Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Είχε την ουσία


Είχε την ουσία
 
Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την ένατη νίκη του στην Τούμπα τη φετινή σεζόν κερδίζοντας τον Παναιτωλικό με 1-0, σε ένα παιχνίδι στο οποίο δεν έθελξε για ακόμα μία φορά με την απόδοση του.
 
 
Ο "Δικέφαλος" παρότι σε αρκετά σημεία του αγώνα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, δεν μπορούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της ομάδας του Αγρινίου και χρειάστηκε μία ατομική ενέργεια του Λούκας για να βρει δίχτυα.

Για δεύτερο παιχνίδι μετά από αυτό κόντρα στον Ηρακλή για το Κύπελλο, οι περισσότεροι παίκτες του "Δικεφάλου" κινήθηκαν σε ρηχά νερά.

Ο Λούκας, ο οποίος έδωσε με το γκολ του τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του ήταν αρκετά καλός, ενώ στους διακριθέντες ανήκει σίγουρα κι ο Γλύκος, ο οποίος σε όσες περιπτώσεις χρειάστηκε υπερασπίστηκε την εστία του, απομακρύνοντας τον κίνδυνο.

Η ομάδα του Χουμπ Στέφενς κρατάει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, καθώς η εμφάνιση της θα ξεχαστεί γρήγορα από τους περισσότερους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λίνο, Τζαβέλλας, Βίτορ, Σκόνδρας, Λάζαρ, Μαντούρο (58΄ Βούκιτς), Κατσουράνης, Λούκας, Στοχ (80΄ Γεωργιάδης)και Σαλπιγγίδης(64΄ Αθανασιάδης)
Παναιτωλικός: Ράφαελ, Γκάλο, Μπικέι, Κούσας, Καλί, Τζούνιορ (60΄ Τζούνιορ), Γοδόι (80΄ Μύγας), Σφακιανάκης,  Θεοδωρίδης (69΄ Νταλμά), Μπακάκης, Καμαρά

Η ΕΞΕΛΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Α΄ ημίχρονο

1΄ Το παιχνίδι ξεκίνησε στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να είναι στη σέντρα.
3΄ Ο ΠΑΟΚ κερδίζει το πρώτο κόρνερ της αναμέτρησης, με τους αμυντικούς του Παναιτωλικού να διώχνουν τη σέντρα του Σαλπιγγίδη.
6΄ Ο ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού δείχνει να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Παναιτωλικό ωστόσο να έχει το πρώτο σουτ του αγώνα με τον Σφακιανάκη.
11 Ο Λούκας εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά κι ο Τζαβέλλας με τακουνάκι βρήκε την μπάλα, χωρίς ωστόσο να ανησυχήσει τον Ράφαελ.
12 Ο Γκαλό έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μπακάκης πάσαρε με κεφαλιά στον Καμαρά κι εκείνος σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, αναγκάζοντας τον Γλύκο να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ, στην πρώτη μεγάλη φάση του παιχνιδιού.
16΄ Ο Λίνο εκτέλεσε το φάουλ κι ο Σαλπιγγίδης πήρε την κεφαλιά, με τον Ράφαελ να μπλοκάρει.
19΄ Ο Λούκας εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, με τον Ράφαελ να διώχνει με μπουνιές την μπάλα.
21΄ Ο Μπακάκης με απίστευτη ατομική ενέργεια βρέθηκε απέναντι απο τον Γλύκο, ωστόσο ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ βγήκε από την εστία του και απομάκρυνε τον κίνδυνο.
27΄ Σουτ του Λούκας έξω από την περιοχή, ο Ράφαελ διώχνει με υπερένταση κι ο Σαλπιγγίδης δεν προλαβαίνει να σουτάρει στην επαναφορά, καθώς τον πρόλαβε ο Μπικέι.
33΄ Ο ΠΑΟΚ κυκλοφορεί την μπάλα, ωστόσο δεν έχει βρει τον τρόπο να γίνει απειλητικός και να διασπάσει την άμυνα του Παναιτωλικού.
36΄ Ο Γοδόι παίρνει κίτρινη κάρτα γιατί χρησιμοποίησε το χέρι του για να απομακρύνει την μπάλα.
40΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό. Ο Καμαρά βρέθηκε απέναντι από τον Γλύκο, σούταρε, ωστόσο ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ απομάκρυνε τον κίνδυνο και στην επαναφορά ο Θεοδωρίδης δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Έλληνα πορτιέρο.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μπήκε πιο δυνατά από τον Παναιτωλικό στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας κυρίως την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο ο "Δικέφαλος" δεν μπόρεσε να απειλήσει την ομάδα του Αγρινίου. Μάλιστα όσο περνούσε ο χρόνος η απόδοση του έπεφτε, σε αντίθεση με τον Παναιτωλικό, ο οποίος έγινε πιο επιθετικός, έχοντας δύο κλασικές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ στην Τούμπα.

ΛΗΞΗ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 0-0

Β΄ ημίχρονο 


46΄ Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να έχει το πρώτο σουτ με τον Κατσουράνη και τον Ράφαελ να μπλοκάρει εύκολα.
49΄ Κίτρινη κάρτα στον Μαντούρο.
53΄ ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ... 1-0. Ο Σαλπιγγίδης έκλεψε την μπάλα, πάσαρε στον Λούκας, ο οποίος με ατομική ενέργεια και δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Παναιτωλικού άνοιξε το σκορ για τον "Δικέφαλο".
56΄ Κίτρινη κάρτα στον Τζούνιορ.
58΄ Ο Βούκιτς στη θέση του Μαντούρο. Ο Κατσουράνης θα πάει πιο πίσω στα χαφ, με τον Σέρβο να αναλαμβάνει τον ρόλο του επιτελικού μέσου.
60΄ Ο Μπούντιμιρ στη θέση του Τζούνιορ. Είναι προφανές ότι ο Παναιτωλικός θέλει να γίνει πιο επιθετικός, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. 
64΄ Ο Αθανασιάδης στη θέση του Σαλπιγγίδη, σε μία αλλαγή η οποία δε θα επηρεάσει τη διάταξη του ΠΑΟΚ.
69΄ Στη θέση του Θεοδωρίδη ο Νταλμά.
71΄ Ο Γκαλό εκτέλεσε απευθείας το φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, ωστόσο ο Γλύκος μπλόκαρε σταθερά χωρίς να αιφνιδιαστεί.
75΄ Ο Αθανασιάδης γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, ωστόσο κανένας συμπαίκτης του δεν ακολούθησε τη φάση.
79΄ Ο Μύγας στη θέση του Γοδόι.
80΄ Ο Γεωργιάδης στη θέση του Στοχ.
83΄ Ο ΠΑΟΚ δεν έχει κάνει κάποια αξιόλογη φάση μετά το 1-0, με τον Παναιτωλικό να είναι επικίνδυνος σε αρκετές περιπτώσεις.
86΄ Ο Λούκας έκανε την ατομική ενέργεια από τα δεξιά, έβγαλε την παράλληλη σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής του Παναιτωλικού, αλλά ο Κούσας πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Αθανασιάδη.
89΄ Ο Λούκας εκμεταλλεύτηκε τον ελεύθερο χώρο που βρήκε έξω από τη μεγάλη περιοχή του Παναιτωλικού, σούταρε κι ανάγκασε τον Ράφαελ να διώξει την μπάλα με υπερένταση σε κόρνερ.
90΄+1΄ Ο Γκάλο εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Καμαρά πήρε στο πρώτο δοκάρι την κεφαλιά, με τον Γλύκο να μπλοκάρει ψύχραιμα την μπάλα.
90΄+3΄ Ο Λούκας γίνεται αποδέκτης της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή του Παναιτωλικού και σουτάρει χωρίς να ανησυχήσει τον Ράφαελ.
Τελικό αποτέλεσμα στην Τούμπα ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 1-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια: