Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

2/ήμερο αφιέρωμα στον αμερικανικό κινηματογράφο 3 και 4 Φεβρουαρίου 2014

ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
www.ekadei.blogspot.gr
Προσωρινή ταχ. δ/νση: Ασικίδου Αναστασία, Ουρανίας 5, 59100 ΒΕΡΟΙΑ
τηλ: 23310-66467, e-mail: ekadei@gmail.com


Βέροια, 29 Ιαν. 2014

Θέμα: 2/ήμερο αφιέρωμα στον αμερικανικό κινηματογράφο
3 και 4 Φεβρουαρίου 2014

Η Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Ημαθίας (ΕΚΑΔΕΗ) σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης (Κ.Ε.Π.Α.) Δήμου Βέροιας διοργανώνουν διήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα στο αμερικανικό κινηματογράφο, στις 3  και 4 Φεβρουαρίου 2014 στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών (Αντωνιάδου 19, Βέροια).  Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της «Αμερικανικής Γωνιάς» της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας.  Θα προλογίσει η ψυχολόγος κα Ειρήνη Αναγνώστου.

Τίτλος αφιερώματος: “Back to the beginning” \ «Επιστροφή στις ρίζες»

Το πρόγραμμα προβολών έχει ως εξής:
- Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014, ώρα έναρξης 06:30 μ.μ. 
The Descendants” «Οι απόγονοι» (2011)
ΣΕΝΑΡΙΟ: Alexander Payne, Nat Faxon
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Alexander Payne 
ΠΑΙΖΟΥΝ: George Clooney, Shailene Woodley, Amara Miller
Ο ήρωας της ταινίας Ματ Κιγκ (Τζωρτζ Κλούνυ) είναι ένας επιτυχημένος επαγγελματίας, αλλά μάλλον αποτυχημένος οικογενειάρχης, καθώς έχει απομακρυνθεί από την γυναίκα και τις δύο κόρες του.  Το ξαφνικό ατύχημα της συζύγου του τον αναγκάζει να επανασυνδεθεί με τα παιδιά του, εγχείρημα δύσκολο και αποκαλυπτικό (με την έννοια των αποκαλύψεων όσον αφορά στην οικογένειά του). Παράλληλα, ο Ματ αγωνίζεται να αποφασίσει αν πρέπει να πουλήσει τη γη του στην Χαβάη έναντι αδράς αποζημίωσης σε μια μεγάλη εταιρεία που θα εκμεταλλευτεί την έκταση.  Για να μπορέσει να κατασταλάξει, ο ήρωας ταξιδεύει στη Χαβάη με τις κόρες του, ένα ταξίδι ενδοσκοπικό, μια αναζήτηση εσωτερική, όπου θα ξαναθυμηθεί ποιος είναι και τί τελικά είναι σημαντικό γι’ αυτόν.

- Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014, ώρα έναρξης 08:30 μ.μ. 
Eat, Pray, Love(2010) 
ΣΕΝΑΡΙΟ:
Ryan Murphy, Jennifer Salt, βασισμένο στο βιβλίο της Elizabeth Gilbert
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ryan Murphy
ΠΑΙΖΟΥΝ: Julia Roberts, Javier Bardem, Richard Jenkins
Η Λιζ Γκίλμπερτ (Τζ. Ρόμπερτς) στα τριάντα της, κι ενώ φαινομενικά τα έχει όλα, σύζυγο, σπίτι, καρριέρα, νοιώθει ανικανοποίητη κι εντελώς μπερδεμένη. Έτσι αποφασίζει να κάνει κάτι «παράλογο»: χωρίζει, εγκαταλείπει τη χώρα της και ξεκινά για την αναζήτηση της ευτυχίας.  Οι διάφοροι σταθμοί αυτής της πορείας περιλαμβάνουν την Ιταλία, όπου μαθαίνει ν’ απολαμβάνει το φαγητό, την Ινδία, όπου πειραματίζεται με την έννοια της πίστης, και το Μπαλί, όπου συναντά τον έρωτα.  Έχει, όμως, απελευθερωθεί αρκετά για να τον αποδεχτεί; Mία απολαυστική, κυριολεκτικά, ταινία.


-
Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 9:00 μ.μ.
Midnight in Paris” / «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» (2011)
ΣΕΝΑΡΙΟ - ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Woody Allen
ΠΑΙΖΟΥΝ: Owen Wilson, Rachel McAdams, Kathy Bates
 Με φόντο το λαμπερό Παρίσι, όπου μια οικογένεια Αμερικανών συνδυάζει διακοπές και δουλειά, ο Gil (Όουεν Γουίλσον), επιτυχημένος σεναριογράφος, προσπαθεί να τελειοποιήσει το πρώτο του βιβλίο, πόθο της ζωής του. Ένα βράδυ, και καθώς σταθερά απομακρύνεται από την αρραβωνιαστικιά του και τον προηγούμενο τρόπο ζωής του, χάνεται στους δρόμους της πόλης και, κατά μαγικό τρόπο, ταξιδεύει στο χρόνο, ανακαλύπτοντας τελικά την πόλη των ονείρων του και αυτό που πραγματικά ψάχνει στη ζωή του.

Η Ένωση καθηγητών αγγλικής ευχαριστεί θερμά τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό ΒΑΕΝΙ – Νάουσα  για την ευγενική δωρεάν παραχώρηση του εξαιρετικού τους ερυθρού οίνου ΝΑΟΥΣΑ, που θα προσφερθεί στο φουαγιέ της Στέγης μετά το πέρας της προβολής.


Σε όλες τις ταινίες θα υπάρχει υποτιτλισμός στα ελληνικά.  Είσοδος ελεύθερη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: