Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Με ανατροπή ο ΠΑΟΚ, 2-1 την Καλλονή

Με ανατροπή ο ΠΑΟΚ, 2-1 την Καλλονή


Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τη φωτιά απέναντι στην Καλλονή, ωστόσο δεν… κάηκε. 

Η ομάδα του Γεωργιάδη επικράτησε δύσκολα με ανατροπή 2-1 των νησιωτών στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής της Super League, και έμεινε μόνος στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας παράλληλα πίσω της το «κάζο» (3-3 με τον Απόλλωνα) της Ριζούπολης.

To συγκρότημα του Μαντζουράκη προηγήθηκε στο 36ο λεπτό με τέρμα του Περόνε, εντούτοις οι Θεσσαλονικείς γύρισαν το παιχνίδι φτάνοντας στο πολύτιμο «τρίποντο» με γκολ των Βούκιτς (73') και Κουλούρη (84')

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Με πολλές αλλαγές παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ στο σημερινό παιχνίδι και, όπως ήταν αναμενόμενο, αυτές επηρέασαν την αγωνιστική εικόνα του «δικέφαλου», με τον οποίο έκανε ντεμπούτο στο φετινό πρωτάθλημα ο τερματοφύλακας Γιακουμής.

Η ομάδα του Γεωργιάδη είχε μια «φλύαρη» υπεροχή, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 20', όταν ο Σαλπιγγίδης σημάδεψε το δοκάρι του Μάππα.

Πάντως αυτή που προηγήθηκε στο παιχνίδι ήταν η ομάδα της Λέσβου, σε μια από τις λιγοστές επισκέψεις της στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Αυτό συνέβη στο 36ο λεπτό, όταν σε καλά οργανωμένη αντεπίθεση ο Λεοζίνιο πάσαρε στον Περόνε που μπήκε στην περιοχή, πέρασε και τον Γιακουμή και σε άδεια εστία.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης προσπάθησε να «ανακατέψει την τράπουλα» και να κάνει πιο επιθετική άρα περισσότερο πιεστική την ομάδα του, στέλνοντας στο παιχνίδι Βούκιτς και Στοχ. 

Ιδιαίτερη βελτίωση πάντως στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ δεν υπήρξε, αφού παρά την οπισθοχώρηση της Καλλονής οι γηπεδούχοι δεν απειλούσαν, αν εξαιρεθούν οι φάσεις του 63ου και 69ου λεπτού, με τον Μάππα να αποκρούει επί της γραμμής την κεφαλιά του Χούσεν στην πρώτη και τον Στοχ να σουτάρει άστοχα στη δεύτερη.

Τελικά τη λύση έδωσε και πάλι ο Βούκιτς, ο οποίος στο 73΄ εκμεταλλεύτηκε το διπλό λάθος των Βάλιου και Ζακουανί, και την αδυναμία τους να απομακρύνουν την μπάλα από την περιοχή της Καλλονής, με τον Σέρβο να σκοράρει το 7ο φετινό γκολ (σε 22 συμμετοχές) στο πρωτάθλημα, με σουτ από το ύψος του πέναλτι. 

Η «ολική επαναφορά» του ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε με το νικητήριο τέρμα του 18χρονου Θύμιου Κουλούρη, που υπέγραψε μια πολύ σημαντική για την ομάδα του νίκη σκοράροντας το 2-1 με έξοχη προσπάθεια στο 84΄.

Κίτρινες: Κουλούρης, Γιακουμής - Χωριανόπουλος, Φουρλάνος, Κεϊτά

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γιακουμής, Κίτσιου, Κατσικάς, Βίτορ, Σπυρόπουλος, Μαντούρο, Μάρτενς (57΄ Στοχ), Νίνης, Ολίσε (46΄ Βούκιτς), Σαλπιγγίδης, Χούσεν (69΄ Κουλούρης)

ΚΑΛΛΟΝΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Μάππας, Ζακουανί, Βαλιός, Ποντάνι, Χωριανόπουλος, Κεϊτά (67΄ Σιλιγαρδάκης), Καλτσάς, Φουρλάνος (59΄ Νιαμπούγιου), Λεοζίνιο, Μανούσος, Περόνε (79΄ Γιόναν Γκαρσία)





Δεν υπάρχουν σχόλια: