Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014

Στον «πάγο» μπαίνει η «Λευκή Εβδομάδα»


Παρότι η «ανάπαυλα» φαινόταν σχεδόν ειλημμένη απόφαση μέσα στην εβδομάδα, η σύσκεψη της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και ξενοδόχους δεν έφερε το αποτέλεσμα που ήθελαν οι τελευταίοι. Η Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι πριν ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις, «απαιτείται η συνέργεια πολλών υπουργείων και φορέων και πρωτίστως η ενημέρωση και η συμμετοχή της ελληνικής κοινωνίας».


Στη δήλωσή της αναφέρει ότι «η πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) για προγράμματα σχολικής ανάπαυλας κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου εξετάζεται από το υπουργείο Τουρισμού με ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα. Για να υπάρξει όμως ολοκληρωμένη εφαρμογή του προτεινόμενου προγράμματος, απαιτείται η συνέργεια πολλών υπουργείων και φορέων και πρωτίστως η ενημέρωση και η συμμετοχή της ελληνικής κοινωνίας».

Όπως σημειώνει, κυρίως απαιτείται η ανάληψη πρωτοβουλίας από το υπουργείο Παιδείας για τη διευθέτηση όλων των κρίσιμων εκπαιδευτικών ζητημάτων, καθώς και η συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού για την πολιτιστική διάσταση του προγράμματος μέσω της ανάδειξης των πολιτισμικών στοιχείων κάθε περιοχής, του υπουργείου Μεταφορών για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων, των περιφερειών της χώρας και της τοπικής αυτοδιοίκησης για την ενεργή συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών.

Η πρόταση για «σχολική ανάπαυλα», αν εφαρμοστεί ολοκληρωμένα, συνεχίζει, μπορεί να αποτελέσει μέρος ενός συνολικού προγράμματος, ενταγμένου στην ελληνική πραγματικότητα, προσαρμοσμένου στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της περιόδου, που θα εξυπηρετεί με σοβαρότητα μια πολιτική αναζωογόνησης του τουρισμού σε λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές.

Η στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού έχει ως κεντρικό της στόχο τη στήριξη του εσωτερικού τουρισμού, τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και τη διάχυση της τουριστικής ανάπτυξης σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της χώρας.

Κάθε πολιτική μας πρωτοβουλία εντάσσεται σε έναν συνολικό σχεδιασμό που υπηρετεί κοινωνικούς και αναπτυξιακούς σκοπούς.

Το υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τους τουριστικούς παράγοντες για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης με κύριο γνώμονα το σεβασμό της ελληνικής κοινωνίας, την ανάπτυξη του τουρισμού και την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: