Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Καμπάνια "Παιδεία για Όλους" στη Βέροια (22/9 - 5/10)


ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ ΜΕΧΡΙ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟΡΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΨΙΛΙΚΩΝ - ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΚΩΣΤΗ 22, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙ...

Η επιτυχία της περσινής πρώτης καμπάνιας, αλλά κυρίως η αυξανόμενη δυσκολία όλο και περισσότερων οικογενειών να ανταπεξέλθουν σε βασικές τους ανάγκες, κάνουν πιο επιτακτική τη συνέχεια και διεύρυνση της καμπάνιας "Παιδεία για Όλους" και φέτος.

Πέρυσι συμμετείχαν 50 δομές αλληλεγγύης και συλλογικότητες απ' όλη την Ελλάδα. Με πολύμορφες εξώστρεφες δράσεις, μέσω συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, με τη συνεργασία συλλόγων διδασκόντων και με την συμμετοχή της "Αλληλεγγύης για Όλους", συνέλεξαν και διέθεσαν σχολικά είδη σε χιλιάδες παιδιά. Στόχος μας φέτος είναι το ακόμα μεγαλύτερο άπλωμα της καμπάνιας, η ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή, η επέκταση της εμβέλειας της, ώστε και φέτος το μάθημα να αρχίσει από "α", όπως "αλληλεγγύη". 

Το μήνυμα "Παιδεία για Όλους" θέλει να συμβάλει στην προσπάθεια να υψωθεί ένα φράγμα αλληλεγγύης στη διαρροή μαθητών, τη μορφωτική φτώχεια και τη βία που προκαλούν οι μνημονιακές πολιτικές στην εκπαίδευση και καλλιεργούν έδαφος για την ανάπτυξη του φασισμού. Ήδη τα αποτελέσματα των συγχωνεύσεων (δηλαδή κλεισίματος) των σχολείων και της έλλειψης καθηγητών, των περικοπών των δαπανών για τη μεταφορά μαθητών, της δραστικής μείωσης μισθών και εισοδημάτων κάθε οικογένειας αλλά και των εκπαιδευτικών, γυρνάνε το σχολείο πίσω στις εποχές των παππούδων μας. Τότε που η παιδεία ήταν προνόμιο των λίγων πλουσίων, που η λειτουργία των σχολείων  και η διαβίωση των δασκάλων στηρίζονταν  στις προσφορές κάθε κοινότητας ή στη "φιλανθρωπία" των πλουσίων εκμεταλλευτών "ευεργετών του τόπου", που η αμορφωσιά ήταν το καλύτερο προληπτικό όπλο των κυρίαρχων.

Επειδή το μέλλον των παιδιών μας είναι ανεκτίμητο.
Επειδή το μέλλον των παιδιών μας δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση, ούτε υποθηκεύεται.

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στη φετινή καμπάνια "Παιδεία για Όλους".

ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: