Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Στη Βουλή το ν/σχ για πειραματικά σχολεία

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου με τίτλο «Θεσμικό πλαίσιο των πρότυπων πειραματικών σχολείων-Ίδρυση Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, οργάνωση του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ και λοιπές διατάξεις».

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, με το εν λόγω νομοσχέδιο επαναπροσδιορίζεται η λειτουργία των πρότυπων πειραματικών σχολείων, έτσι ώστε να μπορούν να εφαρμοσθούν καινοτόμες πειραματικές μέθοδοι, ενώ παράλληλα στηρίζεται η δημιουργικότητα και η αριστεία.

Επίσης ιδρύεται «Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής» στο οποίο μεταβιβάζονται οι κύριες αρμοδιότητες τεσσάρων φορέων που λειτουργούσαν ως τώρα με αλληλεπικαλυπτόμενες αρμοδιότητες και καταργούνται πλέον: Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας , Ινστιτούτο Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Οργανισμός Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών.

Έτσι, δημιουργείται ένα επιτελικό όργανο με πρώτη και βασική αποστολή την συμβολή στον διαρκή εκσυγχρονισμό και τη βέλτιστη υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας, που θα λειτουργεί ως ο κατεξοχήν επιστημονικός σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας. Θα διαθέτει υψηλού επιστημονικού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό, που θα εξασφαλίζει την συνέχεια αλλά και την τακτή ανανέωση του, ορθολογική δομή και λειτουργική ευελιξία.
dealnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: