Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

Tα σχολεία που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό του ΔΗΠΕΘΕ

ΑΠΟΜΕΝΗΘΗΚΑΝ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΙΝΟΙ
Σε μια σεμνή τελετή, που διοργάνωσε το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας , δόθηκαν οι έπαινοι και τα βραβεία του 2ου Θεατρικού Διαγωνισμού Γυμνασίων και Λυκείων Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας το Σάββατο 5 Απριλίου στο Χώρο Τεχνών Βέροιας. Στην τελετή παρευρέθησαν και παρέδωσαν βραβεία η δήμαρχος Βέροιας, κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου, εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας, Νάουσας και Καμπανίας, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, κ. Φλιτούρης...
ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Κούγκας, 
ο πρόεδρος του Δ.Σ της Κ.Ε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας κ. Κάκαρης καθώς και τα μέλη του Δ.Σ, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Περιουσίας και Εξοικονόμησης Ενέργειας, κ. Βοργιατζίδης, ο πρόεδρος της Κ.Ε.Π.Α Δήμου Βέροιας κ. Μιχαηλίδης , η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, κ. Σκεντερίδου, τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής το διαγωνισμού, καθώς και μαθητές του Γυμνασίου Λιτοχώρου, που πέρυσι ήταν το σχολείο που απέσπασε το βραβείο καλύτερης παράστασης με το «Ζητείται Ελπίς» του Αντ. Σαμαράκη. 
Με την παρουσία του μας τίμησε και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας και πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του διαγωνισμού κ. Γιάννης Βούρος, ο οποίος απένειμε και το Βραβείο καλύτερης παράστασης. Επίσης στην τελετή παρευρέθησαν διευθυντές, καθηγητές και μαθητές όλων των σχολείων, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό αλλά και φίλοι του θεάτρου.


Οι έπαινοι και το βραβείο που δόθηκε είναι:
  
Έπαινοι:

 • Έπαινος χορογραφίας-κινησιολογίας στο 5Ο ΓΕΛ Βέροιας για την παράσταση «Περί  δικαίου και υδάτων»  Αριστοφάνη  « Νεφέλες» και Ε. ΄Ιψεν «Ο εχθρός του λαού» (διασκευή Τότσκα Κατερίνα)  στηΖερβού  Νίκη (χορός: Θεοδωρίδου Εύα, Μακρυκώστα Κατερίνα, Παπαδημητρίου Μερσίνα, Σελάμι Ασημίνα)
 • Έπαινος μουσικής επιμέλειας στο 4Ο ΓΕΛ Βέροιας για την παράσταση «Για όλα όσα έχω να πω …» της Μουρτζίλα  Φραντσέσκα (μαθήτριας) στους μαθητές Δήμητρα Μποχώρη, Ελπίδα Σουνοπούλου, Στέφανο Δεληγιάννη, Ευτυχία Γερακοπούλου .
 • Έπαινος ενδυματολογίας στο 3ο ΓΕΛ Βέροιας για την παράσταση«Καλά ξεμπερδέματα» του ΄Αντον Τσέχωφ στη Θεατρική ομάδα του 3ου ΓΕΛ Βέροιας
 • Έπαινος σκηνογραφίας  στο 2ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας για την παράσταση «Ο κύκλος με την κιμωλία»  του Μπέρτολ Μπρεχτ στους Γαβριηλίδη Πασχάλη και στη 15μελή ομάδα του 2ουΓυμνάσιου Αλεξάνδρειας
 • Έπαινος Β’ ανδρικού ρόλου  στο μαθητή του 2ουΓΕΛ ΑλεξάνδρειαςΕξαρχόπουλο Γιώργο  για την παράσταση «Ο κύκλος με την κιμωλία»  του Μπέρτολ Μπρεχτ για τους ρόλους  που ανέλαβε ωςΚυβερνήτης, Χωριάτης, Μαυροσκούφης .
 • Έπαινος Β’ ανδρικού ρόλου  στο μαθητή Μιχάλη Φωτιάδη του 3ουΓυμνάσιου  Νάουσας για την παράσταση «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο»  του Αλέκου Σακελάριου για το ρόλο του ως Φράπα Ιωάννα
 • Έπαινος Β’ γυναικείου ρόλου στην μαθήτρια του  Γυμνάσιου Κοπανού Κωστελίδου Νικολέτα για την παράσταση«Κωμοδύσσεια» της Μαρίας  Κίτρα για τους ρόλους ως Αρήτη και  Τηλέμαχος.
 • Έπαινος Β’ γυναικείου ρόλου στη μαθήτρια Μήτραινα  Γεωργία του  2ου Γυμνάσιου Αλεξάνδρειας για την παράσταση «Το Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου  για το ρόλο της ως Ξαδέλφη.
 • Έπαινος Α’ ανδρικού ρόλου στο  μαθητή Πιτούλια Παύλο του 1ουΕΠΑΛ Βέροιας για την παράσταση «Δον Καμίλο»   του Σωτήρη Πατατζή για το ρόλο του ως Δον Καμίλο. 
 •  Έπαινος Α’ ανδρικού ρόλου στο  μαθητή Μπιζέτα Αθανάσιο του 3ουΓΕΛ Βέροιας για την παράσταση «Καλά ξεμπερδέματα» του΄Αντον Τσέχωφ για τους ρόλους ως Στρατηγός, Παπάς και  Αλέξης. 
 • Έπαινος Α’ γυναικείου ρόλου  στη μαθήτρια Θεοδωρίδου Ηλέκτρατου  2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας για την παράσταση «Ο κύκλος με την κιμωλία»  του Μπέρτολ Μπρεχτ για το ρόλο της  ως  Ποιητής. 
 • Έπαινος   Δημιουργικής Γραφής  στη μαθήτρια Μουρτζίλα  Φραντσέσκα  του 4ου ΓΕΛ Βέροιας για την παράσταση «Για όλα όσα έχω να πω …» 
 • Έπαινος σκηνοθεσίας  στους Λογοθέτη Ευαγγελία, Γώτη Φλώρα, Φεσατίδη Μύρωνα για την παράσταση του  2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας«Ο κύκλος με την κιμωλία»  του Μπέρτολ Μπρεχτ. 
 • Έπαινος σκηνοθεσίας  στους Αναστασία Ασικίδου, Ελισάβετ  Πασίδη και Αθανάσιο Μπιζέτα για την παράσταση του  3ου ΓΕΛ Βέροιας «Καλά ξεμπερδέματα» του ΄Αντον Τσέχωφ.Το βραβείο καλύτερης παράστασης δόθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας για την παράσταση «Το Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου και όσοι παρευρέθηκαν στην τελετή είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση, η οποία άφησε πολύ καλές εντυπώσεις! Το ραντεβού ανανεώθηκε για τον 3ο Θεατρικό διαγωνισμό γυμνασίων & λυκείων Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: