Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Έσπασε το… ρόδι στην Τούμπα. ΠΑΟΚ -ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 3 - 0

Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε το πρώτο του τρίποντο στην έδρα του τη φετινή σεζόν, κάνοντας… περίπατο απέναντι στη Νίκη Βόλου

Έσπασε το… ρόδι στην Τούμπα

Ο «Δικέφαλος» επέστρεψε στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά τη διακοπή, πανηγυρίζοντας άνετα τη νίκη κόντρα στη Νίκη Βόλου, στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα.


Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυναμικά στο παιχνίδι, ψάχνοντας το γκολ και μία άνετη νίκη από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης.


Μπορεί οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη να σπατάλησαν πολλές κλασικές ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ωστόσο ο Αθανασιάδης είχε και πάλι τη λύση και με σουτ του στο 22ο λεπτό του αγώνα έλυσε τον γόρδιο δεσμό στην άμυνα της Νίκης Βόλου, βάζοντας τον ΠΑΟΚ σε ρόλο οδηγού το παιχνίδι.


Ο «Δικέφαλος» δεν  έμεινε στο προβάδισμα του και συνέχισε με το πόδι πατημένο στο… γκάζι να «σφυροκοπά» την άμυνα της Νίκης Βόλου, σπαταλώντας αρκετές ευκαιρίες λόγω έλλειψης καθαρού μυαλού στην τελική προσπάθεια.


Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Περέιρα εκμεταλλεύτηκε μία σέντρα του Σκόνδρα από τα δεξιά, βγήκε πρώτος στο πρώτο δοκάρι και φάνηκε συνεπής στο ραντεβού του με τα δίχτυα, «γράφοντας» το 2-0 για τους «ασπρόμαυρους».


Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ δε σταμάτησε να πιέζει, γεγονός που οδήγησε σε ένα ανοιχτό παιχνίδι, με τον Γλύκο να κρατά το μηδέν στην άμυνα του, στις φάσεις που χρειάστηκε.


Στο 79ο λεπτό ο Αθανασιάδης κέρδισε πέναλτι σε αντικανονικό μαρκάρισμα του Ίβενς, με τον εξαιρετικό Μακ να είναι εύστοχος από τα έντεκα βήματα.


 Ο Σλοβάκος ακραίος του ΠΑΟΚ βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα, ήταν πολύ δραστήριος, δημιούργησε πολλές φάσεις και αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός στα τελειώματα του θα μπορούσε να έχει πετύχει κι άλλα γκολ.


Φαίνεται ότι το γκολ που πέτυχε ο Μακ με την Εθνική Σλοβακίας κόντρα στην Ουκρανία του έδωσε ψυχολογία, κάτι που έδειξε με το… καλημέρα στην επιστροφή του στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ.


Ο «Δικέφαλος» πήρε μία εύκολη νίκη απέναντι στη Νίκη Βόλου, την πρώτη του τη φετινή σεζόν στην Τούμπα, πραγματοποιώντας μία πολύ καλή εμφάνιση, με μοναδικό μελανό σημείο τον τραυματισμό του Γιώργου Τζαβέλλα.


Η πρώτη εκτίμηση για τον Έλληνα διεθνή αμυντικό του ΠΑΟΚ κάνει λόγο για θλάση 2ου βαθμού στον προσαγωγό, γεγονός που θα τον αφήσει εκτός δράσης για τουλάχιστον ένα μήνα, αν οι φόβοι επιβεβαιωθούν.


Ο ΠΑΟΚ μετά από αυτή τη νίκη και κυρίως την καλή εμφάνιση ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα το ευρωπαϊκό του ταξίδι στους ομίλους του Europa League, υποδεχόμενος την Ντιναμό Μινσκ στην Τούμπα με ανεβασμένη ψυχολογία. 



Το live της αναμέτρησης


ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ
ΠΑΟΚ - Νίκη Βόλου 3-0



88΄ Σκόνδρας και Μακ παίζουν το 1-2, με τον πρώτο να βγαίνει απέναντι από τον Ταμπάκη, ωστόσο του σουτ του εξουδετερώθηκε από τον πορτιέρο της Νίκης Βόλου, με την μπάλα να περνάει κόρνερ. 


83΄ Ο Κορέτα τη θέση του Σκούρτι. 


80΄ ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Μακ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, νικώντας τον Ταμπάκη, δίνοντας προβάδισμα τριών γκολ στον ΠΑΟΚ που "καθαρίζει" το παιχνίδι.


79΄ Ο Αθανασιάδης κέρδισε το πέναλτι από τον Ίβενς. 


76΄ Ο ΠΑΟΚ κλείνει τις αλλαγές του. Ο Μάρτενς στη θέση του Τζιόλη. 


75΄ Νέο σόλο του Μακ, με τον Σλοβάκο να εκμεταλλεύεται την ταχύτητα του και να περνά σα σταματημένους τους αμυντικούς της Νίκης Βόλου, ωστόσο το σουτ του άσου του ΠΑΟΚ κόντραρε στον Ίβενς και ο Ταμπάκης μπλόκαρε. 


71΄ Ευκαιρία για τη Νίκη Βόλου. Μετά την εκτέλεση του φάουλ για τους φιλοξενούμενους από θέση πλάγια δεξιά, κάποια μέτρα μπροστά από το κέντρο, ο Σκούρτι στο δεύτερο δοκάρι έμεινε μόνος, σούταρε, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ. 


68΄ Ο Ρατς έκανε τη σέντρα κι ο Τζανδάρης έπιασε το μονοκόμματο σουτ, με τον Ταμπάκη να μπλοκάρει. 


64΄ Κίτρινη κάρτα στον Αργύρη. 


63΄ Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Τζανδάρης αντί Σαλπιγγίδη. 


60΄ Σέντρα σουτ του Ρατς, ο Ταμπάκης μπλοκάρει την μπάλα. 


57΄ Κίτρινη κάρτα στον Αθανασιάδη για διαμαρτυρία. 


54΄ Ο Ρατς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κατσικάς πήρε την κεφαλιά ψαράκι, με τους αμυντικούς της Νίκης Βόλου να διώχνουν την μπάλα πάνω στη γραμμή. Στην επόμενη φάση ο Σκούρτι σούταρε μέσα από την περιοχή και αριστερά απέναντι από τον Γλύκο, με τον πορτιέρο του ΠΑΟΚ να κάνει μεγάλη επέμβαση και να κρατά το μηδέν για την ομάδα του. 


54΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Σαλπιγγίδης έβγλαε τον Περέιρα απέναντι από τον Ταμπάκη, εκείνος προσπάθησε να κρεμάσει τον Ταμπάκη χωρίς επιτυχία, με τον Μακ να του ζητά την μπάλα πιο αριστερά επειδή ήταν μόνος. 


51΄ Ο Σταμπολζίεφ αντί του Γιαννιτσάνη. 


50΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Όμορφη ατομική ενέργεια του Μακ από τα αριστερά, ο Σλοβάκος βρήκε τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος λίγα μέτρα μπροστά από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής της Νίκης Βόλου έπιασε το σουτ με το αριστερό, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. 


47΄ ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Σκόνδρας έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά περίπου από το ύψος του πέναλτι, με τον Περέιρα να κάνει όμορφη κίνηση στο πρώτο δοκάρι και να σκοράρει με κοντινό σουτ σε πρώτο χρόνο, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 2-0 για τον ΠΑΟΚ! 


46΄ Αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Κατσικάς στη θέση του Τζαβέλλα που τραυματίστηκε στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για θλάση δευτέρου βαθμού στον προσαγωγό. 


Β΄ ημίχρονο


ΛΗΞΗ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
ΠΑΟΚ - Νίκη Βόλου 1-0



45΄+1΄ Τραυματισμός για τον Τζαβέλλα. Ο Έλληνας αμυντικός σε διεκδίκηση της μπάλας στραβοπάτησε και βρίσκεται εκτός αγωνιστικού χώρου. 


45΄ Σημαντική ευκαιρία για τη Νίκη Βόλου! Γύρισμα του Λάουξ από τα δεξιά, ο Μουζακίτης κάνει το σουτ στην κίνηση, με τον Γλύκο να μπλοκάρει. 



37΄ Πολύ καλή προσωπική ενέργεια του Μακ, με τον Σλοβάκο να κουβαλάει την μπάλα από τα αριστερά της επίθεσης, να φτάνει έξω από τη μεγάλη περιοχή της Νίκης Βόλου, δοκιμάζοντας το πόδι του, ωστόσο η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Ο Μακ εδώ και λίγη ώρα έχει περάσει στα αριστερά και ο Σαλπιγγίδης στα δεξιά. Εναλλαγή στη θέση γίνεται ανάμεσα και στον Περέιρα με τον Αθανασιάδη. 


26΄ Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Ρατς εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Τζιόλης πήρε στο δεύτερο δοκάρι την κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ταμπάκη. 


24΄ Πρώτη αλλαγή για τη Νίκη Βόλου. Ο Μαχλέλης στη θέση του Σωτηράκου. 


22΄ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Σαλπιγγίδης έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, οι αμυντικοί της Νίκης Βόλου αλλοίωσαν την πορεία της μπάλας, με τον Αθανασιάδη να παίρνει το ριμπάουντ και με σουτ στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής να ανοίγει το σκορ για τον ΠΑΟΚ. 


18΄ Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Σέντρα του Μακ από τα δεξιά, ο Αθανασιάδης μετά από κεφαλιά του Τζιόλη μέσα από την περιοχή βάζει την προβολή, ωστόσο η μπάλα καταλήγει λίγο άουτ. 


14΄ Ο Αθανασιάδης βγαίνει στην πλάτη της άμυνας της Νίκης Βόλου, μπαίνει στη μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων από τα δεξιά και κάνει το σουτ, το οποίο δεν πιάνει ωστόσο όπως θέλει, με την μπάλα να καταλήγει αδύναμα στην αγκαλιά του Ταμπάκη. 


12΄ Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Σέντρα του Σκόνδρα από τα δεξιά, ο Περέιρα παίρνει ανενόχλητος την κεφαλιά μέσα από την περιοχή της Νίκης Βόλου, με τον Ταμπάκη να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα. 


9΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Σέντρα του Μακ από τα δεξιά, με τον Σλοβάκο να βρίσκει τον Αθανασιάδη μόνο του μέσα στη μικρή περιοχή του Ταμπάκη, ωστόσο το πλασέ του Κλάους δεν ήταν καλό, με τον ΠΑΟΚ να χάνει μεγάλη ευκαιρία.


5΄ Ο Ρατς βρήκε τον Σαλπιγγίδη στα αριστερά, εκείνος μέσα από την περιοχή της Νίκης Βόλου σούταρε κατευθείαν, με τον Ταμπάκη να μπλοκάρει την μπάλα. 


3΄ Σέντρα από τον Περέιρα από τα δεξιά, ο Ρατς πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από την εστία του Ταμπάκη. 


Α΄ ημίχρονο


Έναρξη αγώνα


Τέταρτος διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος. 
Βοηθοί: Γιάννης Σίπκας (Πέλλας), Γιώργος Πασχάλης (Ήπειρο).
Διαιτητής: Γιώργος Κύζας (Δράμας).


Στον πάγκο για τη Νίκη Βόλου οι: Ταϊρης, Καρασαλίδης, Μαχλελής, Σταμποζλίεφ, Κορέτα, Κυζιρίδης και Ροτζέριο. 


Νίκη Βόλου: Ταμπάκης, Μαρινάκης, Σωτηράκος, Αργύρης, Ίβενς, Μέτσε, Λάουξ, Κοτσαρίδης, Μουζακίτης, Γιαννιτσάνης και Σκούρτης.


Στον πάγκο για τον ΠΑΟΚ: Γιακουμής, Σπυρόπουλος, Κατσικάς, Τζανδάρης, Μάρτενς, Παπαδόπουλος και Κουλούρης.


ΠΑΟΚ: Γλύκος, Τζαβέλλας, Βίτορ, Σκόνδρας, Ρατς, Τζιόλης, Κάτσε, Σαλπιγγίδης, Μακ, Περέιρα και Αθανασιάδης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: