλίδης

Κόκκινες κάρτες:
46' Σταφυλίδης, 76' Σαλπιγγίδης

Διαιτητής:
Ι. Δελφάκης

Βοηθοί:
Φ. Ελευθερίου, Ι. Τουμπακάρης

Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης):
Λαζαρίδης, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Ποτουρίδης, Δημήτρης (62' Γιακουμάκης), Τετέ, Κάλαιτζιτς, Λαμπάρθε, Μιρτσέτα (46' Γκονζάλες), Μπέλιτς (72' Τσίντι), Αναστασάκος.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης):
Ιτάνζ, Σταφυλίδης, Σίλντενφελντ, Κουμάλο, Κωνσταντινίδης, Κάτσε, Λάζαρ, Καμαρά (81' Έτο), Ολίσε (51' Λίνο), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (51' Φωτάκης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: