Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ήλθε η ώρα του ποδηλάτου στις πόλεις μας; Θα αποδειχθεί από τις αποφάσεις των δήμων, αλλά κυρίως από τη βούληση των δημοτών

Αίτημα που συνοδεύεται από 647 υπογραφές συμπολιτών μας για τη λήψη μέριμνας ένταξης του ποδηλάτου στην πόλη της Βέροιας μέσω της υπό εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης έχει καταθέσει το ‘Ανθρώπινο Δυναμικό’. Το θέμα θα απασχολήσει τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα.
Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, αν οι μισοί από τους 647 υπογράφοντες επιλέξουν το ποδήλατο για τις μετακινήσεις του εντός Βέροιας, από την επομένη μέρα δεν θα υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης, φυσικά ούτε ανάγκη εκπόνησης (και πληρωμής) κυκλοφοριακής μελέτης.
Το γράψαμε και παλιότερα όταν είχε τεθεί ζήτημα κυκλοφοριακής μελέτης στη Νάουσα. Η καλύτερη κυκλοφοριακή μελέτη είναι να πείσουμε τον κόσμο να μάθει να κυκλοφορεί με τα πόδια και το ποδήλατο, ή όταν έρχεται από απόσταση (έστω) να σταθμεύει περιφερειακά κι όχι στο κέντρο. Με τον τρόπο αυτό θα γλιτώναμε όλοι πολύ δημοτικό χρήμα (μελετών), ατομικό χρήμα (καύσιμα, κλήσεις κ.ά.), άγχος (πού να παρκάρεις;) και θερμίδες.
Η λύση στο κυκλοφοριακό είναι πολύ πιο απλή απ’ όσο τη φανταζόμαστε. Ωστόσο θέλει να βάλουμε σε λειτουργία το κεφάλι (εκτός από τα πόδια) μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: