Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Μέχρι 24/9 οι αιτήσεις για εξετάσεις Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Νοεμβρίου 2014



Σχετικά με τις εξετάσεις για απόκτηση Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας,  ανακοινώθηκαν τα εξής: 

Από την Πέμπτη  11 Σεπτεμβρίου 2014 μέχρι την και την Τετάρτη  24 Σεπτεμβρίου 2014 θα υποβάλλονται στις Διευθύνσεις ή Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής  περιόδου Νοεμβρίου  2014.

 Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις 8 και  9  Νοεμβρίου  2014 για τα επίπεδα:

Α )  Β  (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική  και Ισπανική και Τουρκική.   
γ)    Γ (Γ1 «πολύ καλή γνώση», Γ2 « άριστη γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test), στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική  και Ισπανική ενώ η Τουρκική θα εξεταστεί σε επίπεδο Γ1.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις υποβάλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά: 

Αίτηση (μηχανογραφικό δελτίο), στην οποία αναφέρονται η γλώσσα ή οι γλώσσες και το επίπεδο ή τα επίπεδα στα οποία επιθυμεί να εξεταστεί ο υποψήφιος
Μία πρόσφατη φωτογραφία μικρού μεγέθους.

Ένα παράβολο δημοσίου (e-paravolo - εκδίδεται μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων www.gsis.gr), όπως προβλέπεται στην αρ.56613/ΚΒ/2010 (ΦΕΚ 753Β) Κ.Υ.Α. και συγκεκριμένα:

α)των 80 ευρώ  για την διαβαθμισμένη εξέταση επιπέδου Β(Β1-Β2),
β) των 100 ευρώ για την διαβαθμισμένη εξέταση επιπέδου Γ(Γ1-Γ2),
γ) των 80 ευρώ  για την διαβαθμισμένη εξέταση επιπέδου Γ1

Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας. Ελλείψει αυτής, κατατίθεται φωτοαντίγραφο διαβατηρίου ή άλλου νόμιμου αποδεικτικού εγγράφου από το οποίο προκύπτουν τα στοιχεία ταυτοπροσωπίας του υποψηφίου όπως στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία αυτού. Τα παραπάνω θα κατατίθενται σε φωτοτυπία, αλλά απαιτείται η επίδειξη του πρωτοτύπου. 
Ανήλικοι Υποψήφιοι κάτω των δώδεκα ετών, οι οποίοι δεν είναι κάτοχοι δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου συναφούς δημοσίου εγγράφου, μπορούν να προσκομίσουν βεβαίωση ταυτοπροσωπίας από το Δήμο, όπου είναι εγγεγραμμένοι ή τα ΚΕΠ. 

Αλλοδαποί υποψήφιοι , ισχύουν οι διατάξεις του δεύτερου εδαφίου της παρ.4 του αρθ. 3 του Ν. 2690/99 σύμφωνα με την οποία « Η ταυτότητα των αλλοδαπών αποδεικνύεται, στην περίπτωση πολιτών Κράτους –Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το δελτίο ταυτότητας ή το διαβατήριο, ενώ στις άλλες περιπτώσεις, από διαβατήριο, ή άλλο έγγραφο βάσει του οποίου επιτρέπεται η είσοδος τους στη χώρα, ή τα έγγραφα που έχουν εκδώσει οι αρμόδιες ελληνικές αρχές». 

Ειδικό έντυπο «Aίτηση» που διατίθεται προς συμπλήρωση από την επιτροπή συγκέντρωσης δικαιολογητικών, στις κατά τόπους Διευθύνσεις ή Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθεύονται το ειδικό έντυπο «Αίτηση» και από την ιστοσελίδα: www.kpg.minedu.gov.gr.

Το Αναλυτικό Πρόγραμμα των Εξετάσεων θα ανακοινωθεί σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: