Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Στους ομίλους του Europa League με... ντόρτια ο ΠΑΟΚ

Στους ομίλους του Europa League με... ντόρτια ο ΠΑΟΚ

Επίδειξη ισχύος έκανε ο ΠΑΟΚ στον αγώνα ρεβάνς για τα πλέι οφ του Europa League κόντρα στη Ζίμπρου και προκρίθηκε με πανηγυρικό τρόπο στους ομίλους της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, μία εβδομάδα μετά την ήττα του  με 1-0 από τους Μολδαβούς, συνέτριψε την Πέμπτη στην Τούμπα με 4-0 σκορ την αντίπαλό της και πήρε το πολυπόθητο εισιτήειο.

Ο Φακούντο Περέιρα στο 11΄, ο Αθανασιάδης στο 45΄, ο Μακ στο 79΄ και ο Μάρτενς στο 84΄ ήταν οι σκόρερ της ομάδας του «δικεφάλου» του Βορρά.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης είχε χαρακτηρίσει αγώνα δίχως αύριο το παιχνίδι με τη Ζίμπρου και προς τέρψιν του είδε τους παίκτες να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με την απαιτούμενη σοβαρότητα και συγκέντρωση.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε από το πρώτο λεπτό το ματς και με τους Μακ, Ρατ δραστήριους από τα άκρα και τους Περέιρα, Αθανασιάδη, να «κόβουν» και να «ράβουν» ποικιλοτρόπως γύρω από την εστία του Ρούσου, ο «δικέφαλος» του Βορρά έφτασε γρήγορα στον ποθητό στόχο.

Στο 11’ ο Αθανασιάδης με «ψαλίδι» και έχοντας πλάτη στο τέρμα της Ζίμπρου, βρήκε τον Περέιρα και ο τελευταίος, μόνος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 

Τα λεπτά που ακολούθησαν κύλησαν περισσότερο νευρικά, με τους «ασπρόμαυρους» να προσπαθούν βεβιασμένα να σκοράρουν εκ νέου και τους Μολδαβούς να παραμένουν ανήμποροι να σταθούν με αξιώσεις στον αγωνιστικό χώρο.

Τα πράγματα απλοποιήθηκαν από το 42’ λεπτό και μετά, όταν οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας που αντίκρισε, για διαμαρτυρία, ο Αμανί. 

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή ανεβάζοντας «στροφές» και «απείλησε» στο 43’ με κεφαλιά του Περέιρα (άουτ). Δευτερόλεπτα πριν σφυρίξει ο διαιτητής για το ημίχρονο, ο Ρατ κυνήγησε χαμένη μπαλιά, μετά από σέντρα του Περέιρα, τροφοδότησε τον Αθανασιάδη και ο τελευταίος με...αρχοντικό σουτ στην κίνηση, παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Ρούσου.

Ο δικέφαλος του Βορρά έδειξε να επαναπαύεται περισσότερο στην...ασφάλεια του 2-0 στο πρώτα 20 λεπτά του β΄μέρους.

Εντούτοις σταδιακά το συγκρότημα του Αναστασιάδη έγινε πιο «ζωηρό» και με ένα τρίλεπτο πίεσης, πριν συμπληρωθεί το 70’ λεπτό, έφτασε στο τρίτο γκολ, με σκόρερ τον Μακ, ο οποίος ευνοήθηκε από διαδοχικές κεφαλιές στην περιοχή και με δεξί σουτ παραβίασε την εστία του Ρούσου.

Με τη Ζίμπρου να έχει πετάξει λευκή πετσέτα ο ΠΑΟΚ στο 84’ λεπτό έφτασε στο 4-0 με τον Μάρτενς να εξαπολύει ένα όμορφο, δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, βάζοντας και το όνομά του στη λίστα των σκόρερ.

Κίτρινες: Σκόνδρας, Ρατ - Τζαρντάν, Μπουργκίου, Βρεμέα

Κόκκινες: Αμανί (42’, δεύτερη κίτρινη)

ΠΑΟΚ (Αγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Κίτσιου, Σκόνδρας, Τζαβέλας, Ρατ, Τζιόλης, Μαντούρο (52’ Κάτσε), Μακ (83’ Πόζογλου), Περέιρα, Σαλπιγγίδης (62’ Μάρτενς), Αθανασιάδης.

Ζίμπρου (Ολεγκ Κουμπάρεφ):
 Ρούσου, Μπουργκίου, Ερχάν, Πάβλιουτσεκ, Βρεμέα, Γιαρντάν (79’ Σπατάρου), Ντέντοφ, Κλίμοβιτς, Τσεπτίν (46’ Βισνάκοφς), Αμανί, Γκρόσου (46’ Αλεξέεφ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: