Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Συνεδριάσεις συλλόγων διδασκόντων την ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών

    
Αρ. Πρωτ.581Αθήνα 29/1/2014
Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
Θέμα : Συνεδριάσεις συλλόγων διδασκόντων την ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών
  Έπειτα από τις καταγγελίες Συλλόγων Εκπαιδευτικών που αφορούν πιέσεις που ασκούνται σε εκπαιδευτικούς από στελέχη εκπαίδευσης ώστε να πραγματοποιηθούν συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων με θέμα την αυτοαξιολόγηση και τη στελέχωση ομάδων εργασίας , την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, ημέρα εορτής  των Τριών Ιεραρχών, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τονίζει τα παρακάτω:
  • Σύμφωνα με το Π.Δ. 201/1998, άρθρο 4, παράγραφος 1 «Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δε λειτουργούν... Την 30η Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών. Την ημέρα αυτή γίνεται εκκλησιασμός και πραγματοποιούνται σχετικές εκδηλώσεις, στις οποίες παίρνει μέρος όλο το διδακτικό προσωπικό.»
  • Είναι, επομένως, παράνομη η πραγματοποίηση συνεδρίασης του συλλόγου των διδασκόντων κατά την ημέρα αυτή.
  • Καλούμε τους συναδέλφους σε περίπτωση που κληθούν σε συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων την 30η Ιανουαρίου, να μη συμμετέχουν και να καταγγείλουν το γεγονός στον τοπικό Σύλλογο Εκπαιδευτικών.
  Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει κάθε απόπειρα προώθησης της αυτοαξιολόγησης  που οδηγεί στην αξιολόγηση - χειραγώγηση, πολύ, δε,  περισσότερο  όταν αυτή γίνεται με ταυτόχρονη παραβίαση των νόμων και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.
                           

Δεν υπάρχουν σχόλια: