Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

Θριάμβευσαν οι μικροί... Κασπάροφ της Ημαθίας

6 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ Κ.Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Για ακόμη μια χρονια οι μαθητές του Νομου μας κατακτούν πρωτιές στο ομαδικό και σχολικό πρωτάθλημα Κεντροδυτικής Μακεδονίας αφού κατέκτησαν στο ατομικό συνολικά 6 μετάλλια από τα οποια ήταν: 3 Χρυσά, 2 Αργυρά και 1 Χάλκινο. Και στο ομαδικό κατέκτησαν 1 Αργυρο. Συγκεκριμένα στο 8ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Κεντροδυτικής Μακεδονίας 2014 που έγινε την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 στις Σέρρες συμμετείχαν 230 παιδιά όλων των ηλικιών (από νήπια μέχρι λύκειο) από τους 9 Νομούς της Κ.Δ. Μακεδονίας (Καστοριά-Κοζάνη-Φλώρινα-Σέρρες-Κιλκίς-Γρεβενά-Πιερία-Ημαθία-Πέλλα). Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 11 διαφορετικά τουρνουά με ελβετικό σύστημα 7 γύρων, ανάλογα με τη σχολική τάξη των μαθητών, από τα Νήπια μέχρι και την ενιαία κατηγορία του Λυκείου.

Αναλυτικά οι θέσεις που έλαβαν οι μαθητές μας στο ατομικό ανά τάξη ήταν :

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΗΠΙΑ
ΘΕΣΗ
 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΒΑΘΜ.
ΣΧΟΛΕΙΟ
1η
 ΜΠΑΤΑΝΗΣ ΘΩΜΑΣ
5
 1ο ΝΗΠ. ΒΕΡΟΙΑΣ
2η
ΠΑΛΟΥΚΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ
5
2ο ΝΗΠ. ΒΕΡΟΙΑΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΘΕΣΗ
 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
 ΒΑΘΜ.
 ΣΧΟΛΕΙΟ
 1η
ΛΙΟΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
6,5
9ο ΔΗΜ. ΒΕΡΟΙΑΣ
 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΘΕΣΗ
 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
 ΒΑΘΜ.
 ΣΧΟΛΕΙΟ
 2η
ΤΟΛΙΚΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ
4
9ο ΔΗΜ. ΒΕΡΟΙΑΣ
 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΘΕΣΗ
 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
 ΒΑΘΜ.
 ΣΧΟΛΕΙΟ
 1η
ΜΠΑΖΟΥΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
4,5
12ο ΔΗΜ. ΒΕΡΟΙΑΣ
   ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΘΕΣΗ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
 ΒΑΘΜ.
 ΣΧΟΛΕΙΟ
 3η
ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
5
1ο ΓΥΜ. ΒΕΡΟΙΑΣ


Αντίστοιχα την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 στην πόλη της Πτολεμαΐδας πραγματοποιήθηκε το 7ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Κ.Δ. Μακεδονίας 2014 Στους αγώνες συμμετείχαν τετραμελείς ομάδες μαθητών Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, που προκρίθηκαν από τα αντίστοιχα τοπικά σχολικά πρωταθλήματα των 9 νομών της Κεντροδυτικής Μακεδονίας και συνολικά συμμετείχαν 37 ομάδες Δημοτικών και 14 Γυμνασίων-Λυκείων. Ο αριθμός των αγωνιζομένων έφτασε στους 218 μαθητές και μαθήτριες.

Από τον Νομο μας συμμετείχαν 7 ομάδες από το δημοτικό και 1 από το Λύκειο. Συγκεκριμένα οι ομάδες του δημοτικού ήταν οι εξης: 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ, 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ (συμμετείχαν με 3 ομάδες) , 10Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ και 12ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ (συμμετείχαν με 2 ομάδες)

Στην Κατηγορία του Λυκείου έχουν ήδη προκριθεί για τα Πανελλήνια οι μαθητές (ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΤΖΙΑΒΟΥ ΡΑΦΑΗΛΙΑ, ΣΚΟΥΦΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ & ΥΦΑΝΤΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ) του 1ου Γενικού Λυκείου Βεροιας αφού κατέκτησαν την 2η Θέση στο 7Ο ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2014

Οι μαθητές που προκρίθηκαν από τους αγώνες θα εκπροσωπήσουν την Ένωση στο 26ο Πανελλήνιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα 2014 που θα διεξαχθεί από 25 έως και της 27 Απριλίου 2014 στην Ερέτρια Ευβοίας.

Αναλυτικά αποτελέσματα μπορείτε να βρείτε στην σελίδα http://chess-veria.webs.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: