Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Αγρότες της Βέροιας: «Καταγγέλλουμε τις υποσχέσεις που μας οδηγούν στον αφανισμό»


Ανακοίνωση έβγαλε ο Αγροτικός Σύλλογος της Βέροιας όσον αφορά τις τεράστιες καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και γενικότερα τα προβλήματα που δημιουργούνται με την καταβολή των εισφορών. Μάλιστα δεν διστάζουν να εκφράσουν την αγανάκτησή τους και να καταγγείλουν τις υποσχέσεις δίχως αντίκρυσμα. Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή των αγροτών: "Ως Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας δυόμισι μήνες μετά την έναρξη των κινητοποιήσεων και μετά από αλλεπάλληλες πιέσεις και επαφές ώστε να εξευρεθούν λύσεις στα ιδιαίτερα προβλήματα των αγροτών διαπιστώνουμε μέχρι σήμερα με μεγάλη μας λύπη να μην έχει επιλυθεί ουσιαστικά σχεδόν κανένα από τα ζητήματα τα οποία θέσαμε. 
Καμία πρόοδος παρά τις υποσχέσεις στα φορολογικά των αγροτών παρά μόνο σύγχυση με τις αναβολές που δίδονται κατά καιρούς, και αμηχανία των αγροτών μπροστά στην όλη αυτήν την διαδικασία.

Τεράστια καθυστέρηση στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και πολλά τα προβλήματα που δημιουργούνται με την καταβολή των εισφορών με αποτέλεσμα πολλοί αγρότες να μην μπορούν να αποζημιωθούν .

Καμμία εξέλιξη στο θέμα της ακαρπίας με τους αγρότες που επλήγησαν απ' αυτήν να βρίσκονται σε απόγνωση.

Καμμία πρόοδος στο θέμα των μετακαλούμενων εργατών, με μία νομοθεσία «ανεφάρμοστη» λόγω του μεγάλου τιμήματος που καλούνται να προκαταβάλλουν οι αγρότες, και με ορατό τον κίνδυνο να δημιουργηθούν προβλήματα στην συγκομιδή και στις άλλες αγροτικές εργασίες.

Μεγάλη αβεβαιότητα για την επικείμενη παραγωγική περίοδο και την απορρόφηση της παραγωγής από τις αγορές της Ρωσσίας και της Ουκρανίας λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή .

Καμία χρηματοδότηση στην Γεωργία και τεράστιο το πρόβλημα με τους αγρότες που αναγκάζονται να πληρώνουν μετρητοίς τα αγροεφόδια σε μία περίοδο που οι πάντες αδυνατούν .

Καταγγέλλουμε λοιπόν όλη αυτή την υποσχεσιολογία χωρίς αντίκρισμα, την καθυστέρηση, την απραξία, την αδράνεια, την αδιαφορία , που μας οδηγούν στην τελική εξαθλίωση και στον αφανισμό.

Δηλώνουμε στους αγρότες μας ότι ο αγώνας και οι προσπάθειές μας συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση και θα συνεχίζεται μέχρι να γίνει κατανοητό απ΄όλους το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε ως Ελληνες αγρότες, αλλά και μέχρι την επίλυση όλων των θεμάτων που ταλαιπωρούν τους παραγωγούς της περιοχής μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: