Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ


Αγαπητοί μας μαθητές και μαθήτριες,
Αγαπητοί γονείς,

Μια ακόμα σχολική χρονιά βρίσκεται στο ξεκίνημά της και όπως κάθε νέο ξεκίνημα έτσι κι αυτό μας οπλίζει με δύναμη και αισιοδοξία για να πετύχουμε τους σκοπούς και τους στόχους της συστηματικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.
Μέσα στην εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία την οποία βιώνει η Χώρα μας, η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο ανήκει χωρίς αμφιβολία στη νέα γενιά, στους σημερινούς μαθητές και μαθήτριες. Αυτούς οφείλουμε να εκπαιδεύσουμε και να διαπαιδαγωγήσουμε σωστά και αποτελεσματικά και κυρίως στη βάση των  αρχών της ανθρωπιστικής Παιδείας, για να προκύψει ο αυριανός πολίτης που θα διακατέχεται από τις αξίες της Δημοκρατίας, της ισονομίας, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της ανοχής.
Προς αυτή την κατεύθυνση, το σύνολο των εκπαιδευτικών της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας βρίσκεται στη θέση του και με υψηλό αίσθημα ευθύνης είναι έτοιμο να υποδεχθεί και να αγκαλιάσει όλους τους μαθητές και μαθήτριες, ώστε το νέο σχολικό έτος που σήμερα αρχίζει, να αποτελέσει ένα ακόμα στάδιο της δημιουργικής πορείας για την κατάκτηση των μορφωτικών αγαθών. Στην προσπάθεια αυτή των εκπαιδευτικών αναγκαίοι και πολύτιμοι συνεργάτες θεωρούνται οι γονείς, τους οποίους καλούμε να είναι δίπλα στο σχολείο και στο δάσκαλο του παιδιού τους, ώστε από κοινού να διαμορφωθεί ένα αποτελεσματικό περιβάλλον στήριξης  των μαθητών στο δύσκολο έργο τους.
Με την ευχή και την ελπίδα ότι το νέο σχολικό έτος θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο, εύχομαι υγεία, δύναμη και πρόοδο σε όλους τους μαθητές και τους γονείς τους.


                                                                                         Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
                                                                          Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
                                                                             ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: