Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Tο πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης Βέροιας για τα μικρά παιδιά...

Η περίοδος των γιορτών καταφτάνει στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας με ιστορίες αγαπημένες αλλά και καινούριες, με παιχνίδια, τραγούδια, θέαμα, δημιουργίες, κατασκευές, εκπλήξεις και μια πρωτότυπη ψηφοφορία. Με τη Μουσειοπαιδαγωγό Ανθή Χρυσοπούλου. Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρο το Πρόγραμμα Δεκεμβρίου για τα μικρά παιδιά: Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, 5.00-6.00 το απόγευμα «Ο Αϊ-Βασίλης έχει ανησυχίες». Ο Αϊ- Βασίλης έχει λίγο βαρεθεί. Θέλει να αλλάξει ρούχα, δουλειά… ελάτε να τον βοηθήσουμε να πάρει μια απόφαση γιατί φέτος κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς δώρα!! 
Για παιδιά 3-5 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 6.30-8.00 το απόγευμα
«Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον Αϊ-Βασίλη».
Μπαίνουμε στα άδυτα του κόσμου του Αϊ-Βασίλη και ανακαλύπτουμε τα μυστικά του ίδιου, των συνεργατών του, της χώρας και του εργαστηρίου του. Για παιδιά 6-10 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 11.00-1.00 το πρωί
«Ο καρυοθραύστης».
Μια αγαπημένη χριστουγεννιάτικη ιστορία που θα απολαύσουμε διπλά μέσα από την ανάγνωση του βιβλίου και τη μαγεία του μπαλέτου. Ελεύθερη προσέλευση για όλες τις ηλικίες. Στον 2οόροφο της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, 5.00-5.45 το απόγευμα
«Χριστούγεννα με τα ζωάκια».
Εγκαινιάζουμε την ανανεωμένη παιδική μας γωνιά ετοιμάζοντάς την για να περάσουμε τα Χριστούγεννα παρέα με τα αγαπημένα μας ζωάκια. Για παιδιά 2- 3,5 ετών και τους συνοδούς τους. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, 6.00-7.00 το απόγευμα
«Ο μικρός τυμπανιστής».
Ξαναθυμόμαστε τη γλυκιά ιστορία και βλέπουμε το θαύμα της Γέννησης μέσα από τα μάτια του μικρού τυμπανιστή. Ακούμε το τραγούδι του και φτιάχνουμε τυμπανάκια για να παίξουμε το ρυθμό του και να τραγουδήσουμε. Για παιδιά 5-8 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, 7.00 το απόγευμα
«Κρυμμένες Χριστουγεννιάτικες ιστορίες στη Βιβλιοθήκη».
Η αναζήτηση ξεκινάει στις 7.00 ακριβώς! Μην αργήσετε! Ακολουθήστε τα μαγικά αστέρια που θα σας οδηγήσουν στις Χριστουγεννιάτικες ιστορίες που κρύβει η Βιβλιοθήκη στα πιο αναπάντεχα σημεία της! Με την παιδαγωγό-εικαστικό Κατερίνα Αναστασίου. Για κάθε ηλικία. Χωρίς Προεγγραφή (η κάθε ιστορία θα μπορεί να επαναλαμβάνεται μια δεύτερη φορά σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης).

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου, 11.00 το πρωί
«Κρυμμένες Χριστουγεννιάτικες ιστορίες στη Βιβλιοθήκη».
Η αναζήτηση ξεκινάει στις 11.00 ακριβώς! Μην αργήσετε! Ακολουθήστε τα μαγικά αστέρια που θα σας οδηγήσουν στις Χριστουγεννιάτικες ιστορίες που κρύβει η Βιβλιοθήκη στα πιο αναπάντεχα σημεία της! Για κάθε ηλικία. Χωρίς Προεγγραφή (η κάθε ιστορία θα μπορεί να επαναλαμβάνεται μια δεύτερη φορά σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης).

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, 10.30-12.00 το πρωί
Εργαστήριο Ρομποτικής (LEGO WeDo) – (μία συνάντηση)
Γνωρίζουμε τον μαγικό κόσμο της ρομποτικής. Για παιδιά από 6-11 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, 11.00 το πρωί
«Κρυμμένες Χριστουγεννιάτικες ιστορίες στη Βιβλιοθήκη».
Η αναζήτηση ξεκινάει στις 11.00 ακριβώς! Μην αργήσετε! Ακολουθήστε τα μαγικά αστέρια που θα σας οδηγήσουν στις Χριστουγεννιάτικες ιστορίες που κρύβει η Βιβλιοθήκη στα πιο αναπάντεχα σημεία της! Με την αφηγήτρια παραμυθιών, εμψυχώτρια παντομίμας και αυτοσχεδιασμού Όλγα Παπαδοπούλου. Για κάθε ηλικία. Χωρίς προεγγραφή (η κάθε ιστορία θα μπορεί να επαναλαμβάνεται μια δεύτερη φορά σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης).

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, 11.00-12.00 το πρωί
«Χιονισμένο χωριό».
Με υλικά από την κουζίνα της μαμάς φτιάχνουμε ένα πολύχρωμο χωριό. Προσοχή όμως, μην το φάτε! Για παιδιά 10-14 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης. Με την παιδαγωγό-εικαστικό Κατερίνα Αναστασίου.

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, 10.30-12.00 το πρωί
Εργαστήριο Ρομποτικής (LEGO WeDo) – (μία συνάντηση)
Γνωρίζουμε τον μαγικό κόσμο της ρομποτικής. Για παιδιά από 6-11 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, 11.00 το πρωί
«Κρυμμένες Χριστουγεννιάτικες ιστορίες στη Βιβλιοθήκη».
Η αναζήτηση ξεκινάει στις 11.00 ακριβώς! Μην αργήσετε! Ακολουθήστε τα μαγικά αστέρια που θα σας οδηγήσουν στις Χριστουγεννιάτικες ιστορίες που κρύβει η Βιβλιοθήκη στα πιο αναπάντεχα σημεία της! Με τις εκπαιδευτικούς Αθήνα Μοτσιοπούλου και Σταυρούλα Δουλγερίδου. Για κάθε ηλικία. Χωρίς προεγγραφή (η κάθε ιστορία θα μπορεί να επαναλαμβάνεται μια δεύτερη φορά σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης).

Πρόγραμμα Δεκεμβρίου για Ενήλικες

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, 5.30-7.00 το απόγευμα
Χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις με την τέχνη της Ανθοδετικής!
Φέρτε ξηρούς καρπούς, κορδέλες, ένα μικρό κλαδευτήρι και ό,τι άλλο σας αρέσει και συνδυάστε τα με τα υλικά που θα σας παρέχουμε για να φτιάξετε μοναδικές συνθέσεις για το γιορτινό σπίτι. Με τον ανθοπώλη Αλέκο Φωτιάδη. Για ενήλικες. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

ClubΡομποτικής

Εγγραφές από Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Club Ρομποτικής LEGO MindStorms EV3 (5 συναντήσεις). Για παιδιά και νέους από 12 έως 21 ετών, με προεγγραφή στοhttp://robotics.libver.gr

Με τον Γιώργο Μπίκα ( geobikas@gmail.com)

- Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013, 11:00- 14:00 το πρωί

- Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013, 11:00-14:00 το πρωί

- Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013, 11:00-14:00 το πρωί

- Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014, 11:00-14:00 το πρωί

- Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014, 11:00-14:00 το πρωί

Έλα να γνωρίσουμε μαζί Το ανανεωμένο Club ρομποτικής που έχει τα νέα Lego MindStorms EV3. Κάντε εγγραφή στο Club Ρομποτικής στη διεύθυνση http://robotics.libver.gr . Μια online κοινότητα για τα μέλη του club. Όλα τα παιδιά που θέλουν να γίνουν μέλη του club θα πρέπει να εγγραφούν στην ιστοσελίδα. Μέσα από εκεί θα λαμβάνουν οδηγίες προετοιμασίας αλλά και ενημερώσεις.

Οι εγγραφές για τα εργαστήρια του club θα γίνουν μόνο onlineμέσα από την ιστοσελίδα του club ξεκινώντας από τις 12 Δεκεμβρίου 2013.

Χριστουγεννιάτικη ψηφοφορία!!!
Από τις 17 έως τις 31 Δεκεμβρίου ελάτε να ψηφίσετε την αγαπημένη σας Χριστουγεννιάτικη φιγούρα. Ρίξτε στο κουτί της την ψήφο σας και μαζί όποιο μήνυμα επιθυμείτε. Τα μηνύματα θα αναρτηθούν στο μαγνητικό μας τοίχο μαζί με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

Οι Χριστουγεννιάτικες κρυμμένες ιστορίες πραγματοποιούνται με την ευγενική συμμετοχή των: Κατερίνα Αναστασίου, Σταυρούλα Δουλγερίδου, Ιωάννα Κοτρίδου, Αθηνά Μοτσιοπούλου, Όλγα Παπαδοπούλου, Ασημίνα Σελάμι.

Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος.
Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή
στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας,
Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494

Το πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων
υλοποιείται με Δωρεά του
Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (www.snf.org)

Δεν υπάρχουν σχόλια: