Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Επιστρέφουν στον δήμο Βέροιας οι εγκαταστάσεις του ΑΠΘ στις Βαρβάρες και εγκαθίσταται εκεί το Μουσικό Σχολείο

Επιστρέφουν στον δήμο Βέροιας οι εγκαταστάσεις του ΑΠΘ στις Βαρβάρες και εγκαθίσταται εκεί το Μουσικό Σχολείο
Την επιστροφή των κτιριακών εγκαταστάσεων του πρώην πανεπιστημιακού τμήματος Αγίας Βαρβάρας στον δήμο Βέροιας ανακοίνωσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης η δήμαρχος Χαρούλα Ουσουλτζόγλου.

«Έγινε ένας μεγάλος αγώνας», είπε η δήμαρχος, «υπήρξαν επαφές με το υπουργείο, το ΑΠΘ και σήμερα αυτή η προσπάθεια δικαιώθηκε και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να προσφύγει ο Δήμος στη δικαιοσύνη, αν και εδώ και δυο χρόνια την υπόθεση αυτή την ανέλαβε δικηγόρος, μετά την πρόθεση του ΑΠΘ να διεκδικήσει το χώρο».
Η δήμαρχος σημείωσε ότι έχει ήδη υπογραφεί η ανάκληση της απόφασης παραχώρησης των εγκαταστάσεων στο Πανεπιστήμιο, που πιθανότατα θ' ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα. Μάλιστα στον χώρο προβλέπεται τη νέα σχολική χρονιά η εγκατάσταση του Μουσικού Σχολείου, ενώ την καλοκαιρινή περίοδο θα υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιείται ο χώρος από το ΑΠΘ.

Η κ. Ουσουλτζόγλου χαρακτήρισε την απόφαση αυτή ως την καλύτερη δυνατή για το θέμα, αφού λύνει το πρόβλημα στέγασης του Μουσικού Σχολείου Βέροιας χωρίς να απαιτείται η ανέγερση ενός νέου κτιρίου.

http://www.laos-epea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: