Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ο Άρης γλίτωσε το -3, αλλά κινδυνεύει με άλλα...


Τα πράγματα είναι απλά. Ο ρέφερι της αναμέτρησης στη Βέροια, Ανδρέας Παππάς αποφάσισε να συνεχιστεί το ματς ανάμεσα στη «βασίλισσα» και τον Αρη (3-1), έστω και για ένα λεπτό, προκειμένου οι «κίτρινοι» να αποφύγουν τη βαριά τιμωρία. Οπερ σημαίνει την αφαίρεση βαθμών σε μία στιγμή, όπου μάχονται με νύχια και με δόντια για να παραμείνουν στην κατηγορία.

Αν, λοιπόν, ο Παππάς αποφάσιζε να διακόψει το ματς με υπαιτιότητα του Αρη, τότε οι «κίτρινοι» δεν θα έχαναν μόνο το ματς της Βέροιας στα χαρτιά με 3-0, αλλά θα τους αφαιρούνταν και τρεις βαθμοί. Οπερ σημαίνει ότι οι «κίτρινοι» δεν θα βρίσκονταν, πλέον, στους 22, αλλά στους 19 βαθμούς με το έργο τους στη μάχη της παραμονής να γινόταν ακόμα πιο δύσκολο.

Αφήστε, δε που οι «κίτρινοι» θα είχαν και -2 βαθμούς τη νέα σεζόν σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα και αν έπαιζαν.

Ετσι με δεδομένο πως το ματς της Βέροιας τελείωσε με σφύριγμα της λήξης από τον ρέφερι, ο Αρης κινδυνεύει με ποινή, η οποία θα εξαρτηθεί από το τι θα καταγράψει ο Παππάς στο Φ.Α. Οπερ σημαίνει πως οι «κίτρινοι» εξαρτώνται από το αν έχουν καταγραφεί βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας κατά την εισβολή των οπαδών.

Η πληροφόρηση που έβγαινε για το φύλλο αγώνα ήταν πολύ... περιορισμένη, καθώς ο διαιτητής άργησε να το συντάξει, ενώ και οι άνθρωποι του Αρη ήταν «σκασμένοι» για την ήττα και φειδωλοί στις πληροφορίες. Πάντως, στις τάξεις τους έβγαινε μια αισιοδοξία από το γεγονός ότι το ματς ολοκληρώθηκε κανονικά και έτσι δεν τίθεται θέμα μηδενισμού και αφαίρεσης βαθμών. Μάλιστα, έλεγαν ότι δεν είναι τόσο επιβαρυντικό όσο θα μπορούσε κανείς να φανταστεί, αν και αναφέρονται οι στιγμές των διακοπών.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το άρθρο 15, παράγραφος 4 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ για την είσοδο των οπαδών προβλέπεται: «α. χρηματική ποινή 20.000 -95.000 ευρώ, εφόσον η είσοδος των οπαδών δεν συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, β. αν, όμως, συνδέεται, τότε προβλέπεται χρηματική ποινή 40.000-240.000 ευρώ, ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές 2-4 αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεση βαθμών».

Τα... παρατράγουδα

Τα «όργανα» στο γήπεδο της Βέροιας άρχισαν νωρίς. Πριν καλά-καλά αρχίσει το παιχνίδι, όταν ο Παππάς είδε οπαδούς του Αρη να βρίσκονται πίσω από τις διαφημιστικές πινακίδες, στον περιβάλλοντα χώρο (ειρηνικά, χωρίς να κινούνται απειλητικά προς κανέναν). Με ανακοινώσεις και υπομονή, περίμενε 17 λεπτά μέχρι άπαντες να βρουν θέση στις εξέδρες (σ.σ. παραχωρήθηκε και ένα επιπλέον κομμάτι προς τους οπαδούς του Αρη).

Το ματς άρχισε, λοιπόν, με 17λεπτη καθυστέρηση και στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρξε κάποιο απρόοπτο. Στο δεύτερο ημίχρονο, με το γκολ του Αγγελούδη στο 49' αρκετοί οπαδοί του Αρη βρέθηκαν και πάλι στον περιβάλλοντα χώρο για να πανηγυρίσουν μαζί με τους παίκτες. Ο Παππάς διέκοψε το ματς, έγιναν πάλι συστάσεις και περίμενε 2-3 λεπτά για να δώσει συνέχεια στο ματς.

Η δεύτερη διακοπή ήρθε στο 81' όταν και πάλι λίγοι φίλοι του Αρη βρέθηκαν πίσω από τις διαφημιστικές πινακίδες, μπροστά από την κεντρική εξέδρα. Εγιναν συστάσεις από τα μεγάφωνα και ενώ τα πράγματα έδειχναν ότι ίσως θα μπορούσαν να τελειώσουν «άμεσα», ο Παππάς πήρε τους βοηθούς και πήγαν στα αποδυτήρια, γεγονός που έφερε την αντίδραση των ανθρώπων (και κάποιων παικτών) του Αρη, που του είπαν ότι «με αυτό που κάνεις τα πράγματα γίνονται χειρότερα».

Οι διαιτητές πήγαν στα αποδυτήρια, ο 4ος διαιτητής (Λαμπρόπουλος) έμεινε στην άκρη της φυσούνας και έβλεπε τι γινόταν, υπήρξε ένταση και μεταξύ των παικτών στο συγκεκριμένο σημείο και τελικά, μετά από συνολικά περίπου 5 λεπτά, ο Παππάς και οι βοηθοί επέστρεψαν και το ματς συνεχίστηκε.

Η τρίτη και μεγαλύτερη διακοπή ήρθε στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, αμέσως μετά την επίτευξη του 3ου γκολ του Ολαϊτάν, όταν υπήρξε εισβολή οπαδών, με αποτέλεσμα παίκτες και διαιτητές να φύγουν άμεσα για τα αποδυτήρια. Στο σημείο εκείνο αυτό που φάνηκε ήταν ότι η λογική άρχισε να πρυτανεύει. Ο κόσμος του Αρη σιγά-σιγά απομακρύνθηκε και μετά από 20 λεπτά, με σχεδόν όλο τον κόσμο των φιλοξενούμενων να έχει αποχωρήσει, ο διαιτητής βγήκε στον αγωνιστικό χώρο και το ματς συνεχίστηκε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να ολοκληρωθεί.

Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: