Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

«Σεμινάριο Αγωγής Υγείας: ‘Βιωματική Εκπαίδευση και Εμψύχωση στο Σχολείο - Από την τάξη στην ομάδα’»

Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας (διά της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων) και το Κέντρο Πρόληψης Ημαθίας «Πρόσβαση», λόγω του μεγάλου αριθμού αιτήσεων συμμετοχής, επαναλαμβάνουν το διήμερο βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς της Α/θμιας Εκπ/σης, με θέμα: «Βιωματική Εκπαίδευση και Εμψύχωση στο Σχολείο – Από την τάξη στην ομάδα».

Στόχος του σεμιναρίου είναι να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες μέσα από βιωματικές ασκήσεις και παιχνίδια τη δυναμική της ομάδας. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα συζητηθούν προτάσεις και τεχνικές σχετικές με την εμψύχωση της ομάδας, όπως π.χ. δραστηριότητες ενεργητικής ακρόασης, ασκήσεις ενεργοποίησης, χαλάρωσης και αυτογνωσίας, ασκήσεις ενσυναίσθησης κλπ.  

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014, στο χώρο της «Πρόσβασης» (Ολγάνου 19, Βέροια) σε ώρες εκτός του ωρολογίου προγράμματος (16:30-21:00). Στο σεμινάριο θα συμμετέχει περιορισμένος αριθμός εκπαιδευτικών (μέχρι 20 άτομα). Προτεραιότητα θα δοθεί στους εκπαιδευτικούς που υλοποιούν Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων, στη θεματική ενότητα «Ψυχική Υγεία», το τρέχον σχολικό έτος. 
Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμμετέχουν στο σεμινάριο παρακαλούνται να αποστείλουν ηλεκτρονικά τη σχετική αίτηση (βλ. συνημμένο αρχείο) στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων (grschdr@dipe.ima.sch.gr), το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014. Η κατάσταση των συμμετεχόντων θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Π.Ε. Ημαθίας/Καινοτόμες Δράσεις, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014.
Ο Δ/ντής Π.Ε. ΗμαθίαςΔιονύσης Διαμαντόπουλος

                                                                                                                       
                     


Δεν υπάρχουν σχόλια: